Beavis i Butt-Head zaliczają Amerykę

Beavis and Butt-Head Do America
1996
6,9 5,3 tys. ocen
6,9 10 1 5312
6,8 5 krytyków
Beavis i Butt-Head zaliczają Amerykę
powrót do forum filmu Beavis i Butt-Head zaliczają Amerykę

"Sentyment"

ocenił(a) film na 10

Trudni mi było uwierzyć, ale ten film jest naprawdę jeszcze lepszy od serialu. Przede wszystkim nie ma w nim teledysków, które w serialu czasami denerwują przerywając jakiś wątek fabularny. Obraz nareszcie jest całkowicie panoramiczny, na dodatek zastosowano kilka komputerowych efektów. Nie ma szans, aby ta produkcja spodobała się ludziom nie będącym fanami serialu z "MTV". Dlatego też nie zaryzykuję ponownie włączenia go komuś "z zewnątrz".

Sama fabuła jest zabawna. Bohaterowie budzą się i spostrzegają, że w ich domu nie ma telewizora. Podczas poszukiwań wplątują się w kryminalną intrygę, nawet o tym nie wiedząc. Występują tu wszystkie ważniejsze serialowe postacie, także najwięcej zabawy będą mieli fani serialu. Z łatwością rozpoznają znane im miejsca oraz będą się delektować krótkimi występami znanych im już dobrze postaci. Film ten kończy w pewnym sensie erę, w której dwóch kretynów uwielbiających heavy metal ośmieszało teledyski z ze stacji, dzięki której paradoksalnie stali się sławni. Nie sądzę jednak, że jest naciąganiem ludzi, wyciskaniem ostatnich możliwych pieniędzy z resztki popularności tej produkcji "MTV". Mi zrobiło się na koniec smutno, wiedziałem o tym, że to już koniec na dobre. Dlatego warto było cieszyć się z tego jak Beavis i Butthead psują tamę, niszczą życie swojego sąsiada, kolejny raz próbują "zaliczyć", znowu sprawiają problemy swojemu nauczycielowi, robią zamieszanie w Białym Domu oraz spotykają swoich ojców i na haju mają zwidy przy muzyce WHITE ZOMBIE. Śmiechowe konwulsje gwarantowane!

ocenił(a) film na 7
_Michal

Ech...z łezką w oku wspominam ten film i cały serial emitowany na MTV...dzieciaki dzisiaj jarające się "Włatcą Móch" mogą nie pojąć na czym polega fenomen tych dwóch charakterystycznie smiejących się koleżków...

ocenił(a) film na 10
mikrobas

Mysle, ze to byly po prostu takie czasy i ten serial to pewna epoka, w ktorej nie kazdy, kto oglada Wlatcy Moch wowczas zyl.

ocenił(a) film na 7
_Michal

Ale jak mylisz-czy przeciętny fan "Włatcóf",który skusi się na seans "B&B zaliczają Amerykę" przyzna,że Kędzierski skorzystał z pewnych pomysłów M.Judge'a?Bo w mojej skromnej opinii,polska animacja jest jeno bladym cieniem amerykańskiego starszego brata...

ocenił(a) film na 10
mikrobas

Ja bym raczej powiedzial, że to polska wersja South Park miksowana z klimatami Mikołajka w wersji hardcore. Widziałęm tylko pierwszy sezon, od trzeciego odcinka bardzo mi się spodobało. Ja bym w ogołe nie porównywał obu, ale nie będę się sprzeczał, że nie zżynali pomysłów, może tak.
Myślę, że przemawia przez nas stare pokolenie i sukces Wlatcow Moch, ktory w duzej czesci bierze sie od ludzi interesujacych sie Czesiem i nie majacych pojecia o reszcie smiesznych rzeczy.

ocenił(a) film na 10
_Michal

P-Y-T-A-N-I-E ! ! !
Drodzy koledzy i porąbani fani Beavisów & Butt-headów :))^^ Czy ktoś zna miejsce, sklep internetowy czy cokolwiek W POLSCE gdzie mógłbym dostać koszulke z tymi porąbańcami??? :))) (a może posiada taką na własność...) To dla mnie niezwykle ważne i MUSZĘ uzbroić się w taką koszulkę ;( odpiszcie jeśli coś wiecie ( pomijam anglię bo wiem że tam są takie koszulki ale mi chodzi tylko o NASZ KRAJ ) Pozdrawiam!!!
Yyyyy, hyhyhyhyhy, this's gonna be cool ;)

ocenił(a) film na 10
jimbek1717

Kiedys w Warszawie taka byla przy Palacu Kultury. Takze fizycznie to jest mozliwe, tylko nie warte zachodu. Sam mozesz wybrac druk i poprosic o taka koszulke. To nie jest drogie.

ocenił(a) film na 7
_Michal

A ja z innym pomysłem-łaź po szmatexach,a jest szansa,że w końcu coś trafisz(choć fakt faktem,że to raczej nie są rzeczy sprzed roku,dwóch).To po 1wsze.Po drugie-przeszukuj Allegro,bo tam czasem ktoś sprzedaje coś takiego http://www.allegro.pl/item732426769_koszulka_beavis_butt_head_oldschool.html
No i na koniec się pochwalę,że posiadam własną koszulkę z B&B kupioną wiele lat temu i wciąż jest to jedna z najbardziej ulubionych moich części garderoby.

ocenił(a) film na 10
mikrobas

:)) A możesz mi ją pokazać ?? ^^ ( tą twoją koszulkę rzecz jasna^^ )

ocenił(a) film na 7
jimbek1717

Daj mi dwa,trzy dni,a poszukam jej,spróbuję uwiecznić na fotce i wrzucić tu linka.Pozdrowionka i proszę o cierpliwość.

ocenił(a) film na 7
mikrobas

Chwilę to trwało,ale jest:
http://img685.imageshack.us/i/s7301158.jpg/

ocenił(a) film na 10
mikrobas

<lol2> :D xD - cool ;) oh yeah ;)
Szkoda że biała. A co jeśli chciałbym ją od ciebie kupić wielce szanowny użytkowniku?? :D

ocenił(a) film na 7
jimbek1717

1.Większość koszulek z B&B,które gdzieś tam widywałem była biała...
2.Wybacz,ale ta opcja nie wchodzi w grę.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
mikrobas

1. Jeśli chodzi o Polskę to może i tak, ale w Angli i USA jest mnóstwo zarąbistych, full wypasionych koszulek w różnych kolorach i z dobrej jakości materiału:))) I chyba jedyną opcją będzie to, że zamówię sobie taką na amerykańskim sklepie internetowym:)))
2. Spytałem z ciekawości:P i tak bym jej nie kupił;)

P.S. Ale bardzo ładna jest - pull my finger :D xD pozdro;)