5,7 3,9 tys. ocen
5,7 10 1 3867
5,7 6 krytyków
Begotten
powrót do forum filmu Begotten

fascynujący obraz. niesamowite miażdżące wrażenie, daje wiele do myślenia. bardzo surrealistyczny film. sam Dali by się go nie powstydził...

Nie jestem godzien rozwiązać autorowi rzemyków od sandałów...

zietara

Masz rację. Jak dla mnie to dzieło sztuki! Nie było wcześniej podobnego obrazu, później też nie było. Chciałbym zobaczyć coś choć w połowie tak pięknego jak ten film. 10/10!!!

zietara

Napisałeś "daje do myślenia". Do jakich to refleksji skłonił Cię ten film? Jest ktokolwiek w stanie udowodnić mi, że ten film nie jest tylko umysłową pożywką dla emocjonalnie upośledzonych psychopatów?

ocenił(a) film na 7
bartk22

Szczerze powiedziawszy jakiś strasznych refleksji we mnie nie wywołał, przynajmniej nic z czego już bym sobie nie zdawał sprawy...

Jednakże dochodzenie do sensu filmu było dosyć miłą zabawą, szczególnie jak udało się to jakoś sensownie poukładać...

Choć nadal nie byłbym mocno zdziwiony gdyby autor ujawnił, że to był żart i film jest jakimiś losowymi scenami...

O mam refleksję akurat... jakby trochę film przemontować, głównie dalszą część (nie będę spoilerował, że Bóg popełnia samobójstwo ;) ) to wyszedłby short w stylu Ring-Tape ^.^