Ten film bardzo mi się spodobał, i chciałbym się zagłębić w tym gatunku, więc proszę o
podobne tytuły, pozdrawiam
Jeszcze Chatroom(2010), ale jest słabszy zarówno od tego filmu, jak i tym bardziej Sali Samobójców.
W pewnym sensie również może zainteresować cię Densha Otoko.
To Densha Otoko jest dobre?
W sumie z opisu sprawia wrażenie zupełnie oderwanego tematycznie czy od Bena czy od SS, więc z ciekawości skąd przyrównanie;)
Całkiem niezłe- ale to japońska komedia romantyczna(mocno polukrowana w porównaniu do powieści). Interesująca, ponieważ dotyka problemu hikkikomori, oraz pojawia się motyw internetowej braci. No i zakompleksiony bohater goniący za swoim aniołem niczym Ben za Scarlite.
No właśnie z opisu wynika, że bohater wychodzi na zewnątrz i to nierzadko więc nie ma prawa być hikikomori;)
Nie pamiętam, jak często on wychodził, jednak na stówę był kompletnie upośledzonym społecznie fanatykiem mangi.
Poza tym, część jego znajomych z neta to rasowe hikkikomori - całkiem fajnie zostali ukazani, łącznie z zaśmieconymi pokojami.
Nie musisz mi tego tłumaczyć. Często się to jednak z tym wiążę - podobnie jak ze stosami eromang.
Czytałeś powieść NHK ni Youkoso? Polecam. Autor zna z doświadczenia to zjawisko.
Nie czytałem, ale oglądałem anime. Nie wiem jak wiernie trzyma się powieści, ale całość przedstawia całkiem dobrze.
Przede wszystkim klasyka: "Niepokoje wychowanka Torlessa".
Polecam również 2 bardzo dobre filmy szwedzkie "Zło" i "Pozwól mi wejść"