PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1241}

Bez przebaczenia

Unforgiven
1992
7,9 95 tys. ocen
7,9 10 1 95068
8,3 62 krytyków
Bez przebaczenia
powrót do forum filmu Bez przebaczenia

Muszę przyznać że film jest świetny, niesamowitą przyjemność sprawiło mi jego oglądanie, było kilka rewelacyjnych motywów. ALE zakończenie mnie dobiło, tyle rodości z oglądania żeby zobaczyć Eastwooda na końcu który w 2minutowej scenie rozpierdala wszystkich (zero napięcia), po czym mówi "Bo jeszcze tu wróce". Film rewelacja 9/10, nie dałem 10-ki za ostatnie sceny filmu

ocenił(a) film na 10
Pan___Kracy

Jakby nie patrząc to jest lekki ukłon Eastwooda w stronę swojej widowni. Jak wiemy, w książce nasz bohater grany w filmie przez Eastwooda ginie. To zakończenie więc było jak podtrzymanie legendy, żeby dzieciaki takie jak ja mogły sie dalej podniecać jedynym człowiekiem na tej ziemi, który poradziłby sobie z supermanem, batmanem i kilkoma innymi razem wziętymi :) Mówiąc powazniej ja bez takiego zakończenia nie widzę tak dużego sensu filmu jaki posiada. A jakie zakończenie Ty byś widział ?

ocenił(a) film na 10
Pan___Kracy

rozczarowało cie zakonczenie jak dla mnie i weliu innych pewnie zakonczenie to majstersztyk na nie sie czeka praktycznei caly film ale jak to lubi nie obrazaj sie i nie wrzucaj mi :)))

ocenił(a) film na 9
Marley

Dokladnie! Zakonczenie jest b. klimatyczne, przywodzi na mysl stare spaghetti-westerny Sergia Leone. Ale caly film jest b. dobry, choc to dosc nietypowy western:)

ocenił(a) film na 5
Pan___Kracy

Zakonczenie to jedna z najlepszych scen w filmie, nie moglo byc lepsze

ocenił(a) film na 10
Pan___Kracy

Gdyby Bill Munny umarł w filmie, to nie miał by sensu wątek z English Bobem, który powtarza, że: "Król posiada majestat" i ciężko go zabic. Tak właśnie było z Munnym, nikt w niego nie trafił, każdemu drżała ręka.

Pan___Kracy

To zakończenie to majstersztyk w największym tego słowa znaczeni,u bez tego zakończenia nie opłaca się oglądać reszty filmu, to chyba jeden z najlepszych momentów kina, munny odkrywa swoje prawdziwe oblicze zabijaki sprzed lat, łamiąc wszystkie swoje lęki oraz mądrości szeryfa o rzekomym przekoloryzowaniu historii. Prawdziwe oblicze munnyego. Prawdziwa natura przed która w finale nie mógł uciec, ponieważ ta ucieczka to ucieczka w ślepy zaułek, bo nigdy nie uciekniesz od prawdziwego ja, taki jest tego przekaz. Przemiana bohatera dokonuje się momentalnie i gwałtownie, dlatego właśnie ten film jest tak wysoko, za genialne i oryginalne zakończenie.