Bez twarzy

Face/Off
1997
7,1 79 tys. ocen
7,1 10 1 78908
6,5 24 krytyków
Bez twarzy
powrót do forum filmu Bez twarzy

Ten film to największe gówno, jakie widziałem w ciągu ostatnich lat, a na pewno najgorszy film
sensacyjny jaki widziałem w życiu. Jest niewyobrażalnie głupi, bezsensowny i niespójny, ale
nie w taki sposób, żeby mógł być zabawny. Nie wiem jak w ogóle można wymyślić taką
fabułę, nie wiem jak można w każdej niemal scenie walczyć z logiką, jak można popełnić tyle
błędów. Najbardziej jednak nie rozumiem średniej tego filmu zarówno na filmwebie jak na
imdb, mam wrażenie, że to po prostu jakiś happening, masowe robienie sobie jaj z ludzi,
którzy jeszcze tego nie widzieli. Chyba tak, chyba teraz właśnie zepsułem ten happening, ale za
bardzo mi żal kolejnych osób, które miałyby to obejrzeć. To jest coś na zasadzie picia moczu -
lepiej uwierzyć na słowo, że jest niesmaczny niż potem mieć traumę. Wierzcie mi na słowo, ten
film jest dla kina akcji tym, czym jest "Anatomia Strachu" dla thrillera i tym, czym jest "Nie
zadzieraj z fryzjerem" dla komedii - jest hańbą.

ocenił(a) film na 2
madcaddie

i jeszcze to jeżdzenie dłonią po twarzy, o co w tym chodzi? Film tragiczny, zgadzam się w 100%

madcaddie

hmmm...ja mam wielką słabość do tego filmu ze względu na grę NC i JT. Uważam że zagrali rewelacyjnie! Nie lubię wprawdzie mało realistycznych filmów jednak ten mnie urzekł i oglądałam go kilkanaście razy tylko po to by popatrzeć na ich grę przy tej zamianie! Może moja ocena jest lekko zawyżona, choć nie szastam w ocenie na lewo i prawo 1, 9 czy 10 ale u mnie ma mocną 8! Ale każdy ma inny gust i każdemu się co innego podoba, każdy ma jakieśtam swoje kryteria według których film ocenia...ja np. nienawidzę horrorów czy nowych polskich "komedii", więc ich nie oglądam :)

madcaddie

a kac wawa oglądałeś? :)

film z połowy lat 90, ogląda się go szybko, jest typowa akcja, obsada znakomita, fajne efekty, ciekawe jakby pomysł Sly-Arni zakręcił tym filmem, już się tego nie dowiemy!

scena gdy Cage łapie podczas śpiewu za dupę tę małolatę i jest ujęcie na twarz śpiewającą alleluja z zachwytem pełnym - mistrzostwo :)

ocenił(a) film na 4
madcaddie

1 to lekka przesada, tyle sie rozpisales a nie wspomniales ani slowem dlaczego wg ciebie ten film jest glupi i niespojny

madcaddie

Zobacz sobie "Star Wars: Holiday Special" to się dowiesz co to prawdziwy gówniany film...

ocenił(a) film na 9
madcaddie

Ja tam dałem 10/10 i nie uważam tego za przesadę, ponieważ wg mnie to jeden z najlepszych filmów akcji jaki kiedykolwiek powstał. Rewelacyjne aktorstwo, ciekawa i oryginalna fabuła (brak realizmu mi nie przeszkadza, jeśli spojrzeć na to trochę jak na film sci-fi), no i przede wszystkim reżyseria (specyficzny styl Johna Woo - scena z dzieckiem w słuchawkach podczas strzelaniny - nie do zapomnienia, no i jego znak firmowy - gołębie). Dodam oczywiście do tego ogromny sentyment, ponieważ w podstawówce był to mój ulubiony film ;)