Bezdroża

Sideways
2004
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19642
7,5 28 krytyków
Bezdroża
powrót do forum filmu Bezdroża

O co wam chodzi z tą komedią?? A zwłaszcza te teksty jaki ten film jest ciepły i odstresowujący, o prostych ludziach i wogóle sam miód. Mamy dwóch przyjaciół, jeden zdradza gdzie popadnie swioją przyszłą żone nie dbając o uczucia posuwanej przez niego matki z dzieckiem, drugi w depresji co jakieś 10 minut po pijaku prowadzi samochód i odwiedza swoją matke tylko po to żeby ją okraść - no ciepło i komedia biją z każdej sekundy tego filmu. Finał filmu jest z kolei tak strasznie orginalny - miłość jest lekarstwem na wszystko!! Nie no nie ma to jak oryginalne pół alternatywne amerykańskie kino. Może amerykanie mieli czym się zachwycać ale jako nieamerykanin byłem bardzo rozczarowany tym filmem.

ocenił(a) film na 8
ikari

Szacuneczek!
Widzę, że jedynie obejrzałe(a)ś ten film.
W "Bezdroża" trzeba się "wbić" i przejechać się razem z boheterami.
Ja przeżyłem razem z nimi ich prozaiczną ale jakże realną przygodę.
Film może wydawać się nudny i jeszcze jakiś czas temu pewnie by mnie znudził, ale na szczęście nauczyłem się nie tylko oglądać.
:)) pozdrowienia!

ikari

Masz całkowitą rację, ten film jest o gościach, którzy zalet nie mają za grosz. Nie panują nad swoimi chuciami i nie stabilizują swoich uczuć. Amatorsko zajmują się smakowaniem win, tak samo amatorsko grają w golfa. Staranie o swoje życie składają na barki bogatej żony i agentki literackiej. Sfingowanie wypadku drogowego też wychodzi żałośnie.
I to jest zaleta tego filmu - żadnych herosów, nic przy tym z taniego psychologizowania czy pseudosocjologii. Jest odwaga pokazania ludzi maluczkich i znajomość zasad robienia filmu - najpierw powoli, potem wprowadzić drobne intrygi i zmiany akcji i finał w zasadzie prosty z odrobiną zagadki: co się stanie między belfrem a agrotechnikiem na plantacji win? Bo nic wielkiego stać się nie musi !!!
To się da oglądać i jest sporo ponad przyzwoitość.
Choć dopuszczam, że nie jest to film dla dwudziestolatków, którym potrzebne jest dążenie do szczytów i niechęć do oglądania przeciętniaków.