PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93765}
5,8 3,9 tys. ocen
5,8 10 1 3918
6,5 2 krytyków
Bezlitosny morderca
powrót do forum filmu Bezlitosny morderca

A nie np. Profesjonalny morderca! Elitarny morderca! Super morderca! Król morderców!
Określenie "bezlitosny" jest banalny jak ten cały film. Jakby na to nie patrzeć film robiony już w
XXI wieku, wieku, gdzie idolami, bohaterami są zwyrodnialcy, seryjni mordercy, pedofile,
artyści modern robiący dzieła sztuki ze swojego gówna i szczyn. Ale może przesadzam z tym
XXI wiekiem, skoro, jak podają źródła, ten zwyrodnialec z piekła rodem otrzymywał codziennie
200 listów od swoich zidiociałych fanek., co jest dowodem na to, że o takich zwyrodnialcach,
nie tylko nie powinno kręcić się filmów, aby jego obecne fanki nie doznawały orgazmu, ale
wszelki ślad po nim powinien być zamazany, aby jakiś debil dla uzyskania medialnej
popularności nie odkrył w sobie bestialskich instynktów, i nie poszedł w ślady tej bestii, co już
niejednokrotnie się zdarzyło.

użytkownik usunięty
aabraq

Póki co to u ciebie widzę poziom agresji jak u Teda, frustracji jak u Breivika, zazdrość "sławy" morderców jak u Knychały, no i przekonania o swojej wyższości jak u Johna Wayna Gacy, pewnie dodatkowo masz złudzenia co do swojej niebywałej inteligencji jak Kemper.
A takie filmy mogą uświadamiać ludzi o istniejącym zagrożeniu. Może nauczą kilka osób podchodzić z większą ostrożnością do nowo poznanych osób.
A może ktoś widząc co stało się z Tedem zacznie kontrolować swoje instynkty i chore fantazje zanim te całkowicie go zdominują i popchną do morderstw, czy innych przestępstw.
Wnioski jakie się wyciągnie z filmu i historii Bundy'ego zależą od odbiorcy. Ty najwyraźniej uważasz wszystkich ludzi za idiotów i zakładasz, że wyciągną wnioski najgłupsze z możliwych.
A co do filmu to rzeczywiście słaby strasznie. Slapstickowy film o seryjnym mordercy.

ocenił(a) film na 3

Aha. myślałem, ze oceniamy filmy. a nie komentujących. Przepraszam stary!

użytkownik usunięty
aabraq

Właśnie też mi się to marzy. A zamiast tego po raz kolejny natknąłem się na wpis "strażnika moralności" lamentującego nad upadkiem obyczajów, sztuki we współczesnych czasach i głupotą odbiorców filmów.
Ogólnie to mam alergię na wpisy, w których podają słowa "idiota", bądź "debil" i choć z reguły staram się je ignorować to czasem mam gorszy dzień i dam się sprowokować.

ocenił(a) film na 3

W sumie masz rację. Teraz dołożę wszelkich starań, aby nie komentować zaraz po projekcji, kiedy jeszcze kipię od emocji, lepiej zdystansować się co najmniej jednodniową przerwą.
Co prawda nie wierzę w to, że widząc film o Tedzie jakiś psychopata zacznie kontrolować swoje zwierzęce instynkty, naukowcy twierdzą, że raczej je potęgują, ale kto wie jak to jest naprawdę.

aabraq

Ogólnie zgadzam się, że filmy i książki o seryjnych mordercach, w ogóle mordercach czy innych zwyrodnialcach, nie powinny powstawać. Nie dlatego, że "ludzie są idiotami" :) dlatego, żeby świat o nich zapomniał jak najszybciej a nie robił z nich "celebrytów"