5,8 3,9 tys. ocen
5,8 10 1 3932
6,0 3 krytyków
Bezlitosny morderca
powrót do forum filmu Bezlitosny morderca

Obrzydliwy film

użytkownik usunięty

Film wcale nie jest obrzydliwy ze względu na ukazaną w nim przemoc. Więcej keczupu leje się dzisiaj w dobranockach. Obrzydliwością, jakiej nie można tolerować, jest wzbudzanie w widzach litości nad pomyleńcem, który na litość w żadnym razie nie zasłużył. Taki przypadek ma miejsce właśnie w tym filmie: oglądając scenę poprzedzającą egzekucję Bundy'ego jak i samą egzekucję można odnieść wrażenie, że reżyser bierze w obronę seryjnego mordercę i gwałciciela. Patrząc na biednego Tedzia, któremu wcisjaką w tyłek waciki, żeby nie zapaskudził krzesła elektrycznego trudno odnieść wrażenie, że jest inaczej. Twórcy filmu nie oszczędzają także widzowi informacji, że to właśnie Ted Bundy był "tym pierwszym", lub że po jego schwytaniu dla pewnej grupki ludzi stał się bohaterem. Z portretu psychologicznego seryjnego mordercy, jakim ten film miał szansę zostać, powstał przewodnik po trupach niejakiego Teda Bundy'ego......Ten film powinien zostać zakazany.

użytkownik usunięty

Myślę że ta niesmaczna scena którą opisujesz wcale nie budzi litości u widza. Wręcz przeciwnie, podczas jej oglądania widzowi nasuwa się myśl: "I dobrze ci tak ty potworze, mogłeś nie zabijać". Wsadzenie wacika w cztery litery i tak nie jest porównywalne ze zbrodniami jakich Bundy dokonał. I wszyscy widzowie wiedzą że zasłużył na takie traktowanie.

Zgadzam się z odpowiedzią wyżej. W tej scenie człowiek nie lituje się nad maniakalnym mordercą, a jedynie myśli, że to i tak nic w porównaniu z tym, co on robił kobietom. A np. wzmianka o listach od kobiet? No cóż, jest to prawda a nie wymyślony zabieg dla filmu. Pozdrawiam

użytkownik usunięty

W 100% sie zgadzam!!! Odniosłam identyczne wrażenie co mnie że tak powiem wkurzyło...

użytkownik usunięty

Hmm....no moze troche dyrastyczna byla scena z ta wata :P ale wiesz ogolnie to rzeczywiscie takie krzywdy wyrzadzil tym dziewczynom ze... ;/ mi sie podobalo to, ze uzyto tam przy koncu prawdziwych materialow... moim zdaniem film nawet nawet, ale moznaby zrobic go lepiej. bo tak to ciagle albo sie pieprzyl, albo naje**wał czyms dziewczyny w leb:P moznaby to zrobic z jego perspektywy...no wiecie dlaczego to robil i tak dalej. a tak to rezyser tylko przedstawil sprawe od poczatu do konca i juz. aha i chcialam dodac, ze te egzekucje sa troche...niehumanitarne:/ zamiast dac mu jakis zastrzyk usmiercajacy... w koncu ten facet byl chory psychicznie.. z drugiej strony jakby np moja siostre albo kolezanke tak zmasakrowal, to bym jak najbardziej byla za krzeslem ... zalezy jak sie na sprawe spojrzy. Pozdraiam:*

ocenił(a) film na 10

powinni mu pierw wsadzić to krzesło w tyłek zamiast waty!!! nie widze tam za grosz litości więc nie rozumiem autora tematu