PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4159}

Bezsenność w Seattle

Sleepless in Seattle
1993
6,9 80 tys. ocen
6,9 10 1 79557
6,8 44 krytyków
Bezsenność w Seattle
powrót do forum filmu Bezsenność w Seattle

Dla wielu ten duet to cud miód i orzeszki, osobiście uważam że więcej chemii dałoby się wykrzesać z podręcznika do biologii. Oboje są smętni, po przejściach, poszukują prawdziwej miłości i znajdują ją zupełnym przypadkiem. Tomuś włóczy za Meg spojrzeniem zbitego pudelka i odwrotnie. Jak na komedię to wcale nie jest śmieszne. Jak na dramat mało dramatyczne. Jako romans jakoś ujdzie choć na pewno da się znaleźć takie z ciekawszymi postaciami

ocenił(a) film na 6
_Andrzej_

Tak dosadnie bym tego nie ujął ale coś jest na rzeczy. W odróżnieniu od Ciebie lubię Hanksa ale raczej z innych ról. W tej mnie nie przekonał. Meg Ryan nie przekonała mnie dotychczas w żadnej - filmy z jej udziałem zlewają mi się w jedno. Film można było obejrzeć ale myślałem, że będzie nieco lepszy. Faktycznie mało było w nim komedii i niewiele dramatu. Dałem szóstkę i uważam, ze na więcej ten film nie zasługuje.

ocenił(a) film na 4
_Andrzej_

Oj człowieku ! Powiem ci, że ująłeś to pięknie ! podpisuję się pod tą soczystą wypowiedzią :)

ocenił(a) film na 7
_Andrzej_

Ja z kolei myślę, że największym problemem tego filmu jest naiwność scenariusza. Nie mniej jednak podobał mi się klimat, dość przyjemnie mi się go oglądało, ale to jest głównie zasługa Hanksa. Jeśli chodzi o ten duet to dużo lepsze jest moim zdaniem "Masz wiadomość".

Ja dałam temu filmowi 7, bo uważam, że jest dobry, lubię generalnie starsze filmy ze względu na specyficzny klimat, i choć nie ma tym żadnej rewelacji to i tak wolę ten film od nowoczesnych papek jakimi raczy nas hollywood. No i jest to swego rodzaju klasyk.