Czy zaszły jakieś zmiany w związku z datą premiery ? W katowickim Heliosie oraz w obydwóch CinemaCity nie znalazłem go w piątkowym repertuarze, czyżby film nie trafił do szerokiej dystrybucji ?
Całkiem możliwe. W Płockim Heliosie również nie grają a i w repertuarze 'novego kina' nie znalazłam. Chciałabym zobaczyć ten film ale cóż, muszę obejść się smakiem...
No coś ty?? W Heliosie I Cinema? Tam możesz pójść na 2012 i Piłę...
A tak na poważnie: w Światowidzie (K-ce) od środy są seanse, jutro, 20-go, masz seans o 14:15, 20:30 na sali kameralnej.
I na przyszłość nie szukaj tego typu filmów w popcornowych stolicach "kina".
Pozdrawiam
Właśnie wczoraj odkryłem, że takie kino w ogóle istnieje i załapałem się na seans przedpremierowy. Mimo to, dzięki za odpowiedź.
Litości, nie tylko multipleksy są na tym świecie. Ludzie, wspierajcie kina studyjne, bo pozostanie wam tylko takie "2012" do obejrzenia na mieście, durne małolaty bawiące się telefonami i smród popcornu... ;p
Film wszedł do kin w porażającej ilości 7 kopii. Widocznie dystrybutor uznał, że wygrana w Cannes i pewna min. nominacja do Oscara to zdecydowanie za mało, żeby dostąpić zaszczytu wprowadzenia do szerokiej dystrybucji. Lista kin, w których jest grany:
- Kino Pod Baranami, ARS Aneks, Kinoteatr Uciecha (Kraków)
- Kinoteka, Muranów (Warszawa)
- Apollo (Poznań)
- Światowid (Katowice)
wkrótce będzie też na ekranie toruńskiego Kina Centrum
Na (marne) pocieszenie dodam, że dobrze, że w ogóe film wszedł do kin. Jeszcze niedawno dystrybutor poważnie rozważał wydanie go od razu na dvd.
Wiedziałem, że Monolith da ciała, ale żeby aż tak bezczelnie?
Taki Gutek Film z "Antychrystem", filmem jakby nie patrzeć, bez kasowego potencjału wyjechał z ponad 30 kopiami (czy nawet 40 o ile dobrze kojarzę). 7 kopii to jakaś kpina...
Ale Gutek od lat ratuje nasze wysmakowane gusta filmowe..Badziewiem się nie splamił-wielkie Mu za to dzięki!!A zaczynał się przebijać w czasach niełatwych..To ciekawe,że nie chcą rozpowszechniać tego filmu..Czy..służalczość wobec Niemców-prócz polityki-nie pokazując palcem-dobija także kulturę??
Narzekacie, nie ma w kinach to sobie sciagnijcie ...szukałem chwile i okazuje sie ze jest juz dospetny od 1,5 miecha w sieci