Biała wstążka

Das Weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte
2009
7,5 32 tys. ocen
7,5 10 1 31836
8,1 37 krytyków
Biała wstążka
powrót do forum filmu Biała wstążka

Czy zaszły jakieś zmiany w związku z datą premiery ? W katowickim Heliosie oraz w obydwóch CinemaCity nie znalazłem go w piątkowym repertuarze, czyżby film nie trafił do szerokiej dystrybucji ?

wojciech_01

Całkiem możliwe. W Płockim Heliosie również nie grają a i w repertuarze 'novego kina' nie znalazłam. Chciałabym zobaczyć ten film ale cóż, muszę obejść się smakiem...

ocenił(a) film na 7
wojciech_01

No coś ty?? W Heliosie I Cinema? Tam możesz pójść na 2012 i Piłę...
A tak na poważnie: w Światowidzie (K-ce) od środy są seanse, jutro, 20-go, masz seans o 14:15, 20:30 na sali kameralnej.
I na przyszłość nie szukaj tego typu filmów w popcornowych stolicach "kina".
Pozdrawiam

zatracony

Właśnie wczoraj odkryłem, że takie kino w ogóle istnieje i załapałem się na seans przedpremierowy. Mimo to, dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) film na 9
wojciech_01

A w Trójmieście go gdzie grają?

wojciech_01

Litości, nie tylko multipleksy są na tym świecie. Ludzie, wspierajcie kina studyjne, bo pozostanie wam tylko takie "2012" do obejrzenia na mieście, durne małolaty bawiące się telefonami i smród popcornu... ;p

ocenił(a) film na 9
wojciech_01

Film wszedł do kin w porażającej ilości 7 kopii. Widocznie dystrybutor uznał, że wygrana w Cannes i pewna min. nominacja do Oscara to zdecydowanie za mało, żeby dostąpić zaszczytu wprowadzenia do szerokiej dystrybucji. Lista kin, w których jest grany:
- Kino Pod Baranami, ARS Aneks, Kinoteatr Uciecha (Kraków)
- Kinoteka, Muranów (Warszawa)
- Apollo (Poznań)
- Światowid (Katowice)
wkrótce będzie też na ekranie toruńskiego Kina Centrum
Na (marne) pocieszenie dodam, że dobrze, że w ogóe film wszedł do kin. Jeszcze niedawno dystrybutor poważnie rozważał wydanie go od razu na dvd.

ocenił(a) film na 7
MW_W

Wiedziałem, że Monolith da ciała, ale żeby aż tak bezczelnie?
Taki Gutek Film z "Antychrystem", filmem jakby nie patrzeć, bez kasowego potencjału wyjechał z ponad 30 kopiami (czy nawet 40 o ile dobrze kojarzę). 7 kopii to jakaś kpina...

ocenił(a) film na 9
Grifter

Ale Gutek od lat ratuje nasze wysmakowane gusta filmowe..Badziewiem się nie splamił-wielkie Mu za to dzięki!!A zaczynał się przebijać w czasach niełatwych..To ciekawe,że nie chcą rozpowszechniać tego filmu..Czy..służalczość wobec Niemców-prócz polityki-nie pokazując palcem-dobija także kulturę??

ocenił(a) film na 8
wojciech_01

Gdzie i kiedy w Łodzi?

ocenił(a) film na 9
Dr_Grape

Nigdy?

Dr_Grape

Wkrótce w Charlim..

wojciech_01

Po prostu fantastycznie - w całym Lubelskim i całym Podkarpackim nigdzie nie grają Białej Wstążki.

Vin_McQueen

Narzekacie, nie ma w kinach to sobie sciagnijcie ...szukałem chwile i okazuje sie ze jest juz dospetny od 1,5 miecha w sieci

ocenił(a) film na 8
backu

Ściągnij sobie gacie i wyjdź na ulicę.

ocenił(a) film na 10
Dr_Grape

a we Wrocławiu ktoś wie gdzie i kiedy i czy w ogóle będzie pokazywany?

wojciech_01

czy ktoś ma pojęcie czy ten film będzie wyświetlany w Szczecinie ?

ocenił(a) film na 10
mabia_2

najlepiej napisz maila do monolith plus. I powinni Ci odpisać. To chyba najprostszy sposób dostania tej informacji. :)