Biała wstążka

Das Weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte
2009
7,5 32 tys. ocen
7,5 10 1 31835
8,1 37 krytyków
Biała wstążka
powrót do forum filmu Biała wstążka

faworyt cannes?

ocenił(a) film na 8

tak sie wydaje... srednio lubie haneke, ale to taki rezyser 'must see'. oczywiscie nie moge sie doczekac tego filmu.

ocenił(a) film na 8
druid_3

Tez wydaje mi się, że to faworyt. Poza tym nie ma jeszcze palemki:)

druid_3

No i nie powstrzymała się ;) Może ktoś zna datę polskiej premiery ?

ocenił(a) film na 10
druid_3

no i wygrał Haneke:)
pozostaje teraz tylko obejżeć...

Epid

tudzież, jak piszą yntelygentneisi - obejrzeć.

druid_3

No i jeszcze nie widzieli, a już ocenili na 9/10. Gratuluję "obiektywnej" oceny.

jag55

Wyobraź sobie, że są tacy użytkownicy tego serwisu, którzy na festiwal w Cannes jeżdżą. Zagięło?

Albertino

Taaa - aż pięciu rodaków było i widziało w Cannes ten film i zaraz wlazło na FilmWeb aby dać swoją ocenę i tylko ocenę !!, a o wrażeniach z tego filmu ani słowa. O napisaniu parę słów swojej recenzji już nie wspomnę.
Ale w jednym przyznam Ci rację. Owszem zagięło mnie, ale po przeczytaniu Twojego wpisu.

jag55

Znam co najmniej jednego użytkownika, który był na festiwalu i na pewno film widział: http://www.filmweb.pl/user/eon_blue/films A czemu nie napisał opinii? Zapytaj jego, najwidoczniej nie miał takiej wewnętrznej potrzeby :)
Nie sądzę, by było problemem znalezienie jeszcze czterech takich osób. I cóż z tego, że zaraz wleźli? Co to trzeba do Polski wrócić żeby mieć dostęp do internetu? Zresztą daruję sobie dalszą dyskusję, bo to jest po prostu bez sensu.

Albertino

Sam nie wierzysz w to co piszesz , więc i ja nie będę dyskutował z Tobą na ten temat. A takich linków , z których nic nie wynika mogę posłać ci setki.

ocenił(a) film na 7
jag55

Nie wynika? Facet eon_blue obejrzał i ocenił większość filmów z festiwalu i to pod rząd.

czester

A jesteś pewny że On był na festiwalu i widział te wszystkie filmy ?
Ja tez sobie mogę ocenić filmy ot tak z głowy, wcale ich nie oglądając.
A czy zauważyłeś że film "Biała wstążka" ocenił przed festiwalem t.z 20 maja 2009r.Z innymi filmami jest podobnie. No ale może rzeczywiście facet ma dojście i jest jednym z tych co oglądają filmy zanim zrobi to reszta świata. Mimo wszystko nie jestem naiwny i po prostu nie wierzę w to.

jag55

Tak, pewnie jak pisał relacje dla stopklatki to wymyślał wszystko z głowy :D

Albertino

Filmu jeszcze nie widziałam,ale bardzo lubię Haneke i ciesze się że wygrał. mam nadzieję,że film mnie nie rozczaruje.Wie ktoś kiedy polska premiera?

użytkownik usunięty
druid_3

zdecydowanie zgadzam sie z założycielem tematu :P