PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35130}
7,0 536  ocen
7,0 10 1 536
Biały Murzyn
powrót do forum filmu Biały Murzyn

bardzo fajny

ocenił(a) film na 8

może troszkę przykry ,ale jak najbardziej prawdziwy... ja ogólnie przepadam za polskimi przedwojennymi filmami... uwielbiam nie tylko komedie,ale i dramaty i melodramaty.... lata 30 to zdecydowanie najfajniejszy okres polskiej kinematografii...

ocenił(a) film na 7
jag0da

To pierwszy film z tego okresu, który oglądałam i bardzo mi się podobał. Z pewnością obejrzę jeszcze inne. Miła i myślę, że wartościowa odmiana w stosunku do tysięcy filmów z holywood ;) pozdrawiam
P.S. możesz polecić jakieś tytuły?

miszmisz

Jeśli chcesz odmiany, a jednocześnie dobrego filmu, obejrzyj "Piętro Wyżej", komedia która bawi i dziś.

ocenił(a) film na 8
miszmisz

jejku tych wspaniałych filmów jest bardzo dużo,ale z chęcią podam ci kilka tytułów filmów,które mnie porwały ...zgadzam się z PanStanislaw,że warto zobaczyć komedię "Piętro wyżej"-polecam!
poza tym rewelacyjna komedia "Będzie lepiej","Sportowiec mimo woli", "Zapomniana melodia"...melodramat " Trędowata",z obyczajowych polecam "Tajemnica panny Brinx","Dziewczęta z Nowolipek"...

jag0da

jag0da zna sę na rzeczy. Dorzucę ostatni Polski film niemy "Mocny Człowiek", dostępna wersja zawiera muzykę stworzoną całkiem niedawno m.in przez Maleńczuka

miszmisz

Polecam również, "U kresu drogi" z Kazimierzem Junosza-Stępowskim, mój ulubiony obok Znachora .

jag0da

Moim zdaniem powinien powstac remake

ocenił(a) film na 5
giovanni50

Tak, najlepiej pod niezmienionym tytułem :)