PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=13}

Big Lebowski

The Big Lebowski
1998
7,4 158 tys. ocen
7,4 10 1 158273
8,0 68 krytyków
Big Lebowski
powrót do forum filmu Big Lebowski

Ten film jest fenomenalny!! Ciekawy,zabawny, po prostu kawal dobrego kina.Przy paru scenach szczerze plakalem ze smiechu. Nie pamietam juz kiedy film wywolal u mnie az tak szczery smiech :) POLECAM !!!!

ocenił(a) film na 10
bahl84

Dokladnie jak przedmowca:) Film widziałem wczoraj już trzeci raz... dzieło kultowe!

10/10

ocenił(a) film na 8
bahl84

"Sometimes... there is a man..."

Właśnie obejrzałem - i jestem zachwycony! Bez dwóch zdań, ten Koleś wstrzela się w moje poczucie humoru idealnie; i widzę, że niejeden tekst stanie się tu moim kultowym, w czym "Big L" stanie w chlubnym szeregu z "Dniem świra" czy "Misiem"...

Ode mnie moooocne 9/10 - dziesiątki zostawię na filmy, które wstrząsną mną do głębi i wywrócą na lewą stronę. Świetny film dla każdego lubiącego lekko absurdalne poczucie humoru. :)

"He peed on my fuckin' rug..." :D

ocenił(a) film na 9
Gusztav

Ja również dołączam się do chóru głosów zachwytu: po prostu cudo! absurdy na miarę Monty Paython'a, ale w bardziej przystępnym, amerykańskim stylu. cała, w gruncie rzeczy rozbudowana, fabułą została obudowana w okół obsikanego dywanu... po prostu niewiarygodne!

tak na prawdę - nawet gdyby cała intryga nie była tak zabójcza, jak jest, to i tak Dude, Walter i Donny (R.I.P.) tworzą tak niesamowitą ekipę, że choćby dla ich tekstów i gestów warto film obejrzeć kilka razy.