PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=13}

Big Lebowski

The Big Lebowski
1998
7,4 158 tys. ocen
7,4 10 1 158273
8,0 68 krytyków
Big Lebowski
powrót do forum filmu Big Lebowski

Niby niyzły...

ocenił(a) film na 9

Wielki, ważny, kultowy film... - podobno zdaniym innych. A co jo zoboczyłek? Przeciyntno kómedia kryminalno... Kapitalne sóm tukej sekwyncje snów, czy halucynacji, kożdo z postaci jes niprzeciyntnie osobliwo i dziwaczno, doskónale dobrano jes ścieżka dźwiynkowo - ale co z tego, skoro sama historia to nic innego, jak banalno opowiastka o kómplikacjach z okupym i przestympcami. Formalnie może i zachwyco (te zdjyńcia i ujyńcia toru krynglarskiego itp.), ale treściowo ani za móndre, ani za odkrywcze to to niy jes niystety. Sido tyż tympo. W ARIZONA JUNIOR było wariackie - tukej niystety niy. No i te ścigajónce bohatera Niymcy - sóm zabwni, owszym, ale jakby sie urwali z filmu STARY GDZIE MOJA BRYKA - lekko mi do Coynów niy pasujóm...

ulubione

Ja oglądając ten film pierwszy raz po prostu płakałem ze śmiechu, trzeba bez wątpienia dzielić z braćmi Coen ich osobliwe poczucie humoru, by się na tym filmie dobrze bawić.

ulubione

Poczucie humoru masz jak "krytycy filmowy". Nie każdy film musi być o matrylologi ludzkiej, nie po to kino stworzono, żeby panował w nim monopol na mądre filmy.

ocenił(a) film na 9
ulubione

Niysamowite, jak czowiek może zmiynić zdanie na tymat filmu.Przi piyrszym podyjściu wiedziołek, że to taki pociorany czorny kryminał, ale Goodman tak mie nerwowoł, że pierón mie szczyloł i wydowało mi sie to gupie, aż do bólu. Dopiyro za drugim seansym polubiłek tych dziwokowatych coynowskich bohatyróm aż do zachwytu. Tukej tak samo, jak i w FARGO mómy szkielet fabuły znany z tysiónca innych filmów synsacyjnych, ale kożdo postać jest tak niyposkłodano i pofyrtano, że czowiek paczy na to z łotwartóm gymbóm i chichro sie bez kóńca, a jak jeszcze dodać do tego surrealistyczne, óniryczne wstawki i teledyskowe sekwyncje w kierych to muzyka wybijo sie na plan piyrszy, a niy dialogi, to leko idzie dać tymu filmowi 9/10 (a jak go łobejrza jeszcze pora razy może dóm i 10/10).