Wielki, ważny, kultowy film... - podobno zdaniym innych. A co jo zoboczyłek? Przeciyntno kómedia kryminalno... Kapitalne sóm tukej sekwyncje snów, czy halucynacji, kożdo z postaci jes niprzeciyntnie osobliwo i dziwaczno, doskónale dobrano jes ścieżka dźwiynkowo - ale co z tego, skoro sama historia to nic innego, jak banalno opowiastka o kómplikacjach z okupym i przestympcami. Formalnie może i zachwyco (te zdjyńcia i ujyńcia toru krynglarskiego itp.), ale treściowo ani za móndre, ani za odkrywcze to to niy jes niystety. Sido tyż tympo. W ARIZONA JUNIOR było wariackie - tukej niystety niy. No i te ścigajónce bohatera Niymcy - sóm zabwni, owszym, ale jakby sie urwali z filmu STARY GDZIE MOJA BRYKA - lekko mi do Coynów niy pasujóm...
Ja oglądając ten film pierwszy raz po prostu płakałem ze śmiechu, trzeba bez wątpienia dzielić z braćmi Coen ich osobliwe poczucie humoru, by się na tym filmie dobrze bawić.
Poczucie humoru masz jak "krytycy filmowy". Nie każdy film musi być o matrylologi ludzkiej, nie po to kino stworzono, żeby panował w nim monopol na mądre filmy.
Niysamowite, jak czowiek może zmiynić zdanie na tymat filmu.Przi piyrszym podyjściu wiedziołek, że to taki pociorany czorny kryminał, ale Goodman tak mie nerwowoł, że pierón mie szczyloł i wydowało mi sie to gupie, aż do bólu. Dopiyro za drugim seansym polubiłek tych dziwokowatych coynowskich bohatyróm aż do zachwytu. Tukej tak samo, jak i w FARGO mómy szkielet fabuły znany z tysiónca innych filmów synsacyjnych, ale kożdo postać jest tak niyposkłodano i pofyrtano, że czowiek paczy na to z łotwartóm gymbóm i chichro sie bez kóńca, a jak jeszcze dodać do tego surrealistyczne, óniryczne wstawki i teledyskowe sekwyncje w kierych to muzyka wybijo sie na plan piyrszy, a niy dialogi, to leko idzie dać tymu filmowi 9/10 (a jak go łobejrza jeszcze pora razy może dóm i 10/10).