PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115800}
6,1 2,6 tys. ocen
6,1 10 1 2623
4,6 5 krytyków
Bijitâ Q
powrót do forum filmu Bijitâ Q

Kim tak na prawdę był tytułowy gość Q? I co nim kierowało? Tego z filmu się nie dowiedziałem. Miike chyba zastanawiał się, jakby wyglądał nasz świat, gdyby nie rządziły nami ograniczenia moralne. A wszystko to pokazał na przykładzie dosyć groteskowej rodzinki. No i co my tu mamy? Ojca posuwającego swoją córkę-dziwkę; matkę-ćpunkę, którą bije syn; seks z trupem; itd... Film mi się nie podobał. Z horrorem ani komedią nie ma nic wspólnego. Nawet jako shocker się nie sprawdza, bo film jest zbyt odrealniony.

ocenił(a) film na 9
Malignus

"Z horrorem ani komedią nie ma nic wspólnego. Nawet jako shocker się nie sprawdza, bo film jest zbyt odrealniony."

gatunek: Groteska filmowa

Ja tam sie dobrze bawiłem na tym filmie, w kilku momentach na prawde można było wybuchnąć śmiechem, do tego z zaciekawieniem obserwowałem jaką to następną patologie zaserwuje nam Mikke.

i czy to na prawdę takie ważne kim był visitor q? dla mnie mogła to być parodia tych wspaniałych istot które bezinteresownie próbują naprowadzić błądzącym na właściwą droge :) coś ala Marek Kondrad w "Trzecim", z drugiej strony "visitorem q" może być sam widz.

ocenił(a) film na 3
Yakuza_2

Tak się składa, że wcześniej był tu dramat, horror i komedia, jeśli pamięć mnie nie zawodzi.

ocenił(a) film na 10
Malignus

Visitor Q pojawił się w tym filmie aby uświadomić członkom tej rodziny ich zboczenia i wydobyć je z tych ludzi by mogli cieszyć się życiem w pełni i ponownie stać się rodziną ;)

a cała ta historia jest przedstawiona w wyolbrzymiony sposób - dzięki temu reżyser zyskał niezłe pole do popisu posługując się takim krzywym zwierciadłem pod lupą hehe. Dzięki takiej konwencji film wygląda tak a nie inaczej i zdecydowanie nie jest nudny oraz jest inny niż wszystkie :)