łącz fakty a nie piszesz głupoty. . Jakoś NASZ DZIENNIK nie jest patronem tego Filmu, jak i z resztą innych porażek polskiej kinematografii. Raczej wskazywałbym na Gazetę tfu Wyborczą... TFU.
Parę mediów katolickich także się w to zaangażowało. A swoją drogą w Wyborczej recenzja filmu była druzgocąca.
PS. I nie napinaj się tak, jaki to jesteś anty.
Chyba Gazecie Polskiej. PiS i Radio Maryja sfinansowali ten film. Gówno wyprodukowało gówno.
Pozdrawiam gorąco i serdecznie.
Należy szukać prawdy , a nie ją pochłaniać z mediów. Bardzo nie lubię ignorancji. Jeżeli NIBY ten film sfinansował Pis , radio Maryja, albo co też jest równie bulwersujące Gazeta Polska , to DLACZEGO na liście głównych patronów znajduje się Gazeta Wyborcza ? Halo coś tu jest nie tak! Mi chodzi o to żeby polskie kino było wiarygodne i prawdziwe, tworzone z pasją. Żeby polska historia była ukazywana normalnie, prosto , bez zbędnych efektów specjalnych i żeby była właśnie wiarygodna. Można spojrzeć na takie filmy jak "Potop" czy "Krzyżacy". Więc co się dzieje... Bitwa pod Wiedniem została bardzo fajnie , ładnie, z podsycającą muzyką przedstawiona w Telewizji i w GW . Została wylansowana na arcydzieło polskiej kinematografii. Więc dlaczego po Filmie nie tylko ja ale i wiele osób jest zawiedziona. Myślę że prawdziwą odpowiedź możemy usłyszeć od twórców tego filmu. I wcale nie będzie ona brzmieć " Chcieliśmy ukazać jak najbardziej prawdziwie ten punkt naszej Historii" ale będzie ona brzmieć " Chcieliśmy zarobić na biletach" i to jest główny problem dzisiejszego polskiego kina- komercja, na szczęście znajdziemy czasami dobre współczesne filmy, ale to rzadkość. Mimo to życzę aby było lepiej.
Ja moją prawdę pochłaniam z Gazety Polskiej, bo to zmanipulowane media. Jestem ślepo zapatrzony w PiS. Pozdrawiam.
nie kwestionuję twoich poglądów, ale warto się zastanowić nad kolejnością słów. Powinno być tak :
Ja jestem ślepo zapatrzony w zmanipulowane media. Pozdrawiam prawdę- PiS, Gazetę Polską.
BTW. Tutaj rozmawia się o filmach, a jeśli chcesz pisać to co piszesz to zapraszam na stronę internetową GW
Wolałem pisać na forum Gazety Polskiej, gdyż czytam ją częściej niż Gazetę Wyborczą (tej w ogóle nie czytam). Próbowałem zamieszczać komentarze pod newsami, ale w Gazecie Polskiej nie tolerują konstruktywnej krytyki, mimo że ta jest zgodna z regulaminem forum. Moje komentarze nie są w większości publikowane. Tzn. że panuje tam cenzura jak za komuny. Cenzura jest techniką manipulacyjną, gdyż dopuszczane są tylko wygodne treści, zgodne z polityką gazety, tzn. z polityką PiS. Jeżeli gazeta, która jest podnóżkiem PiS, nazywa siebie niezależną, to po prostu kłamie w żywe oczy i jest niewiarygodna.
Kiedy powstała gazeta Polska ? kiedy powstał pis ? Gazeta polska od samego swojego powstania pierwszego w 1826 jest gazetą która krytykuje władze złą a wspiera tą rzeczywiście potrzebną. Artykuły zawarte w niej są oparte na twardych dowodach (powinieneś to wiedzieć skoro ją CZYTASZ") Kiedyś pisali do niej Kraszewski, Sienkiewicz, współcześnie Krasnodębski czy z duchowieństwa ks.Tadeusz Isakowicz-Zaleski. moim zdaniem do autorytety na skalę światową. Skończmy ten temat bo to nie jest forum na takowe tematy.
Gówno mnie obchodzi, kto w niej pisał 100 lat temu. Fakt jest taki, że Gazeta Polska to w tej chwili podnóżek PiS i nie powinni nazywać się niezależnymi, bo całą działalność swoją opierają o politykę PiS. A to, że pisał tam kiedyś Sienkiewicz nie zmienia faktu, że Gazeta Polska stosuje komunistyczne techniki i łamie wolność słowa. A te twarde dowody, to niech sobie w dupę wsadzą. Jakie to twarde dowody odnośnie "zamachu" w Smoleńsku mają? Jakie mają dowody na to, że za PiS byłoby/będzie lepiej? Nie ma bardziej uzależnionej od określonej siły politycznej i bardziej zmanipulowanej gazety w Polsce niż Gazeta Polska.
ok. więc. Powołam się na najnowszy artykuł Uważam RZe. temat tygodnia, tam masz udowodnione wyśmianie polski w kwestii katastrofy. Następnie kup sobie książkę 28 tygodni po Smoleńsku. JEŻELI naprawdę chcesz znać prawdę, to tam masz obliczenia i tezy prawdziwych ekspertów w dziedzinach lotnictwa a także innych i pokazywanie bardzo widocznych dowodów na eksplozje chociażby na podstawie ogólnodostępnych zapisów z czarnych skrzynek. Co dalej, dlaczego znaleziono rozerwany NIT w ciele jednej z ofiar? Przypomnę Ci że Nity się rozrywają w momencie silnej eksplozji, jak chcesz to sprawdź. dalej. Jak sobie przypomnisz zamach WTC... na youtube możesz sobie sprawdzić symulacje jak SAMOLOT SKRZYDŁAMI przecinał STALOWE belki wieżowca ponad 400 metrowego. stalowe. więc nie dość że fizycznie jest nie możliwe żeby skrzydło zostało oderwane przez brzozę o średnicy 40cm , to z wysokościomierza widać że brzoza ta byłą daleko w dole pod samolotem. Więc nasuwa się kolejne pytanie , Dlaczego wrak nie ma w całości kadłuba, a wiele części jest w maluteńkich kawałeczkach? jak jest możliwe żeby z tak małej wysokości uzyskać taki efekt. Ja mógłbym pisać tu dłuuuuuuuuuuugo, ale mi się nie chce , bo widzę żę nie zmienię twojego punktu widzenia. Pozdrawiam. I jeszcze jedno... Gazeta nie popiera PIS. POPIERA największą partię opozycyjną, a to jest diametralna różnica. W momencie kiedy jest PO-PSL rząd i dochodzi do upadku każdej sfery funkcjonowania naszego państwa, SLD jest postkomunistyczną Partią, a Ruch Palikota próbuje uchwalić ustawę o zabijaniu ludzi (legalnym) (w 2 lata ginie tyle nienarodzonych dzieci co wszystkich ludzi którzy zginęli w 2 wojnie światowej), w takim świetle Pis jest jedyną alternatywą na prawidłowy rząd, a spójrz młodzieńcze... Pis w dodatku nie chce władzy, chce utworzyć rząd z ekspertów którzy znają się na rzeczy i mogą wyprowadzić Polskę z tej czarnej dziury Pana premiera tfu Donalda. Przykładem może być utworzony po Zamachu Piłsudzkiego rząd techniczny który SPRAWDZIŁ się w 100%. więc proszę Cię Kalle_Wasp, w tej wymianie zdań tylko ty się kompromitujesz, a co za tym idzie podajesz tak marne argumenty, to nawet nie są argumenty. Jak brzmią twoje konstruktywne słowa krytyki ? Proszę Cię o jedno. PORÓWNUJ, SZUKAJ. Czytaj i GW i GP i sprawdź kto ma więcej racji. Pozdrawiam serdecznie
Dziwne, że nikt do tej pory nie pomyślał o hipotetycznym motywie zamachu. Za to teorie spiskowe nie mają końca.
Ale tu nie o tym. Jak wytłumaczysz to, że GP nie dopuszcza odmiennych głosów, stosuje cenzurę i łamie wolność słowa?
Dlaczego ja mam tłumaczyć Gazetę Polską ? a zresztą daj mi coś na poparcie twojej tezy. Ja nie wiem czy mówisz prawdę czy nie. nie mam się o co oprzeć o jakie fakty
Pisałem, że GP nie publikuje moich krytycznych komentarzy. Jak mam to udowodnić, skoro komentarze nie są publikowane, mimo że są zgodne z regulaminem? Skoro GP jest wg ciebie wcieleniem prawdy, to dlaczego pokazuje tylko jedną jej stronę, tę wygodną i wg nich poprawną?
wygodną ? człowieku zamordowali 96 ludzi , elitę naszego kraju, poniżyli ich , i ich rodziny, na każdym kroku a jedyna gazeta która o tym mówi łamie wolność słowa ? proszę Cię ogarnij się bo to już nawet nie jest moralne. Nie podoba mi się to że usuwają twoje komentarze, widocznie trzeba to zgłosić administratorowi. ale jak wstawisz komentarz to zrób scereenschota i faj mi link w prywatnej wiadomości, to sobie przeczytam.
Oficjalna wersja odnośnie Smoleńska brzmi nadal "katastrofa". Jeżeli "zamach" naprawdę zostanie udowodniony, to wtedy pogadamy o zabiciu 96 osób. Niemoralne jest raczej przypisywanie komuś popełnienia zbrodni bez 100% pewności. Może i teorie spiskowe są przekonywujące i być może w 99% wiarygodne, ale jednak mimo wszystko to teorie spiskowe. Nie interesuję się zbytnio tymi w kwestii Smoleńska, może kiedyś nadrobię braki.
no i gadaj z nim. człowieku ... to co mówią w telewizji i raport mak i polski raport to KŁAMSTWO i tutaj trzeba to zrozumieć, nie znam żadnych teori spiskowych , podałem Ci wiele dowodów wcześniej na wybuch bomby w samolocie, kto ją podłożył ? trzeba do tego dojść. Napisałem przeczytaj sobie książkę 28 miesięcy po smoleńsku, tam będziesz miał wszystko UDOWODNIONE, nie żadne przypuszczenia czy oskarżenia... TWARDE DOWODY. Chce abyś zrozumiał etymologie słowa DOWÓD. cała sprawa smoleńska jest podstawowym priorytetem który musi spełnić rząd . ten nie spełnia więc następny. Dla mnie musi być PRAWDA a takową chce narazie szukać Pis i Solidarna polska więć na nich będę głosował. Dlaczego inne partie nie chcą prawdy o wybuchu , nie wiem ... Nie wierzę że bez lustracji Polska mogła ot tak zakończyć z komunizmem. A po lekturze tej książki będziesz miał 100% pewność, obiecuje
W raporcie Millera są również DOWODY, TWARDE DOWODY, A TEORIE SPISKOWE TO KŁAMSTWO I MANIPULACJA. ZROZUM TO W KOŃCU, PIS KŁAMIE, BO NIE BYŁO ŻADNEGO ZAMACHU. SĄ TWARDE I NIEZBITE DOWODY NA TO, ŻE TO BYŁA KATASTROFA. I JEST TO NA 100000000000000000% PEWNE.
OK :) Więc wytłumacz mi tylko szczerze...
Dlaczego nie ma kadłuba, i skoro to było takie proste dlaczego pocięto i umyto wrak.??
albo lepiej... jakie są dowody na to że to była katastrofa ??
Dlaczego ludzie byli rozwerwani?
Jak to jest możliwe że przy takiej prędkości nie ma kadłuba
Dlaczego skrzydło odpadło skoro wysokościomierz wskazywał jak i inny sprzęt że brzoza jest daleko w dole ?
Dlaczego wrak był niszczony (filmik był puszczany kilkadziesiąt godizn po katastrofie w telewizji rosyjskiej)
Dlaczego nie pozwalano otwierać trumien ?
Dlaczego odłamki mikroskopijnej wielkości były w ciałach ofiar?
Dlaczego nity łączące skrzydło z resztą samolotu były rozerwane?
Dlaczego doszło do awarii silnika podczas lotu ?
Dlaczego Rosja nie chce oddać wraku ?
Dlaczego prokuratorzy polscy nie wzięli udziału w ekshumacji mimo że mieli do tego święte prawo zgodnie z umową międzynarodową?
Tych pytań jest multum. Ale teraz ja idę spać. poszukuj prawdy , nie mówię żebyś głosował na pis, tylko porównuj fakty, czytaj dużo z różnych źródeł.
Ja nawet nie pisałem niczego złośliwego czy obraźliwego. (Obraźliwe są wg regulaminu usuwane). Pisałem po prostu swoje opinie na dany temat. A te w większości zostały odrzucane. Pisałem nawet parokrotnie maile do "Strażnika Forum". Nigdy nie otrzymałem odpowiedzi. Jeżeli tak wyglądają prawdomówne, rzetelne i niezależne media, to ja dziękuję. Najlepsze jest to, że komentarze, które obrażają obecną władzę (nawet ad personam) nie zostają usuwane, ale służą jako pożywka dla wypowiadających się tam, o wiadomo jakich poglądach.
Nie forum, tylko komentarze pod newsami. Nie są w ogóle publikowane, jeżeli nie są zgodne z poglądami gazety.
Nie kłopocz się, kolego, to nic nie da. GP jest głucha i ślepa na głosy, które nie wtórują jedynie słusznej - PiSowskiej - linii. Komentarze tam zawarte, to kwintesencja sławetnego określenia "mowa nienawiści". Duszą się we własnym sosie i nawzajem podjudzają, ale bądźmy szczerzy - wolno im. Przynajmniej prawnie im wolno i widać, że to im wystarcza, bo etyka dziennikarska jest im obca. Zresztą odkąd "Codzienną" przejęła spółka powiązana z PiS wszelkie pozory obiektywizmu oficjalnie już nie istnieją.
Najlepsze jest to, że regulamin forum zakłada, że "eliminowane będą wszelkie wpisy wielokrotne, zawierające wulgarne słowa i wyrażenia, groźby karalne, obrzucanie się obelgami, obrażanie forumowiczów, członków redakcji i innych osób". Wychodzi na to, że obrażani mogą być mimo wszystko partia rządząca, jej zwolennicy i osoby o odmiennych poglądach.
Taka moralność Kalego, dość specyficzna dla tego środowiska. Pewnie uważają, że skoro - jak twierdzą - państwo jest zniewolone przez obce siły, to łamanie zasad demokracji, jest częścią ruchu oporu.
Ale ja chcę przeczytać jakiś artykuł GP który naprawdę obraża partię rządzącą. BelzeBoobies chyba Ci się rolę trochę pomyliły.
głucha i ślepa na głosy... kiedyś sam będziesz załamany że napisałeś takie słowa. Więc załóżmy że odrzucam Gazetę Polską. Bo nie szanuje wolności słowa. Tygodnik Uważam Rze. czy on też jest rządzony przez Pis ? a problematyka jaką porusza jest praktycznie identyczna z tą poruszaną przez GP. To tak jak z aferą w Sądzie najwyższym. Dowody na korupcję w nim są i to twarde, ale sprawa została umożona bo dowody były zbierane niezgodnie z prawem. więc teraz co jest ważniejsze, to żę w sądzie najwyższym jest korupcja i prawdopodobnie jest manipulacja w sprawach sądowych czy to żę dowody mimo że są prawdziwe i jasno dowodzą korupcji były nielegalnie zebrane i trzeba umorzyć śledztwo ? Umorzył śledztwo przypomnę pan Seremet. Jak to świadczy o polskiej prokuraturze generalnej.
Załamany, to ja już jestem i nie potrzebuje do tego czytać GP. Dobrze, ale skąd wiesz, że podawane tam informacje są prawdziwe? Logiczne pytanie - skąd wiesz, że GP nie kłamie?
Zrozum ! BO DOWÓD SPRAWIA ŻE COŚ JEST NIE DO PODWAŻENIA, PO TO SĄ ROBIONE SPRZĘTY ZAPISUJĄCE PARAMETRY ŻEBY MOŻNA BYŁO USTALIĆ PRZYCZYNY KATASTROFY. I NAWET GŁUPI SAM ZOBACZY ŻE RAPORT MILLERA JEST NIEZGODNY Z PRAWDĄ. ja opieram się na dowodach które są prawdziwe. no człowieku , nawet za beszczeszczenie zwłok tych ofiar ktoś jest odpowiedzialny, a rząd Polski jest odpowiedzialny za pochówek. A NIE RZĄD MAROKO czy innego państwa, tutaj nie można zwalić na kogoś innego. Rodziny prawo miały do otworzenia trumny , dlaczego Ewa kopacz I Arabski zabronili ? nie prokurator czy ktoś inny , tylko ewa kopacz i arabski. Dlaczego ? tutaj trzeba dochodzić , szukać. A nie zwalać wszystko na opoxycje
Jeszcze Seremet oskarża że rodziny popełniły błąd , on powołał się z tą tezą na dokument ogólnodostępny rosyjski dokument dotyczący katastrofy . Więc rodzina była 100% pewna że Anna Walentynowicz to ta kobieta która leży w trumnie (w Rosji) a seremet mówi że nie. A w dokumencie na który się powoływał jest napisane że katastrofa miała miejsce 20 Kwietnia o 11 godzinie. KTO TUTAJ JEST W BŁĘDZIE?
wszystko wskazuje na kłamstwo, a ludzie i tak nie chcą wierzyć. to jest wielki sukces partii rządzącej.
Mówisz o tej podmianie ciał? To chyba nie podlega pod bezczeszczenie. Trumny można było otworzyć, zgodnie z prawem należało złożyć wniosek w prokuraturze - część rodzin to uczyniła. Czemu Kopacz mówiło to, czy tamto? A czemu prezes zastrzegał się, że nie będzie wraz z bratem rządził krajem, po czym wywalił Marcinkiewicza na zbity pysk? Bo politycy już tak mają i nie można im wierzyć. Nie zwalać na opozycję za katastrofę w Smoleńsku? Ja winą obarczam całą klasę polityczną, która nieudolnie rządzi Polską od ponad 20 lat.
Ps. Nie krzycz, proszę, bo nie stajesz się od tego ani bardziej merytoryczny, ani bardziej przekonywujący.
Podmiana Ciał ... ok.
Dlaczego twarz po 2 i pół toku jest nienaturalnie , dlaczego nie ma twarzy Anny walentynowicz? ciało nie rozkłada się tak nieproporcjonalnie. Wszystko jest w dobrym stanie a twarzy nie ma ... dlaczego?
Nie mów że można było otworzyć bo nie można było. Otwarta została tylko trumna prezydenta. A w ciągu 2 lat rządów pisu było coraz lepiej, nie wiem czemu tego nie widzicie. Widziałeś jak trumny były wiezione z miejsca katastrofy? jak jakieś śmieci. są zdjęcia . Ja nie jestem za Pis. Jestem za Prawdą.
Ależ oni są wręcz tego nieprzytomnie żądni! Szkoda tylko, że jak na razie, to Smoleńsk służy im raczej, jako polityczne paliwo. No, teraz co prawda mamy Glińskiego, wirtualnego premiera, ale jak im się to znudzi, to znów pognają na smoleńskim koniu, niczym Marszałek na swej Kasztance.
Coś w tym jest. Gdybyśmy mieli ministra gospodarki pokroju Eugeniusza Kwiatkowskiego, inwestycje w naszym państwie wyglądałyby zupełnie inaczej :)
W kwestii aborcji chyba najlepszym rozwiązaniem jest to...które już istnieje. Wydaje się najbardziej rozsądne i kompromisowe.
Pewien poseł nazwał pana Palikota "bezideowym chamem"...i to określenie pasuje chyba najlepiej :) To już SLD ma bardziej stały i przewidywalny program polityczny.
nie widzisz co ja piszę ?
SPÓJRZ
Człowiek zabije kogoś
Ma krew na rękach, jest filmik w którym on zabija tą osobę i jeszcze znajdują przy nim nóż (narzędzie zbrodni)a i jeszcze jest 5 świadków
To powiesz o nim że jest niewinny ponieważ nie wiadomo czy filmik jest wiarygodny , że nóż ktoś mu podrzucił i że krew od tego że chciał ratować tą osobę a świadkowie się mylą ?
NIE ! Powiesz że jest winny bo są na to DOWODY.
A teraz przełóż to na moją poprzednią wypowiedź
Czyli na filmie z katastrofy Smoleńskiej ktoś kogoś zabija? A przy Donaldzie znaleźli nóż? Ciekawe, ale mało przekonywujące. Krzyczysz, więc ja sobie idę, bo nie lubię mieć do czynienia z nerwusami. Ale jeszcze kiedyś pogadamy.
Interpretacja jest taka że mając DOWODY jest się wstanie prawomocnie skazać winnego. A teraz mając dowody nie można szukać winnego, bo Dowód nie świadczy o winie. Paradoks jakiś
Problem w tym, że o dowodach decyduje najczęściej organ władzy - w tym przypadku prokuratura. Tak się jakoś składa, że ani komisja Macierewicza, ani GP organami władzy nie są, więc trudno ich rewelacje uznać za dowody. Poczekaj, może PiS dojdzie do władzy, to w końcu teoria o 3 wybuchach - nie wiem, czyt o jeszcze obowiązuje, bo nie jestem aż tak na bieżąco - zostanie uznana za prawdę i będzie można wsadzać do więzienia, wieszać, rozstrzeliwać, czy co tam im przyjdzie do głowy. Gwarantuje ci, że i tak niczego nie wyjaśnią i w kraju nie będzie ani trochę lepiej - mogę się nawet o to założyć - ale przynajmniej będzie śmiesznie, bo większości, to oni mieć z pewnością nie będą, a dogadywanie się wychodzi im...no cóż, powiedzmy, że ich zdolność koalicyjna jest dalece niedoskonała.