PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27180
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

DNO DNO DNO

ocenił(a) film na 1

Komputerowy wilk ,styropian zamiast śniegu i wszędzie fototapeta. Każda ze scen niczemu nie
służyła, nieprzemyślany, zła gra aktorska, zero momentów smiesznych zero momentów do
przemyslenia, zero jakiegokolwiek przesłania tak nudny że aż wqrwiający

YUMOL

Nie można się zgodzić z tak głupim tematem!
Przemyśleć nto Ty musisz swoją ignorancję i film jeszcze raz, to arcydzieło przez duże "A"!

ocenił(a) film na 1
napruto

Buhahahahah przez duże "B" zobacz sobie Różę, Obławę ,33 sceny z życia, Sztuczki, Sala samobójców. Bitwa pod Wiedniem jest jak Kac wawa sam reżyser się o tym filmie źle wypowiada.Dzieło nieznanego szerzej Renzo Martinellego nie broni się nawet jako widowisko, za dużo w nim bowiem komputerowych efektów, do złudzenia przypominających grafikę słabych gier komputerowych.Wstydzić powinni się wszyscy od tych, którzy wyłożyli na ten film pieniądze, przez twórców, ale zwłaszcza ci, którzy dziś usiłują nam wmówić, że mamy do czynienia z arcydziełem przez duże "A" z filmem ważnym, wybitnym i stworzonym z rozmachem.KONIEC.

YUMOL

Piszesz bzdury. Sala nakłania dzieci do homosexualizmu, Róża to niemiecka propaganda, a reszty nie znam. Widzę, że masz nikłe pojęcie o kinie. Obejrzyj ten film za 6 lat, a inaczej na niego spojrzysz i dostrzeżesz jego geniusz. Może, bo to dzieło wyprzedza znaczbie swoje czasy

ocenił(a) film na 1
napruto

Zostawmy już to bo z postu na post coraz bardziej się ośmieszasz :)

YUMOL

Gdybyś ruszył głową i spojrzał na moje najwyżej ocenione, a także obczaił moje tematy na forum Bitwy pod Wiedniem zobaczyłbyś, że to kto inny się ośmiesza ;)

ocenił(a) film na 1
napruto

No właśnie dzięki temu że spojrzałem na twoje tematy na temat bitwy dowiedziałem się że "iście" ośmieszasz się. To kto wygrał tę bitwę w końcu??? :))) Może zobacz sobie ten film najpierw a później wypisuj swoje bzdury. Do tego poczytaj sobie troche histori na temat tej bitwy bo nawet date zmienili co już zakawa o pomstę w tym filmie nic się nie zgadza jest to propaganda zwycięstwa chrześcijaństwa Nie widzę w twoich najwyżej ocenianych żadnego ambitnego kina sama komercja i gnioty ot CAŁY TY.:)

YUMOL

To prowokacja idioto :) Zauważ, że Ty dajesz prawie każdemu filmowi 10 z wyjątkami na 9 i jeden na 6

ocenił(a) film na 1
napruto

Nie pij już albo zmień tabletki :)

YUMOL

Trudno przyznać się do porażki :)

ocenił(a) film na 1
napruto

Porażka to TY wraz z Bitwą po Wiedniem i reżyserem tego gniotu który oficjalnie przyznaje się do porażki :)

YUMOL

Ty jesteś takim idiotą czy tylko udajesz?

ocenił(a) film na 1
napruto

Zabawny jesteś :D Napisz coś na temat wreszcie a nie ubliżaj napisz coś przeciwko moim argumentom na temat tego gniotu.Bo na razie twoje komentarze świadczą tylko o braku inteligencji :)

YUMOL

Przecież nawet nie widziałem tego filmu, ale wygląda na gniot ostateczny. Na zwiastunie padłem już ze śmiechu

ocenił(a) film na 1
napruto

Porażka cie dopadła i próbujesz wybrnąć ale ci się nie uda :)

YUMOL

:)
Nie uda Ci się odwrócić stron, bo wyszedłeś już i tak na głupka, który prowokacji i ironii odczytać nie umie.

ocenił(a) film na 1
napruto

Próbuj dalej i tak wszyscy wiedzą żeś CYSTY CIUL co widać po całości twojego istnienia na filmwebie Buhahahahah!!!

YUMOL

Ja przynajmniej nie daję 10 wszystkim obejrzanym z wyjątkiem na jedną 6 i kilka 9-tek :)

ocenił(a) film na 1
napruto

Ale to już było :) i to nie są moje wszystkie obejrzane :) tylko wszystkie ocenione wczoraj w ciągu 2 minut te które zasługują na moją ocene jakbyś zerknął to te konto jest wczoraj założone na dobrym paleniu :)

YUMOL

Wczoraj?
"Na filmwebie od:
30 lipca 2006"

ocenił(a) film na 1
napruto

Stary znajdź cokolwiek z mojego profilu z datą starszą niż 20-10-2012 za chwile będe na filmwebie wcześniej niż został założony

YUMOL

Masz pod avatarem datę założenia konta, więc nie uda Ci się mnie wkręcić.

ocenił(a) film na 1
napruto

Dzieciaku rozpierdalrz mi tatuaże Kombinuj myśl może to zrozumiesz ja spadam wpadne jutro PA :)

napruto

napruto, jesli stosujesz prowokacje to nie odpisuj bo sam sobie gola strzelasz...to tak na przyszlosc

dabram17

Tak jak ten na Y nie zrozumiałeś tego dzieła.Tak jak ten na Y nie zrozumiałeś tego dzieła.

napruto

niezrozumialem dzielo bo go jeszcze nie widzialem, jak zobacze moze moze zrozumie ale nie obiecuje

YUMOL

omg strasznie dałeś się wkrećić, nie zawuażyć takiej ironicznej prowokacji...

użytkownik usunięty
YUMOL

Po 1. Nie pisz z nim, to jest zwykły troll, widziałem jego posty...
Po 2. "Propaganda zwycięstwa chrześcijaństwa"- Na ten zwrot czekałem. Tego Mnicha wykreowali na cudotwórcę a muzułmanów na zdrajców i niegodnych zaufania ludzi, żałosne. Wydaje mi się, że właśnie bardziej zależy twórcom propagować aniżeli zrobić film oparty na faktach.

ocenił(a) film na 1

Dokładnie tak jak piszesz (pkt.2). Chrześcijaństwo ma się coraz gorzej i myślę że coraz częściej będzie propaganda:(

YUMOL

Ten film może i jest gniotem (pewnie jest), ale Róża to dosyć przeciętny tendencyjny filmik.

neo_angin

O Sali samobójców to już nawet nie ma co wspominać :)

napruto

Chyba bardziej od "Róży" mi się podobał. Równie głupkowaty, ale z pomysłem.

użytkownik usunięty
neo_angin

Widziałem i Róże i Salę Samobójców. Do pierwszego tytułu się nie wypowiem, bo oglądałem dawno i jakoś w mojej głowie on nie został. Co do sali mam mieszane uczucia, nie wiem co chcieli osiągnąć twórcy, film tak naprawdę zły nie jest, bo przy najmniej nie przypomina typowego polskiego dramatu- za to mu się należą brawa.

napruto

To prawda. ARCYDZIEŁO. Zapraszam do mojej oceny ;-)

ocenił(a) film na 1
napruto

Prima Aprilis, tak?

ocenił(a) film na 3
YUMOL

No co ty, zero śmiesznych momentów? Ja się śmiałam praktycznie cały czas, a na scenie z lecącą armatą to już płakałam.

ocenił(a) film na 1
Naciulek

Jeśli tak na to patrzeć to muszę się zgodzić z Tobą :)

Naciulek

Naciulek... sorki, ale to chyba totalna znieczulica... Śmiać się, kiedy trzeba płakać. hmm... coś z kimś jest nie tak.

ocenił(a) film na 3
thrashka7

Zapraszasz do swojej oceny?

Naciulek

Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Zapraszam do mojej opinii na temat filmu. :-). To moja pierwsza tak szeroka wypowiedź na tym portalu, więc łatwo będzie znaleźć. Pozdrówka.

ocenił(a) film na 3
thrashka7

O proszę, witamy w internetach.
No tak, pierwsza wypowiedź, a więc trzeba spamować w innych wątkach, robić sobie kiepską reklamę i przy okazji obrażać innych. Coś z kimś jest nie tak.

użytkownik usunięty
Naciulek

Ja miałem przez prawie cały film "facepalma" na twarzy. Najbardziej mnie rozwalił początek jak uderzono gościa w plecy i ta krew z raną dziwnie latały po ekranie- już wtedy wiedziałem z jakim kinem będę miał do czynienia przez pierwsze godziny. Plus ten wilk wyjęty z jakiejś starszej gry, eh...
Wg. mnie kiedyś robiony znacznie lepsze filmy i to chyba dlatego, że nie było tak rozwiniętych efektów komputerowych i trzeba było się bardziej postarać. Przecież nie było również blueboxów/greenboxów i jakoś wychodziły dobre filmy...

YUMOL

Zgadzam się w 100 % dawno nie widziałem tak kiepsko zrobionego filmu, efekty specjalne jak w niskobudżetowych filmach z lat 80-tych (nie im nie ujmując). Gra aktorska słaba choć Adamczyk się obronił. Sceny bitew - dramat. Dla mnie 2/10. Dawno nie widziałem takiego gniota. Masakra. Zdecydowanie nie polecam.

ocenił(a) film na 2
Peterus

Racja, ten film to porażka, jak na dzisiejszą technologie to beznadzieja, wklejone na chybił trafił, z ocena się zgadzam i również odradzam.

ocenił(a) film na 1
YUMOL

Poprawność polityczna biła tutaj tak samo jak pseudo katolicki patos. Jedynym plusem to zwycięstwo Sobieskiego które nie broni tego gniota. 1/10.

ocenił(a) film na 2
Marik1234

Jedynym plusem filmu moim zdaniem to muzyka