PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27180
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Dno 

ocenił(a) film na 2

Ale głupi film, Jezu. Już zaraz na początku dostajemy koszmarnego wygenerowanego komputerowego wilka, a potem jest jeszcze gorzej. WSZYSTKO jest CGI! Śnieg, kule, ogień, pochodnie, ludzie, bitwa, krew, niebo - jak mówię, że wszystko, to znaczy, że wszystko! Efekty specjalne to koszmar, blue screen w latach 60 był o niebo lepszy. Turcy, Austriacy, Polacy i inni europejczycy mówią po angielsku, z Królem Sobieskim na czele. Film dłuuuży się, a tytułowa bitwa jest zaledwie małym starciem. W dodatku Polacy pojawiają się na chwilę, Sobieski bije ręką w stół, rzuca się na Turków i w kilka minut ich rozgramia, a nikt z naszych nawet nie zostaje ranny. Podobała mi się muzyka, postać Kary Mustafa i króla Sobieskiego (choć chyba mija się z autentycznością) - i tyle. Wszelkiego rodzaju potyczki się koszmarne, wszystko jest CGI, a statyści rzucają się w cały świat. Polscy aktorzy też dali plamę, z resztą chyba jak zwykle. Najbardziej wkurzał mnie motyw z wilkiem i efekty specjalne. Koszmarny film.

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

A po co był tam wilk?

ocenił(a) film na 2

Prowadził księdza i ochraniał... :/. To jakiś duch jego przodka i na końcu się zmienia w faceta :/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 2
ziemniaczek1232

Kolejny przykład trolla, który poleciał na "efekciarstwo" bitwy. Dziecko Neo, które obraża od razu.

ocenił(a) film na 2
ziemniaczek1232

Może dasz jakieś argumenty? Pewnie nie, bo od takich debili nic się nie usłyszy prócz obelg.

Goro_Gondo

Mówisz,że jestem troll i rzucam obelgami,a sam wyzywasz mnie od debili. Chyba się pogubiłeś hihihi

ocenił(a) film na 2
ziemniaczek1232

Ale ty tu wpadłeś i zacząłeś rzucać mięsem. Idź się utop i mnie nie denerwuj.

ziemniaczek1232

ziemniaczek1232 nie jesteś trollem - tylko niedouczonym kmiotem. W Twoich wypowiedziach no cóż powiedzmy, że brak składni i przecinków ale to nie ich największa wada.

ocenił(a) film na 2
ziemniaczek1232

O, widzę, że dopiero się zarejestrowałeś. Pewnie starzy cię terroryzują i wpadłeś odreagować. Żałosny typ, przykładny troll.

Goro_Gondo

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . ________
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\

ziemniaczek1232

Dzięki,że wpadłeś zajrzeć na mój profil.

ocenił(a) film na 2
ziemniaczek1232

Ładnie skopiowałeś, a może coś o siebie, jakieś argumenty? Fajnie się podsumowałeś, też tak uważam.

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

Aha. Nadprzyrodzony element mistyczny znaczy.
Wszyscy piszą, że ten film to kiła, ale ja i tak obejrzę. W kinie Rapidshare :)

Serio jesteś taki głupi? Nie ma to jak dać się dziecinnie łatwo sprowokować. Gdybyś był taki madry to byś dawno odpuścił...

ocenił(a) film na 2
ziemniaczek1232

I kto to mówi.... Prowokator za dyche. Kur wa, nie rozumiem takich cweli.

Goro_Gondo

Ogarnij się.....

ocenił(a) film na 2

Nie warto, ja też myślałem, że łyknę, a się zadławiłem nim. Chociaż można, jak chcesz to dajesz. Ja dziś w kinie byłem ze szkołą i w czasie projekcji wychodzić aż chcięli.

Goro_Gondo

Dziękuje rodzicom, że pozwalali mi oglądać filmy do późna. dzięki temu obejrzałem ich tysiące. Po tych tysiącach obrazów, setkach aktorów i reżyserów zaczynam zauważać różnicę miedzy czymś wyjątkowym, czymś dobrym lub przeciętnym. Bitwa pod Wiedniem to film przeciętny, który nie jest anie porywający pod względem akcji ani spójny pod względem wątków. W filmie zobaczyłem grę wielu aktorów, których znałem z produkcji krajowych, włoskich i międzynarodowych - niestety nawet międzynarodowa obsada nie pomoże jeśli film zaczyna się "Arabellą", toczy "Żywotem Ojca Pio" a kończy "Sagą Zmierzch- Księżyc w Nowiu". Ocena 3/10