PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27180
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Katastrofa.

ocenił(a) film na 1

Nie polecam tego filmu nikomu. Po prostu katastrofa. W tym filmie nic nie było na plus.
Muzyka słaba, fabuła dramat, obraz masakra. Ogólna ocena filmu 1. Włosi stworzyli
najgorszy film jak do tej pory widziałem.

skubu

Co prawda filmu nie oglądałem ale wszystko wskazuje, że "Bitwa pod Wiedniem" to nieporozumienie. Najciekawsze, że zarówno miażdżące recenzje jak i komentarze (niespotykanie zgodne) jak i szorujące o dno oceny (na filmwebie - 3, mój gęstościomierz wskazuje 11 proc) wszystko to sprawia, że... nabrałem przemożnej ochoty na obejrzenie tego "arcydziełka";) Chce na własne oczy zobaczyć film (tudzież twór filmopodobny) który ma realne szanse trafić w poczet najgorszych produkcji wszechczasów. Moja ciekawość (co przyznaję z pewną doza zawstydzenia) jest oparta na niskich wręcz perwersyjnych pobudkach i podobna jest trochę do niezdrowego zaciekawienia jakie wzbudza widok bliźniąt zrośniętych głowami lub też kobieta z brodą. Bądź co bądź takie "filmowe perełki" zdarzają się równie nieczęsto (a może i rzadziej?).
W dodatku można doszukać się pozytywnych i korzystnych aspektów. Twórcy filmowi dotąd niedoceniani wręcz wyśmiewani mają szanse na rehabilitacje. Albowiem to co świeci bladym światłem dopiero w mroku staje się widoczne ;)

robinson777

To nie do końca tak jak piszesz, że takie "perełki" to rzadkość. Podobnych filmów jest mnóstwo tyle że zwykle nie trafiają one do kin, a już na pewno nie do szerokiej dystrybucji. Fakt że u nas takie coś jest wyświetlane w kinach i tak nachalnie promowane, świadczy tylko o stosunku dystrybutorów i producentów do polskiego widza.