PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27180
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Zawiedziony

ocenił(a) film na 4

Byłem na filmie w kinie myśląc, że oceny innych użytkowników są zbyt surowe. Chciałem się przekonać na własnej skórze czy to rzeczywiście jest kicz.
Pierwsze minuty filmu i już w oczy rzucają się "sztuczne" kroki po śniegu, dalej sztucznie podstawione tło. To była tylko namiastka tego, jaki film jest naprawdę kiczowaty w późniejszej fazie. Bitwa - jeszcze raz SZTUCZNOŚĆ, Nie jeden przedszkolak umiałby lepiej zachować się podczas trafienia pociskiem z armaty. Same armaty przyprawiły do moich ust uśmiech widząc "dymek" po wystrzelonym pocisku - nie jeden palący papierosy zrobiłby większy.

Strasznie się zawiodłem. Nie sądziłem, że produkcja z naszymi rodakami może osiągać takie dno. Nie polecam tym, którzy się jeszcze nie wybrali. Już lepiej iść na film ze Stevenem Seagalem.

ocenił(a) film na 2
Slusarz

W 100% się z tobą zgadzam, dawno tak słabego filmu nie widziałem ale nie zważając już na "efekty" to w tym filmie zupełnie nic się nie działo, brak jakiegokolwiek ciekawego wątku który mógłby przykuć uwagę widza a te wszystkie cuda to już przesadzili, nie wspominając o końcówce filmu przy której już nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać.
Jedynie Enrico Lo Verso zagrał nawet dobrze i ciekawie i tyle... 2/10

ocenił(a) film na 4
CriticMan

Widzę, że mamy bardzo podobne zdanie. Moim zdaniem Adamczyk zagrał również dobrze swoją rolę, bezradnego, hulaj duszy króla.