Dzisiaj w Multikinie widziałem świetny zwiastun tego filmu - o dziwo nie mogę znaleźć go w sieci...
Ktoś ma może linka ? Zwiastun miał około 2 minut.
Zaciekawiło mnie to. Opiszesz co było w tym zwiastunie?
Swoją droga to dziwne, że do premiery filmu 2 tygodnie, a my jeszcze nie dostaliśmy żadnego zwiastuna. Tylko teaser.
Na początku zwiastuna była płomienna przemowa (chyba F.Murray"a) zagrzewająca do walki obrońców z odpowiednią muzyką.
Ukazane było parę fragmentów scen batalistycznych(lepszych niż w teaserze). Parę tekstów różnych aktorów...swoją drogą bardzo dobrze, że film jest w języku angielskim z polskimi napisami - dodaje to filmowi dużo powagi ;)
Po teaserze miałem mieszane uczucia, po zwiastunie czuję, że będzie dobrze ;)
Ale chętnie bym jeszcze raz go obejrzał, by przyjrzeć się dokładnie paru sceną.
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Czekam na ten film i bardzo chętnie zobaczę rzeczony zwiastun, kiedy pojawi się w sieci. Cieszy mnie, że sprawia pozytywne wrażenie, bo być może moje nadzieje co do filmu nie zostaną zawiedzione.
Podoba mi się to. Szczególnie zauważalna różnica w jakości CGI w ujęciach, które powtarzają się w tym zwiastunie i pierwszym teaserze.
Piękna muzyka w tym fragmencie, bardzo dobra przemowa F. Murraya Abrahama- nawet po tak niewielkim wycinku widać wielki poziom tego aktora. Sceny batalistyczne trochę sztucznie wyglądają. Trzeba jeszcze troche poczekać, zobaczymy...
I zaciekawiła mnie ta przeprawa przez ciężki teren w lesie polskiej armii, co zaskoczyło Turków i bardzo przyczyniło się do zwycięstwa, zgodnie z prawdą historyczną.
http://www.youtube.com/watch?v=qaYlNZ8lswM
Haha, Polacy nie potrafią robić filmów. Pomijają fakty historyczne. A te skrzydła są tragiczne, 100% ludzi je ma, każdy wygląda tak samo i jeszcze ta wielkość skrzydeł hah, parada jakaś? Czy walka? W necie popularny jest jeden kapitan zamku Chojnik, on wiele razy wypowiadał się, że husaria miała zupełnie inne skrzydła niż te na filmach i różne były np. malutkie jedno etc, a dodatkowo np. 10% ludzi je miało, reszta nie i wiele innych informacji udzielał. Na youtube są filmy z nim. Można też na forum historycy.org popytać o skrzydła husarskie.