jak to możliwe,że już tyle krytyki skoro premiera dopiero 12 października?? może najpierw
wypadałoby obejrzeć a nie mówić,ze się oglądało...z tego co mi wiadomo to dziś jest
11,zatem jakiś paradoks czasowy???
Ale chodzi o ludzi oceniających w większości tych którzy filmu nie widzieli a kierują się recenzjami "panów krytyków" którzy wszystko co da się skrytykować by skrytykowali.
Ale człowieku, zobacz tragiczny trailer, posłuchaj O CZYM jest ten film, bo jak widać na pewno nie o bitwie. Są jakieś wlik/wilkołaki i inne czary-mary. Postacią pierwszoplanową jest Marco d'Aviano. Poza tym jest antyimslamski do czego przyznał się sam reżyser i do czego nawiązuje tytuł oryginalny - 11 września, a bitwa rozegrała się dzień później. No i oczywiście sposób w jakim zwracają się do naszego króla per "Sobieski". Król za coś takiego lałby w mordę nawet i Cesarza. Jak więc można nie krytykować - A jak wypadła gra aktorska itp. zobaczymy jak będzie premiera.
Na marginesie: król ponoć zakpił sobie z cesarza przy powitaniu. Obaj podnieśli rękę do uchylenia nakrycia glowy, podczas gdy Sobieski podkęcił tylko wąsa.
bylem na pokazie przedpremierowym (Warszawa, BestMall 20:00), wlasnie wrocilem. Pierwszy raz chciałem wyjsc podczas filmu. 4 ludzi wyszla, chociaz film byl na zaproszenia ktore sie dostalo. Pierwszy raz pisze na forum filmweba (do tej pory tylko czytalem).
Film... gościa od efetków specjalnych można oskarżyć o sabotaż,, tak samo ludzi ktorzy to akceptowali :) Logika w filmie... brak. Fabuła... no niby jakiś mnich którego się słucha pół Europy i prowadzi go wilk :).
Nie ma co sie rozpisywac, nigdy nie mialem zapedow sadomasochistycznych, a przypominanie sobie tego filmu to cos w tym rodzaju. - Wspolczuje ludziom, ktorzy beda placic za obejrzenie tego w kinach :) dobranoc !
Gdyby to był amerykański film i krytycy napisali by pozytywne recenzje to wszyscy mówili "Piękny film z efektami w starym stylu! Klasyczny film przygodowo-historyczny". Oczywiście na polskie to najeżdżają. Ja i tak mam zamiar pójść i sam ocenić.