PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617280}

Bitwa pod Wiedniem

11 settembre 1683
2012
2,5 27 tys. ocen
2,5 10 1 27180
1,9 23 krytyków
Bitwa pod Wiedniem
powrót do forum filmu Bitwa pod Wiedniem

Każdy kto zwraca uwagę tylko na efekty specjalne... to mi go żal.
Powinno się też zwrócić uwagę na głębokie przesłanie. Bitwa ta była pomiędzy dwoma wyznaniami. Wojna o Boga. Pada więc pytanie u każdej ze stron: który Bóg jest prawdziwy? Który może mi pomóc?

ocenił(a) film na 1
anakin_sparrow

Tak i oczywiście ten chrześcijański musiał pomóc. Ten film to totalne nieporozumienie. Słaba historia, nieciekawa, wiele nieścisłości, a elementy fantastyki powodowały jedynie zażenowanie. O efektach specjalnych już nie wspomnę... Jak się robi taki film, to niestety efekty specjalne muszą być.

ocenił(a) film na 1
anakin_sparrow

To trochę tak, jakby szkolny podręcznik do historii wydać z niezliczoną ilością błędów ortograficznych na każdej stronie. Bez sensu prawda? A mam właśnie wrażenie, że pozytywną ocenę wystawiasz nie tyle filmowi co samej historii - a tę przecież wszyscy dobrze znamy... zaś jeśli nie znamy, to film historyczny powinien nam przedstawić ją w możliwie najatrakcyjniejszy sposób. Tu natomiast brak jest nie tylko atrakcyjności, ale nawet zwykłej poprawności. W całym filmie znalazło się raptem kilka ujęć, które nie raziłyby w oczy sztucznością. I wcale nie trzeba zwracać uwagi tylko na efekty specjalne. W "Bitwie pod Wiedniem" komputer wykorzystywano nawet w chwilach, gdy zupełnie nie było to konieczne i niestety za każdym razem robiono to w sposób rażący. W dodatku fabuła przedstawiona jest mało zwięźle, niespójnie i niezrozumiale. Przez to wszystko obraz zamiast wciągającego staje się odpychający.
"Powinno się też zwrócić uwagę na głębokie przesłanie". Głębokie przesłanie, o którym piszesz, płynie już, jak wspomniałem, z samej historii. Film natomiast niczego tu nie wnosi. Człowiekowi z wyrobionym poczuciem estetyki może on poprzez niedbałe, niechlujne wykonanie wręcz obrzydzić cały temat.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
pmikolaszek99

i poza tym to powinien być film sci-fi bo ku*wa kto się zamienia z wilka w człowieka to jest ku*wa film historyczny ??

pmikolaszek99

nie klnij arogancie

pmikolaszek99

popisujesz się. a zresztą nie rozmawiam z arogantami

ocenił(a) film na 1
anakin_sparrow

1.Nie popisuje się
2.Ale kur*a przekleństwa nie no człowieku respect kuźwa boje się ludzi którzy napie*dalają że jestem "arogantem".

pmikolaszek99

wyłącz się

ocenił(a) film na 1
pmikolaszek99

Film jest żałosny można tylko siąść i płakać. Każdy może wyrazić swoją opinię nie ma co przeklinać. Jedni ludzie lubią dobre filmy niektórzy wolą kiepskie

ocenił(a) film na 1
Cry666

masz racje

pmikolaszek99

uspokoił się w końcu. dzięki Cry666.