Parę lat temu wyczekiwałem na szumnie zapowiadaną produkcję o nazwie "Victoria". Niestety realizacja tego projektu nigdy nie doszła do skutku. Przyszło mi czekać dobre parę lat zanim doczekałem się realizacji tego wspaniałego wątku historycznego, tym razem tworzonego i finansowanego przez stronę włoską. Zanim jednak wybrałem się do kina zobaczyłem jak ten film jest oceniany i co zobaczyłem...???
...setki postów pałające jadem i agresją, chamstwem, frustracją opluwające ten film w każdy możliwy sposób. Do tego doszły recenzje od tzw krytyków filmowych, których recenzje nie pozostawiły suchej nitki na tym filmie. Pomyślałem sobie, że do cholery coś w tym musi być bo przecież chyba nie zmówiła się jakaś banda imbecyli głosująca i komentująca film.
Na szczęście myliłem się i po dzisiejszym seansie w kinie odetchnąłem z ulgą...
Nie mam zamiaru rozwodzić się nad powielanymi tu tematami dotyczącymi efektów komputerowych, komety, wilka, współczesnego godła czy krzyża , lansowania chrześcijaństwa.
To nie jest Hollywood!!!! Skoro tyle wytykacie tym scenom to odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego nasza strona nie zadała sobie trudu na stworzenie własnego wspaniałego filmu jak Potop czy Pan Wołodyjowski w którym to wszystko od początku do końca byłoby po "polskiej myśli" bez komet i wilków.... ze wspaniałymi scenami batalistycznymi. Odpowiem Wam bo mieli to w dupie!... wolą kręcić inne polskie wspaniałe "hity filmowe", które przez Was są tak wspaniale oceniane. Naprawdę niewiele zagranicznych filmów pokazuje Polaków w dobrym świetle, ten tutaj to wyjątek bo pokazuje nas z dobrej strony jako silne państwo ratujące Europę przed zalewem Muzułmanów. Tyle się mówi,że przesadzono z symboliką religijną, jestem bardzo ciekaw czy wyznawcy Islamu tak bardzo śmialiby się ze swojej religii tak jak potrafią to robić Europejczycy w tym Wy "kochani" rodacy, ale to jest całkiem inna bajka. Muzułmanie potrafią szanować i czcić swoją religię dlatego zaleją nas i nasze europejskie miasta, dlatego właśnie wygrają....
Jakiś oszołom zaraz napisze że jestem nawiedzonym katolem, niestety muszę Was zmartwić, nie jestem święty ale potrafię docenić, że jako naród od przeszło tysiąclecia wywodzimy się z chrześcijaństwa.
Reasumując zamiast dziękować Włochom za zrealizowany film przypominający Europie o naszym pięknym zwycięstwie tryskacie jadem opluwając ten film, hmm jak mawiał Józef Piłsudski "Naród wspaniały, tylko ludzie k...rwy."
Ale czego ja mogę od was wymagać skoro nawet kanclerz Niemiec Otto von Bismarck znał prawdę o nas "Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą."
ok daję Wam już spokój możecie dalej opluwać ten film, bawcie się dobrze!!!