PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

1/10

ocenił(a) film na 1

OKROPNOŚĆ! Prawie zasnęłam na tym filmie z nudów... To ma być horror?! Bieganie z kamerą po lesie i jakieś nudne rozmowy <-- oto cały film. Nie rozumiem ludzi, którym się to podoba...

ocenił(a) film na 10
zirycona

W tym filmie raczej nikt nie zobaczy krwawych scen czy podobnych smaczków. Tutaj chodzi o klimat, który jest niepowtarzalny. Na tym polega specyfika tego filmu, poza tym sytuacja, w której znalazła się cała czwórka wydaje się być bardziej wiarygodna od scenariuszy innych horrorów(czyt. latające flaki czy krwiożercze zjawy pełzające po schodach).

zirycona

Tam były dwie kamery a nie jedna!! Ile razy ja to powtarzam...

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Tak, były dwie kamery - do tej pory pamiętam ten rozhuśtany obraz ;)

elvenhuntress

przecież mówie że były dwie kamery, jedna nagrywała na szaro a druga na kolorowo, pamiętasz ???

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

emil90 -> co Ty taki znerwicowany? Dobrze wiem, że były dwie kamery, niedawno to właśnie napisałam... W czym rzecz?

ocenił(a) film na 3
zirycona

Tak fajnie dwie kamery, jedna na kolorowa druga na szaro podniecajace.Jednak ja moglem spokojnie spac po
tym filmie, probowalem nawet po pewnym czasie usilnie, zmuszalem sie by wciagnac sie w klimat, jednak nie
potrafilem, film jest zwyczajnie nuuudny.Jak ciagnace sie flaki z olejem, najgorszy, najnudniejszy film jaki
ogladalem, poprostu zalosny.Fajnie, ze robili go metoda paradokumentu, jednak kurde samo robienie ta metoda
nic nieda, jezeli scenariusz bedzie do dupy.Naprawde, zaden film procz [Rec] nie wykorzystal jakiegos
procentu potencjalu drzemiacego w tego typu kreceniu filmu.Ja rozumiem ludzi ktorym sie to podoba, poprostu
ludzie sa rozni, maja inne gusta i trzeba to zaakceptowac, ja ten film skasowalem po ogladnieciu, wylaczylem
kompa, umylem sie i poszedlem spac rozmyslajac jaki film obejrze nastepnego dnia, naprawde, zero emocji, nic
jakbym wsadzil plik na karte i od razu przeprowadzil jej format...

ocenił(a) film na 2
zirycona

popieram w 100000 procentach! jeden z najnudniejszych filmów jakie widziałam. O, przepraszam, raz się wystraszyłam - kiedy już zasypiałam i laska nagle wydarła mordę -.-

ocenił(a) film na 1
ever_dream

Wow... A więc jest paru "normalnych" ludzi, którzy uważają tak samo jak ja ;P

Nie chodziło mi o horrory krwawe... Nie boję się jak jakiś psychopata zabija wszystkich, których napotka na ulicy... Ale tutaj nawet tego klimatu nie ma...! Czy to naprawdę jest takie straszne jak paru ludzi lata po lesie i udaje, że się boi? <załamka>

ocenił(a) film na 3
zirycona

Dla mnie przynajmniej krwawe horrory sa glupie, ale to moje zdanie.Ja lubie takie ktore samym klimatem
rozwalaja widza, sprawiaja ze widz oglada sie za siebie spodziewajac sie malego strasznego chlopca.Nie chodzi o
wiadra krwi, tylko o to by podczas ogladania poczuc sie jak w sercu akcji, przy pomocy prostych sztuczek(nagly
glosny dzwiek + straszny niespodziewany w scenie obraz) odrobiny tajemnicy, szarego i ciemnego obrazu
mozna zrobic naprawde film ktory bedzie powodowal chwilowa palpitacje i podskoki na fotelu :) A sliniaca sie do
kamery dziewczyna, troje klocacych sie nastolatkow, CALKOWITA ciemnosc i jakies odglosy w tle niczego nie
zdzialaja.Moim zdaniem caly film powinien byc jak 8 koncowych minut, wtedy by bylo 6-7/10 a tak to jest
strasznie marnie.Nudny, niczym nie zaskakujacy hmm obrazek z wakacji ;)

ocenił(a) film na 1
persching16

Ale ja też nie lubię krwawych... Też wolę te z klimatem... Ale ten film nawet tego klimatu nie ma... Wysiadłam przy pierwszych 15 minutach! I na nic się nie zdała noc... Popcorn... Duży ekran... Powinni to puszczać dzieciom na dobranockę... Może chociaż, by bachory szybciej spać chodziły...

ocenił(a) film na 3
zirycona

Raczej by zasypiały przed ekranem ;) To moglo byc w "Gęsia Skórka" xD Wtedy to moze by bylo straszne nie
sadzisz??:D

zirycona

Oni nie udawali, oni naprawdę się bali! Bo twórcy filmu powiedzieli aktorom że ta wiedźma istnieje, zostawili ich w lesie i straszyli... a wogóle poczytaj sobie tutaj: http://blairwitch.pl/film/informacje3.html

ocenił(a) film na 3
Corleone_94

Ok, ale to mnie i tak nie przekona, opinia --> Patrz parawki wyzej ;)

ocenił(a) film na 1
persching16

Tak? Suuper to tylko świadczy o tym, że ci aktorzy mieli nie równo pod sufitem... :/ Jak się można czegoś takiego bać? Jak to oglądałam to wiedziałam, że to miało być "naprawdę"... A mimo to... Film mnie zanudził zupełnie.

ocenił(a) film na 1
persching16

Mnie też to nie przekona... I... nie zbyt wierze, że aktorzy o tym nie wiedzieli... No ale OK. Wg mnie nudy i zdania nie zmienię.

ocenił(a) film na 6
Corleone_94

Emil, bo to najwyraźniej jacyś niezbyt poukładani aktorzy jeśli myśleli że wiedźma może być prawdziwa, jak już to najwyżej jakaś psychopatka.

ocenił(a) film na 3
adamwis25

Dokladnie, jakby wmowili, ze jakas psychopatka w lesie grasuje a nie wiedzma to by bylo bardziej
wiarygodnie.Jednak musieliby zmienic duuuuzo w scenariuszu by byl spoko:)

zirycona

TOTALNA ŻENADA !!
nie wiem moze jestem jakaś nie tges ale film totalnie nudny .
oglądałam sama w nocy w burze i nic nawet jak pojechałam ze znajomymi pod namiot to nic po prostu żenada...

ocenił(a) film na 3
bujaka_filmweb

No niestety popsuje Ci humor kolezanko, ale z Toba jest wszystko w porzadku ;) Popatrz na rozmowe wyzej,
jezeli kogos przeraza film, bo aktorom wpojono to, ze ta wiedzma istnieje no to skomentuj sama ;) A do
kolezanki zirycowa(sory jak zle napisze), nareszcie znalazlem osobe ktora mysli bardzo podobnie!!!!:D

ocenił(a) film na 1
persching16

Fakt, trudno teraz o "normalnych ludzi" pod tym względem :P Jedyne osoby, które myślą tak jak ja to brat i przyjaciółka i... jestem tym zszokowana :P

ocenił(a) film na 3
zirycona

No to sie na Filmwebie dobralismy xD

Krótkiii

ocenił(a) film na 1
persching16

"Dobraliśmy"? ;o :P Nie lepszym określeniem będzie SPOTKALIŚMY? :P

ocenił(a) film na 3
zirycona

Zawsze sie tak czepiasz szczegolow??Spotkalismy, dobralismy nie wazne...

zirycona

Najlepszy horror jaki w życiu widziałem i tyle!

ocenił(a) film na 3
DziadziaMET

Niestety sie myyyliszzz:P Ale gusta sa i pozostana rozne, wiec ciesze sie i szanuje Twoje odczucie :)

ocenił(a) film na 1
persching16

Oczywiście, że zawsze! Taka wredna baba ze mnie ;)

Aj... No dobra to może mało horrorów w życiu widziałeś ;P

ocenił(a) film na 3
zirycona

Nie wiadomo ile :P Kolego wez podaj liste (procz BWP) horrorow ktore widziales i sa straszne, to sie
przekonamy jaki gust preferujesz :)

ocenił(a) film na 3
zirycona

A Ty sie zrob nie wredna, bo zaden facet Cie nie zechce :P

ocenił(a) film na 1
persching16

PHI! :P Już mnie zechciał ;P I chętnych na jego miejsce nie brakuje ;D Nie chwaląc się ;D

O właśnie... zrób listę ;P

ocenił(a) film na 3
zirycona

To sie nie chwal ;] e tam, na forum kazdy moze sciemniac:p... Nie sugerujac ;) LISTAAAAA ziom!!!!

ocenił(a) film na 1
persching16

W sensie ja ściemniam? Phi <foch> :P Ja nie ściemniam... zresztą... bardzo mi potrzebne żebyś mi wierzył ;P Nie chcesz- nie wierz- wolny kraj.

Już tej listy chyba nie dostaniemyy... A może za rok... albo za dwa...

ocenił(a) film na 3
zirycona

A jednak chcesz bym Ci wierzył, wiem to ;P Dostaniemy, moja sila persfazji zadziala ;]... A moze poprostu
odpisz 8)

ocenił(a) film na 3
zirycona

A dziś w nocy oglądam Jeźdźcy Apokalipsy <jupi> Se7en mi sie wybitnie podobalo, a to jest cos w stylu Se7en
wiec sie szykuje ciekawy filmik :D

ocenił(a) film na 1
persching16

No to się mylisz... Mam głęboko w ...pie czy mi wierzysz, czy też nie... Co mnie to obchodzi?

Fajnie, życzę miłego seansu ;)

ocenił(a) film na 6
zirycona

Ale przecież im horror jest bardziej wiarygodny tym coraz bardziej odbiega od tego gatunku, to można by nazwać co najwyżej THRILLEREM.

ocenił(a) film na 3
adamwis25

No dziwna jest definicja horroru przyznam szczerze :)

ocenił(a) film na 7
zirycona

ta chuj nie horror. to jest thiller. który wygląda bardzo realistycznie. i to chodziło. ale ogólnie film mi się nie podobał