PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Fenomen

ocenił(a) film na 6

jestem straaaaaaasznie rozczarowana tym filmem. Przeczytałam na forum pare komentarzy i zrobiłam tak jak więkość pisała. Ciemno było, cicho było, mieszkam sama a film wiał nudą. Większość tutaj zachwalała ten film a ja jestem totalnie rozczarowana. Jak zobaczyłam dom oraz ślady rączek dzieci to już byłam pewna, że tak się skończy. Dobrze, że nie wyjaśnili smierci 3 członka ekipy. Liczyłam, że zobaczę chociaż kto ich zabił, cos w stylu dzikiego uśmiechu do kamery, ale nic się nie stało.

Film poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 3
Pudel20

Podpisuję się pod tym. Nie wierzę że ten film jest taki 'popularny'. Przez cały czas czekałam aż coś się zacznie dziać, a tam nic, nic, i tylko wędrówki po lesie w czasie których też się kompletnie nic nie działo. Do końca miałam nadzieję że akcja się rozkręci ale niestety nic takiego się nie stało, dawno nie widziałam tak nudnego filmu. Dałam 3/10 ale to i tak chyba wygórowana ocena.

ocenił(a) film na 9
Pudel20

Cóż to chyba kwestia charakteru i może pewnej wewnętrznej wyobraźni. Jedni ludzie postrzegają rzeczy takimi jakie są i zawsze wyraźnie odczuwają granicę między ekranem i pokojem. U innych natomiast, podczas trzasków w ciemnościach uruchamia się wyobraźnia która kreuje najbardziej przerażające wizje. Bo to nie film sam straszy ale wyobrażenia co jest w ciemnościach.
Mnie film nie przestraszył ale autentycznie przeraził! I to na maksa, tak że musiałem przerwać seans. Oglądałem wcześniej różne horrory ale ani one ani późniejsze Ringi, Klątwy, Rec'e czy tym bardziej slashery o maniakalnych mordercach i kanibalach nie wywarły u mnie takiego wewnętrznego strachu jak Blair Witch. Były momenty że się wzdrygiwałem ale nigdy nie bałem się przez cały film. Wszystko zależy od odbioru.

Oczywiście mówię o pierwszym obejrzeniu BWP bo następne nie były już straszne.