to było wszystko ściema- czytałem o tym na oficjalnej stronce tego filmu- Pewien producent wymyślił sobie że aby ludzi przyciągnąć do kina upozoruje film na autentyczny- tak więc ekipa w pobliżu tego miasteczka porozwieszała fałszywe ogłoszenia typu- "poszukiwana jakaś tam(timię bohaterki)" ze zdjęciem. W internecie pojawiły się ogłoszenia że trujka ludzi zaginęła itp. Wszystko oczywiście było ściemą upozorowaną na prawdę. Następnie sensacje wzbudziła wieść że znaleziono kasetę z "niezamowitymi" nagraniami wykonanymi przez "zmarłych" bohaterów. Tymczasem samym aktorom (byli oni jeszcze wtedy kompletnie nieznani- skończyli dopiero szkołę aktorską) dali kamery, ogulny plan zdażeń jakie mają nakręcić- wysłali ich w las i tak przez parę dni oni non stop kręcili wszystko co się im przydażało. Np. podczas gdy spali- reszta ekipy filmowej podchodziła pod namiot i ich straszyłą- dlatego to wszystko wydaje się takie autentyyczne. W finale ekipa poskładała film i wypuściła do kina reklamując jako dokument całych zdażeń. Naiwni ludzie dali się na to złapać i film zrobił furrorę na całym świecie! Ot co- cała prawda o tajemniczej czarownicy. Ale widzę że dużo osub tutaj nadal myśli że to jakieś prawdziwe kasety więc zaznaczam to WSZYSTKO ŚCIEMA! W sumie sam nie byłem już tego do końca pewny jak oglądałem ten film bo jest on extra- świetnie zrobiony bardzo tajemniczy, i wogulę- polecam wszystkim- 10/10!!!
hehe. dość dziwny post. :]
o ile mi wiadomo, to nikt nigdy nie twierdził ze to na faktach autentycznych. od początku wszystko było zaaranżowane, tak aby zareklamować film z jak najciekawszej strony.
Jak ktoś się nie orientuje w temacie albo jest wyjątkowo naiwny to później faktycznie może się zdziwić. :]