"Bair Witch Project" szumnie okrzyknięty jednym z lepszych horrorów. Oglądając film mam tylko jedno pytanie... Co to w ogóle jest? Zgraja dzieciaków wybiera się do lasu, szukając czegoś co ma sprawić, że zrobią niesamowity materiał. Ma przerażać i dawać do "myślenia". Reżyser chyba się pomylił z interpretacją definicji - horror. BWP przypomina mi raczej sceny rodem ze "Scooby Doo", gdzie to co ma niby straszyć tak naprawdę bawi. Momemnt w filmie, który moim zdaniem miał być najstraszniejszy to chwila, w której potencjalne ofiary siedzą w namiocie, a coś w ten namiot uderza. Blair... jest dla mnie filmem, który samemu można nakręcić podczas wyprawy na grzyby czy jagody. 0 na 10, bo dając 1 zawyżył bym średnią.
Hmm, pozwolę sobie wtrącić, iż nie zgadzam się z twoją oceną. Ten film to dla mnie rewelacja, fajna odskocznia, od teksańskich masakr piłą... czy jakiś innych kolesi latających z piła lub innymi siejącymi zagładę wśród 50 ludzi maszynami zagłady. Ten film ma swój urok i tajemniczość, trzyma w napięciu. Mnie osobiście się podoba.
miales(as?) chyba kiepskie nagranie. wyraznie bylo widac dlonie dzieci odciskajace sie na scianach namiotu.
poprostu podszedles do filmu spectycznie. radze przy nastepnych horrorach wczuwac sie bardziej, a nie czepiac sie ze "to przeciez tak latwo zrobic i w tym nie ma nic strasznego". No chyba ze nie chcesz miec zadnej przyjemnosci z ogladania. skup sie na grze aktorskiej, pomysl ze to nie dzieci tylko duchy ofiar wiedzmy blair. inaczej poprostu magia nie zaskoczy. ale jak se chcesz. w moim przypadku zaskoczyla. Ten film naprawde moze byc straszny. a Tobie wspolczuje.
...i w dodatki chyba jakimś idiotą jesteś, gdyż tym momencie film ma 7,51 więc nawet dając mu 7 zaniżasz średnią:] Nie wiem jakim sposobem chciałeś ją zawyżyć dając mu 1 ?!?!?! Może po prostu ...... się ucz.....
Pzdr.
BiF:>
Dokładnie Tomash, też mnie rozbawił fragment ze średnią ;]
"Reżyser chyba się pomylił z interpretacją definicji - horror."
Nie chce się kłócić kto tu się pomylił ale zgadnij.
więc spróbuj nakręcić taki film ,,podczas wyprawy na grzyby czy jagody''. ciekawe co Ci z tego wyjdzie..:P:P ha ha ha. właśnie takie filmy najtrudniej jest nakręcić, tylko las i ludzie w nim zagubieni, nic więcej. czym tu przestraszyć widza?? niby nie ma czym ale można to stworzyć, jeśli się umie - legenda o wiedźmie, film kręcony jak dokument, o ile dobrze pamiętam miejscami biało - czarny. To wywołuje strach u widza, szczególnie siedzącego samemu, w ciemnym pokoju, o bardzo późnej godzinie. Takie horrory są najlepsze. Nie potrzeba w nich litrów czerwonej farby czy zombi biegającego z siekierą po cmentarzu co i tak nie straszy tylko bawi:|
ja też się zgadzam, film był świetny moze nie było takich typowo "horrorowych strasznych" scen to sie bałam =)
No za to na przykład nowe części piły czy jakieś filmy typu jason x to są lepsze? Jaki wg ciebie horror jest dobry? Taki w którym kroją kolesia nożem przez 50 minut? To nie jest straszne, dla mnie to jest po prostu ohydne i tam właśnie nie ma się czego bać, no chyba że zażygania podłogi. Ciekawa atmosfera częściowo wytworzona w internecie przez twórców, ale na tym właśnie to wszystko polega, a nie na tym że właściwie wystarczy obejrzeć trailer i już wszystko wiesz.
Z Blair Witch Project było tak, że "ktoś" dodatkowo założył stronę www na której znalazły się "fakty" z pewnego zdarzenia. Film odniósł taki sukces z powodu tego, ze wielu widzów myślało że wszytko jest autentycznie.
I film jest sprzed 10 lat - trzeba było obejrzeć "Lśnienie" w roku premiery - wtedy to naprawdę byś się bał - choć obecnie to jakby zwykły obyczajowy...