Choć za którymś razem jak się ogląda to troszeczkę nuży ,ale nadal uważam ,że to jaden z najlepszych horrorów ...i ch#j. ;D
Mam demokratyczne prawo do niezgodzenia się i tak zrobię. Dla mnie jest to po prostu film na którym mogłyby się bać tylko i wyłącznie dzieciaki do lat 15. Jeden z najlepszych horrorów? Chyba się nie znasz na tym gatunku. Wymienię Ci kilka filmów które w przeciwieństwie do tego mogą nosić miano horrorów :
- Egzorcysta
- Demon : historia prawdziwa
- Omen
- Rec
- Czerwona Róża
- Ring
- Drabina Jakubowa
Cóż, ja Tobie nie zarzucę braku rozeznania w gatunku ,bo to nie kulturalne ;) zgadzam się co do podanych tytułów z wyjątkiem the Ring. Reszta to świetne filmy, przyznaję. A i naprawdę siedzę w temacie długo i znam się na horrorach ,potrafię docenić dobry slasher ,czy gore ,a nawet splatterpunk, jak i film typu "Inni",więc nie przejmuję się podobnymi zarzutami ;)
Filmy gore i splatterpunk mają w sobie tyle piękna co kawał posiekanego mięsa w rzeźni.
Horror nie powinien mieć w sobie brutalności i obrzydliwych scen. To dobre dla mas.
To Twoja opinia ,ale jeśli ktoś jest fanem gatunku horror ,to powinien rozumieć wszystkie jego odmiany.