Co prawda oglądałem ten film z kolegami w internacie (wiem, powinno się samemu). Byli oni sceptycznie nastawieni do niego i chcieli jakąś komedie. Jednak już po kilku minutach nastąpiła dłuuuga cisza i tylko skupienie. Film wywarł na mnie olbrzymie wrażenie. Poczułem się tak jakby w środku tych scen. Wydaje mi się, że to spowodowane było tym, że był po prostu realne. Nie było scen z 5głowymi potworami, ufo i duchami. Działa on na psychikę bo poczuwamy się w sytuacje bohaterów, co by było jak byśmy się znaleźli w takiej sytuacji. Ja osobiście wróciłem wczoraj z gór (Beskid Żywiecki). Spaliśmy 3noce w namiotach w totalnie opuszczonych miejscówkach i jak tylko przypomnieliśmy sobie sytuacje z tego filmu to nas ładnie poruszyło.
Wydaje mi się, że powinno być więcej filmów podobnej treści. Filmy z mutantami, potworami itd. są jak dla mnie nudne i takie 'nierealne'. Według mnie nie trzeba jakiś totalnie wymyślonych, kosmicznych akcji, żeby wzbudzić w ludziach strach, niepokój i taką chwile zastanowienia (co jest za oknem) A ten film polecam wszystkim serdecznie :) Tyle odemnie. Pozdrawiam wszystkich!!
"Spaliśmy 3noce w namiotach w totalnie opuszczonych miejscówkach i jak tylko przypomnieliśmy sobie sytuacje z tego filmu to nas ładnie poruszyło."
Pomyśl, jak fajnie by było pierwszy raz obejrzeć ten film na lapku w takich warunkach ;) Noc bezsenna gwarantowana hehe.
Ludzie, ten film jest lepszy od [Rec]?Pytam, poniewaz [Rec] wywarl na mnie
ogromne wrazenie i nie wiem czego sie spodziewać po Blair Witch Project :)
Obawiam się, że nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, szczególnie, że BWP wzbudza tak różne opinie. Według mnie osobiście Blair Witch Project jest oczywiście lepszy niż [Rec], a przede wszystkim inny. Musisz obejrzeć go sam i wtedy się okaże, który Ci się bardziej spodoba. Uwierz mi, nie ma innej opcji ;)
Obejrzałem, skończyłem około 1:00 i powiem, że...Się zawiodłem jest nudny, wiem
ze chodzi o klimat itp, jednak nie wiem, nie działa na mnie, nie wiem czym jest
spowodowane ;/ [Rec] dla mnie jest o niebo lepszy...To tylko moja opinia, nie
zniechecam, jednak ja go usunąłem z komputera po odejrzeniu.Pozdrawiam :)