PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Co prawda oglądałem ten film z kolegami w internacie (wiem, powinno się samemu). Byli oni sceptycznie nastawieni do niego i chcieli jakąś komedie. Jednak już po kilku minutach nastąpiła dłuuuga cisza i tylko skupienie. Film wywarł na mnie olbrzymie wrażenie. Poczułem się tak jakby w środku tych scen. Wydaje mi się, że to spowodowane było tym, że był po prostu realne. Nie było scen z 5głowymi potworami, ufo i duchami. Działa on na psychikę bo poczuwamy się w sytuacje bohaterów, co by było jak byśmy się znaleźli w takiej sytuacji. Ja osobiście wróciłem wczoraj z gór (Beskid Żywiecki). Spaliśmy 3noce w namiotach w totalnie opuszczonych miejscówkach i jak tylko przypomnieliśmy sobie sytuacje z tego filmu to nas ładnie poruszyło.

Wydaje mi się, że powinno być więcej filmów podobnej treści. Filmy z mutantami, potworami itd. są jak dla mnie nudne i takie 'nierealne'. Według mnie nie trzeba jakiś totalnie wymyślonych, kosmicznych akcji, żeby wzbudzić w ludziach strach, niepokój i taką chwile zastanowienia (co jest za oknem) A ten film polecam wszystkim serdecznie :) Tyle odemnie. Pozdrawiam wszystkich!!

ocenił(a) film na 10
BelJar

"Spaliśmy 3noce w namiotach w totalnie opuszczonych miejscówkach i jak tylko przypomnieliśmy sobie sytuacje z tego filmu to nas ładnie poruszyło."

Pomyśl, jak fajnie by było pierwszy raz obejrzeć ten film na lapku w takich warunkach ;) Noc bezsenna gwarantowana hehe.

ocenił(a) film na 3
aniedam

Ludzie, ten film jest lepszy od [Rec]?Pytam, poniewaz [Rec] wywarl na mnie
ogromne wrazenie i nie wiem czego sie spodziewać po Blair Witch Project :)

ocenił(a) film na 10
persching16

Obawiam się, że nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, szczególnie, że BWP wzbudza tak różne opinie. Według mnie osobiście Blair Witch Project jest oczywiście lepszy niż [Rec], a przede wszystkim inny. Musisz obejrzeć go sam i wtedy się okaże, który Ci się bardziej spodoba. Uwierz mi, nie ma innej opcji ;)

ocenił(a) film na 3
aniedam

Obejrzałem, skończyłem około 1:00 i powiem, że...Się zawiodłem jest nudny, wiem
ze chodzi o klimat itp, jednak nie wiem, nie działa na mnie, nie wiem czym jest
spowodowane ;/ [Rec] dla mnie jest o niebo lepszy...To tylko moja opinia, nie
zniechecam, jednak ja go usunąłem z komputera po odejrzeniu.Pozdrawiam :)