Jedyne co mnie przeraziło w tym filmie to koza z nosa tej Heather :)
Film dno
mocniejsze ? Mniej wymagajace.
Skoro cię jarają kozy z nosa i latające flaki to zwyczajnie w świecie twoje wymagania co do kina to dno.
Cieszę się, że BWP nie spełnił twoich oczekiwań.
niechodzi o flaki... chodzi o akcje ! a jesli Ci sie podobają jakieś pseudo horrory w których głowna akcje to ciągłe gadanie i chodzenie po lesie-to Tobie współczuje ;)
W pile, którą tak wolisz to są tylko flaki. Rozczaruje cię - flaki to nie akcja.
Ja tobie współczuję z powodu, że mi współczujesz. wyrazy współczucia.
Jeśli leczeniem nazywasz ogłupianie się to powinienem oglądać piłę, ale tego syfu nie tkne. Moim zdaniem to ty potrzebujesz lekarza. Lecz się np: mechaniczną pomarańczą.
Tak się składa, że pierwsza część Piły to jeden z lepszych horrorów XXI wieku i żadnych flaków w niej nie ma, ale Ty pewnie nawet nie oglądałeś i pieprzysz głupoty. Dopiero w kolejnych częściach, które imo też są całkiem niezłe.
Dziecko ja mam obejrzanych i ocenionych prawie 500 filmów....
Bardzo dobrze znam piłę i ta seria zeszła na dno.
Pierwsza jeszcze ujdzie jako jako taki teledyskowy thillererek, ale szczególnie od trójki ta seria wkopuje się pod dno.
500 filmów, niesamowite... normalnie zgłoś się do Księgi Rekordów Guinnessa... dziecko!
Fenomen pierwszej Piły potwierdzają liczne nagrody czy nawet ilość i średnia ocen zarówno na IMDb jak i Filmweb. Druga część została uznana za lepszą od pierwszej przez krytyków filmowych co się rzadko zdarza. Trzecia i czwarta faktycznie są kiepskie, ale od piątej części znów jest lepiej. Poza tym ja mówiłem o pierwszej części, a nie całej serii, a to, że Tobie się nie podoba to akurat gówno znaczy.
Ja mówiłem o serii, a sam uważam dwójkę za lepszą od jedynki pod wieloma względami...ale niestety twórcy stworzyli z tego jeden ciąg wydarzeń, więc traktować należy całość jako shieeeettttt
Filmy ocenia się z osobna, a nie jako całą serię. No właśnie... zrobili jeden ciąg wydarzeń, wszystko jest powiązane, każda następna część nawiązuje do poprzedniej i odsłania kolejne zagadki, których z początku jest bardzo dużo, każda następna cześć mówi nam więcej o Johnie. Ale never mind - to nie forum o Pile, tylko Blair Witch Project.
Ojoj Co do Sawa dopisuje się tam fakty które nie miały miejsca, by naciągnąć powiązanie wydarzeń obecnych części z przeszłością, którą dopiero wymyślono i dopisano by mogły powstać kolejne, ale nvm tak jak napisałeś...Saw 2 był zarąbisty na przykład rozmowy sam na sam z mordercą..przecież to było wypasione...