PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126765
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Nie rozumiem tego całego zachwytu. Film rozpoczynał się ciekawie, spodziewałem się czegoś podobnego do [Rec]'a ale niestety się zawiodłem. Nie oceniam gdyż może jestem za
młody na ten film albo miałem słabą kopię filmu ponieważ praktycznie nic nie widziałem, a słychać było tylko lektora i krzyki. W każdym bądź razie dziękuję twórcom tego filmu,
ponieważ to oni zapoczątkowali nowy ' gatunek ' horroru.

ocenił(a) film na 8
Filip69x

Może to dlatego, że oglądając, nie byłeś święcie przekonany, że to wszystko zdarzyło się naprawdę :) to naprawdę buduje klimat i zastanawiam się, jak się odbiera ten horror dzisiaj, w dobie internetu, gdzie przed obejrzeniem nawet jeśli się wygoogluje tę miejską legendę, to w poście z informacją, że to tylko... legenda.

ocenił(a) film na 9
Filip69x

no i raczej nie zrozumiesz
w dzisiejszych czasach jest już multum takich paradokumentalnych horrorów
wtedy to było coś nowego, a jak już padło tu nie raz takie zdanie -- " ten film miał świetną reklamę, głównie w necie, gdzie przygotowano odpowiednio strony z tą historią tak by tylko utwierdzać ludzi że to prawda"
ludzie oglądali go z przekonaniem że faktycznie to się wydarzyło

dziś masz nawet paradokumenty ze znalezionych kaset na Księżycu :)

Filip69x

JA oglądałam pierwszy raz ten film jak byłam w Twoim wieku, i wtedy myślałam, że naprawdę posram się w gacie. To był pierwszy horror jaki oglądałyśmy z siostrą, nie było wtedy Piły, ani Naznaczonego, a Koszmaru z Ulicy Wiązów nikt by nam nie pozwolił obejrzeć. Wtedy wierzyłyśmy, że to wszystko jest prawdą ( takie było założenie filmu ) więc tym bardziej było strasznie. Oglądając ten film 12 lat później, czyli wczoraj, bardzo starałam się żeby nie zasnąć :) Na tamte czasy film był straszny, wyobraźnia działała, natomiast teraz jak horrorow jest multum, to taki Blair Witch nie jest tym najgorszym