Od kilku lat kumpel namawiał mnie żebym obejrzał ten film, bo wtedy zobaczę co to prawdziwy Horror a nie jakaś Teksańska Masakra. Nie chciało mi się oglądać na kompie a dziś nadarzyła się okazja w TV A tu co? Mało ciekawy wątek, przy bardzo słabej grze aktorskiej i efekt dość kiepski. Na pewno znaczenie ma to, że oglądałem na Polsacie z reklamami itp. ale pomimo to nie rozumiem rewelacji tego filmu. Czy straszny? Raczej nie, może i krzyki są przerażające, ale jakoś tego odczuć nie potrafiłem. Czuje się pewne napięcie, ale bardziej się bałem drogi bez powrotu i innych tego typu filmów;) Ogólnie można pochwalić za pomysł i za klimat jaki trzyma film, reszta raczej kiepska... 5/10
Aha zapomniałem dodać. Gdyby ta Historia miała chociaż troszkę prawdy w sobie to i by mnie wciągnęło, a tak nic a nic. Scena końcowa? Poza krzykiem kobiety nie ma tam nic. Jak ktoś boi się ciemności to może na niego zadziała...
tu nie chodzi o ciemnosc tylko o klimat i koniec klatwy, jaka zostali dostknieci.
gra aktorska oczywiscie ze est kiepska, bo jest to film pol-dokumentalny. ostatnio lecial film z ta dzilszka, ktora zagrala dosyc dobrze :)
szkoda ze nie widziales tego filmu z napisami, po ciemku, bez lektora/reklam/jakichs paskow z napisami..