PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126795
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Od kilku lat kumpel namawiał mnie żebym obejrzał ten film, bo wtedy zobaczę co to prawdziwy Horror a nie jakaś Teksańska Masakra. Nie chciało mi się oglądać na kompie a dziś nadarzyła się okazja w TV A tu co? Mało ciekawy wątek, przy bardzo słabej grze aktorskiej i efekt dość kiepski. Na pewno znaczenie ma to, że oglądałem na Polsacie z reklamami itp. ale pomimo to nie rozumiem rewelacji tego filmu. Czy straszny? Raczej nie, może i krzyki są przerażające, ale jakoś tego odczuć nie potrafiłem. Czuje się pewne napięcie, ale bardziej się bałem drogi bez powrotu i innych tego typu filmów;) Ogólnie można pochwalić za pomysł i za klimat jaki trzyma film, reszta raczej kiepska... 5/10

ocenił(a) film na 5
grabarz91

Aha zapomniałem dodać. Gdyby ta Historia miała chociaż troszkę prawdy w sobie to i by mnie wciągnęło, a tak nic a nic. Scena końcowa? Poza krzykiem kobiety nie ma tam nic. Jak ktoś boi się ciemności to może na niego zadziała...

ocenił(a) film na 10
grabarz91

tu nie chodzi o ciemnosc tylko o klimat i koniec klatwy, jaka zostali dostknieci.
gra aktorska oczywiscie ze est kiepska, bo jest to film pol-dokumentalny. ostatnio lecial film z ta dzilszka, ktora zagrala dosyc dobrze :)
szkoda ze nie widziales tego filmu z napisami, po ciemku, bez lektora/reklam/jakichs paskow z napisami..