PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

O co chodzi??????

ocenił(a) film na 10

1.O co chodziło z tą kładką - dlaczego wtedy wszyscy przeżywali?
2. Dlaczego ta kobieta krzyczała kiedy Mike schodził na dół?
3. Dalczego Mike kiedy szukał Josha nagle upuścił kamere?
4. Dlaczego keidy Mike stał pod ścianą to kobieta się darła a nie podeszla do neigo poprostu i go stamtąd nie zabrała???

mafika

już dawno oglądałam ten film, więc odp ci tylko na 4 pytanie; wcześniej było mówione, że kiedy czarownica zabijała dziecko, reszta stała pod ścianą tyłem do niej. I jeśli Mike stał pod ścianą, to znaczyło, że dziewczyna zaraz zostanie zabita...przynajmniej tak mi się wydaje:)
a ja też mam pytanie...czy film BLP to prawdziwe taśmy tych studentów, czy film nakręcony na ich podstawie?

ocenił(a) film na 10
Olciaczek

to fil krecony na ich podstawie rzecz jasna, nie mozliwą rzeczą byłoby dac prawdziwe taśmy , a pozatym, zerknij sobie na strony tych aktorów - to noralni aktorzy grający w wielu filmach. Jednak niewiadomo czy ten film byl robiony na opdstawie prawdziwej historii, tzn - czy napisy na poczatku filmu byly prawdziwe,, - ze keidys tam zgineli w lesie ludzie kręcocy film, tego nie wiemy, jest mozliwe ze doslownie wszytsko zostalo zmyslone oprócz- legendy o czarownicy Blair. Osobiscie mam w duchu nadzieje ze to film robiony na podstawie prawdziwych wydarzen :D

ocenił(a) film na 8
mafika

Ja po prostu nie mam pytań ! Film rewelacyjny ;) !!! te nie pewne chwile , te rączki dzieci na ścianach i ten koniec.......;/ a zarazem ;) bo film dla mnie rewela a kto nie oglądał to naprade zachęcam !!!!

mafika

Wszystko, łącznie z legendą wiedźmy zostało zmyślone, można o tym przeczytać na stronce tego filmu. Rok przed premierą filmu spece od reklamy dostarczali "dowodów" na to, że naprawdę zginęło 3 studentów, jakieś wywiady z policją, zdjęcia, itd. Nic takiego się tam nie wydarzyło. No szkoda, bo to bardzo ciekawa historia.

ocenił(a) film na 10
mafika

1. Bo zorientowali się, że już przez nią przechodzili (czyli chodzą w kółko).
2. Bo Mike powiedział, że słyszy Josha i że on jest w piwnicy. Heather kilka godzin wcześniej znalazła "przesyłkę" czyli zawinięte wnętrzności Josha w jego koszulka a kawałek koszulki w drewnie i wiedziała, że nie powinien tam biec. Zresztą na początku filmu, podczas wywiadów któryś z przepytywanych mówił, że ten facet, który mieszkał w tamtym domu zabijał w piwnicy dzieci (a Mike mówił, że głos Josha właśnie stamtąd dobiega).
3. Bo dorwała go prawdopodobnie wiedźma albo ten Rustin czy ktoś (ten co zabijał dzieci).
4. Nie mogła go zabrać spod ściany - jak zabijał Rustin dwójkami... (Heather & Mike - 2 osoby) podczas gdy jedno stało w kącie przodem do ściany, drugie było mordowane, więc Heather w tym momencie też upuściła kamerę i zabito ją.

ocenił(a) film na 10
xXxDiamondxXx

dzieki :D wielkie dzieki...wiele sie w głowie wyjaśniło