To się działo naprawdę ... ? Jeśli tak, to jak wytłumaczycie to, że skoro znaleziono wideo z nagraniem a nie znaleziono ciał, to dlaczego ten teren nie został dokładnie przeszukany? Dlaczego nie zostało tam wysłane wojsko ani policja, ani żadna grupa poszukiwawcza?
Były wysłane grupy poszykiwawcze - i to niejedna. Niestety ciał trójki nie odnaleziono (nie wiem jak rzeczywiscie sie nazywali, ale w wikipedii kiedys o nich czytałam). Podobnie z ciałami niektórych dzieci zamordowanych w tych okolicach - tez ich nie odnaleziono. Ludzie z Maryland twierdza, ze wiedźmy zjadały dzieci, co byłoby zgodne z ich tradycją. Na angielskiej, oficjalnej stronie filmu pisało, że znaleziono na zboczu lasu ubrania zaginionego dziecka wraz z butami - w takiej formie jakby nagle jego ciało wyparowało - nie było zadnych śladów krwii.
Dziwne to, skoro przeszukano cały las i nie znaleziono niczego. Jestem ciekawa czy nadal tam cos siedzi - nie zdziwiłabym sie, gdyby ukrywało sie pod ziemia.
Być może Cię zmartwię, jeżeli powiem, że nia ma żadnej wiedźmy. Cała legenda jak i historyjka została wymyślona na potrzeby filmu.
To prawda, że w rzeczywistości nigdy nie istniała żadna taka legenda, a tym bardziej zaginioni studenci - wszystko to chwyt marketingowy.
To prawda, że w rzeczywistości nigdy nie istniała żadna taka legenda, a tym bardziej zaginioni studenci - wszystko to chwyt marketingowy.