PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126783
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Jak taki badziew mógł osiągnąć sukces kasowy...Bóg raczy wiedzieć.
Czemu ludziska rzekomo wyją ze strachu ...Bóg raczy wiedzieć.
Fenomen tego filmu niesie ze sobą taki morał...i z gó..a można zrobić Ambrozję...niestety dla "kina".
0/10,jako środek nasenny 10/10.

ocenił(a) film na 1
trisagion3

W pełni się zgadzam. Człowiek pada z nudów, czeka z trudem do końca aż coś się wreszcie zacznie dziać i śmieje się widząc końcowe napisy.

ocenił(a) film na 5
trisagion3

i ja się zgadzam, totalna porażka ten film... Tyle trąbili o nmi, zę niby taki straszny a tak naprawde byłam nim znudzona...

ocenił(a) film na 3
miotla87

Mi się też nie podobał. Słyszałem, że aktorzy sami nie wiedzieli, co się za chwilę wydarzy i naprawdę się bali. Widać emocje, ale poza tym właściwie nic się nie dzieje, a nawet jeśli, to jest tak ciemno i kamera tak lata we wszystkie strony, że nic nie widać, słychać tylko, jak uciekają. Ten film udaje produkcję amatorską, a wywiady z przypadkowymi ludźmi sprawiały, że cała fabuła wydawała się autentyczna. Ale mimo to trochę się wynudziłem. Druga część bardziej mi się podobała, zwłaszcza ten motyw, że najpierw robili coś innego, a pod koniec okazywało się, że na nagraniu ta scena wygląda trochę inaczej.

ocenił(a) film na 5
kamiledi15

Niby widać emocje na ich twarzach, ale szkoda, że człowiek się nie boi na tym filmie- tzn. ja się nie bałam... A lubię czuć ten dreszcz na filmach :-P
ale heh ja drugiej części nawet nie oglądałam:D

ocenił(a) film na 3
miotla87

Była taka scena w dwójce, jak dziewczyna zaczęła zsuwać się w przepaść, a koledzy próbowali ją ratować, ale się nie udało. Wszystko było filmowane i pod koniec okazało się, że oni wcale jej nie ratowali, tylko sami ją tak zepchnęli, choć oni pamiętali to zupełnie inaczej. Bardzo fajny motyw.

ocenił(a) film na 5
kamiledi15

no to obejrzeć tą dwójkę czy nie warto? ;]

ocenił(a) film na 3
miotla87

Raczej warto, jest zupełnie inna niż jedynka. To ta scena śmierci dziewczyny, o której pisałem: http://www.youtube.com/watch?v=VtPSBhmwgko
Za to pod koniec na tym nagraniu z kamery widać, że ona się broniła, a to oni ją zabili. Naprawdę dobry pomysł :D

ocenił(a) film na 1
kamiledi15

Część pierwsza raczej nie zachęca do obejrzenia drugiej. Chociaż ciężko mi sobie nawet wyobrazić, aby ta druga mogła być jeszcze gorsza.