Oglądałem ten film wczoraj w nocy na Polsacie i niezle mnie wystraszył... przede wszystkim to co działo się za każdym razem w nocy w tym lesie a pózniej kiedy szukali oni kumpla i było słychać cały czas krzyki,świetny klimat ma ten film...:)
ogladalem juz wiele horrorow, jednak zaden mnie nie przestraszyl ;/ ostatnio sciagnalem blair witch project i ani przez chwile nie poczulem sttrachu.. czy moze ktos mi polecic jakis naprawde dobry horror, nie typu pila czy hostel, bo takie horrory mnie smiesza.. pozdro
A słyszałeś może o filmie pt. "Cannibal Holocaust"? Przez wielu jest uznawany za jeden z najbardziej wstrząsających filmów, jest zakazany w 53 krajach, a jego sceny są tak realistycznie nakręcone (powstał w latach osiemdziesiątych), że reżyser przed sądem musiał udowadniać, że żaden człowiek nie zginął podczas jego kręcenia. Nie oglądałam go, ale mam taki zamiar. Osobiście przestraszył mnie REC, a tak poza tym to faktycznie istnieje tylko niewielki odsteke naprawdę przerażających filmów.
Powiem szczerze że boję się horrów, odważyłam się obejrzeć [REC] i wcale mnie nie wystraszył... tak mi się spodobał że 2 razy oglądałam :D
w takim razie będę musiał zobaczyć Cannibal Holocaust, reca oglądałem w kinie, szczerze to mi sie nie za bardzo podobał ale da sie oglądać
Sam film nie byl az tak straszny..ale po ogladnieciu go wczoraj i bycia zmuszoną do pojscia na nogach do domu przez niewielki las(nie ma to jak spoznic sie na ostatni autobus) wyobraznia zadzialala skutecznie:D
Cannibal Holocaust wspomniany wcześniej nie jest horrorem tylko thrillerem panowie i panie nie mylcie gatunków.
Oglądałem "Cannibal Holocaust", warto powiedzieć że został nakręcony w podobny sposób (przynajmniej część filmu) w jaki został nakręcony później Blair Witch Project i inne tego typu produkcje. Z pewnością nie jest to horror ale warto go zobaczyć, chociażby ze względu na to jak realnie został wykonany (zwierzęta zostały zabijane naprawdę :/). A co do Blair Witch, za pierwszym razem podobał mi się bardziej, może dlatego że nie spodziewałem się tego co się stanie, ale ocenę zostawiam bez zmian.
8/10
Dokladnie za pierwszym razem film robi wrazenie...pamietam jak go wlaczylam i nie wiedzialam co to za film i o czym...i calay film glowkowalam czy to bylo naprawde:D
Dla wielu ludzi on nie jest straszny...bo nie ma krwi i napiecia...ale jak slysze wypowiedzi innych ze taka Pila byla straszna, ze wiem ze w niej jest sztuczna krew to troche zal. Jest nakrecony i naczej niz zwykle horrory robione tylko dla pieniedzy wiec nie jest juz straszny..
To ciekawe dlaczego jest uznawany za jeden z najstraszniejszych horrorów wszechczasów.. Poprostu horrory trzeba umieć oglądac, przedw wszystkim, SAMEMU W DOMU, po ciemku, przydałoby sie obejzec w lesie na laptopie :D Film niewątpliwie Genialny, przerażający i przede wszystkim inny od reszty!