Film ten był ok nie powiem ale o wiele bardziej podobała mi się druga część Blair Witch 2.Działo się tam wiele więcej strasznych rzeczy w tym sensie że było się czego bać a pierwsza część była strasznie nudna cały czas chodzili po lesie a jak już zaczęło się dziać coś ciekawego z tym domem to się film skończył.Dlatego też uważam ze druga część była COOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):)
Osobiście uważam, że część druga to porażka
Szkoda, że nie poprzestali na pierwszej. Część druga, to zwykły film! W dodatku kiepski. Głównym atutem pierwszej, była amatorskość i niedomówienia, oraz prawdziwość. Ktoś nie zorientowany w temacie, zawsze pyta, czy to są prawdziwe taśmy, a potem ogląda się z wypiekami na twarzy, zamiast komputerowo stworzonych potworów i efektów, słuchasz przerażających opowieści naocznych świadków. Podczas oglądania cały czas pracuje twoja wyobraźnia. I razem z bohaterami przeżywasz każdy nienaturalny szelest w tym nawiedzonym lesie, z którego nieda się wydostać.
do marty
Marta akurat ja uważam że część pierwsza to była totalna porażka bo kompletnie nic tam się nie działo zupełna nuda.Natomiast w drugiej było się czego bać i czy widziałaś gdzieś tam efekty specjalne?????????????
księga cieni zawiodła - 1 czesc to jeden z lepszych horrorów
ja sie kompletnie nie zgadzam. pierwsza część zasługuje na uwagę właśnie dzięki metodzie pół-dokumentu, jak to napisano w opisie.
film wydaje się tak realny, ze po chwili myślisz, ze ogladasz discovery a coś takiego na prawde miało miejsce. szczerze mówiąc, mnie wprowadzono w mały błąd i przez jakiś rok czasu myślałem, ze ten film jest oparty na faktach:P
co do częsci drugiej, nie mam wiele do powiedzenia. film obejrzałem w kinie i byłem bardzo zawiedziony. nie zostawił na mnie żadnych emocji. nie pamietam zadnych scen w których się bałem, natomiast z jedynki którą ogladałem duzo wczesniej pamiętam kilka nadal.
nie wiem jak wy, ale sądzę, ze Blair Witch można smialo zaliczyć do jednych z najlepszych horrorów. taka moja prywatna lista: 1. Lśnienie 2. Blair Witch Project 3. Ringu (jap.ver.) - chociaż Krąg robi się nudny juz za drugim razem:(