PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126765
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

Ten film potrafi nieźle przestraszyć? Od dłuższego czasu zabieram się za ten film, ale perspektywa "taniości" tego filmu mnie odrzuca. Czy warto go oglądnąć?

ocenił(a) film na 9
SzalonyGoblin

O jezu, jak cię perspektywa taniości odrzuca to idź na najnowsze hollywoodzkie horrory z budżetem 100 milionów dolców, tam jest dopiero fajnie!

Horror to nie science-fiction, dobry horror można nakręcić nawet za kilka tysięcy, co udowadnia właśnie Blair Witch. Ale widząc jakim widzem jesteś, idź lepiej na najnowszą Piłę czy coś w tym stylu.

Flashpoint

"Ale widząc jakim widzem jesteś"
Czyli jakim? Sprecyzuj kolego, wcześniej porównując moje oceny filmów z twoimi.
Tak trudno odpowiedzieć na jedno pytanie? Nie lubie horrów kręconych "z ręki", dlatego zapytałem czy ten film ma w sobie to "coś", co potrafi przestraszyć widza. Bo jakoś takie tytuły jak: Paranormal Activity czy REC mnie jedynie rozbawiły.

SzalonyGoblin

Przestraszyć nie, ale jako film nawet przyjemnie się ogląda. REC był bardzo irytujący, szczególnie te wrzaski i jako film był ogólnie tragiczny. Tylko tak mogę pomóc, bo i sam Blair oglądałem wieki temu, więc nie wiem jakbym teraz to ocenił.

ocenił(a) film na 4
SzalonyGoblin

Jest to film w stylu Rec czy Paranormal Activity. Robiony na kształt ''amatorskiej kamery'' ma swój klimat. Jak obejrzysz nic nie stracisz.