fajnie by go sobie pierwszy raz oglądnać samemu w nocy , w środku lasu , na laptopie. to znaczy nie fajnie.10/10. film jedyny w swoim rodzaju.
zgadzam sie ze szponterem, film jest swietny, tym bardziej jak wczesniej nie przeczyta sie komentarzy mowiacych o tym, ze to jest rezyserowane... ze mna tak bylo, film zrobil na mnie wielkie wrazenie :)
Co ma do rzeczy to czy ktoś przeczyta o filmie czy nie? I tak trzeba być skrajnie naiwnym aby wierzyć w te banialuki czyli bardziej się bać.
ale czemu masz w nie wieżyć. o co ci chodzi, o to ,ze ktoś pisał,że to na faktach,czy że to jest jakiś orginalny fillm ,znaleziony w środku lasu.Jeśli tak, to i ja się z toba musze zgodzic, bo ludzie , którym się ten film podoba tylko dla tego to......zal mi ich ( gł. za ich" nietuzinkową" inteligencje. Tylko bezmózgowna amerykańska młodzież mogła w to uwierzyć. Ja zasiadając pierwszy raz to tego filmu nie miałem pojecia ,że jest wokół niego tyle jakiś historii ,że to niby prawdziwe nagranie( przeciez tylko mega debil by w to uwierzył). Dla mnie ten horror to zdecydowanie jeden z najlepszych, a może i najlepszy film w swoim gatunku. Ciekawie zrobiny, inaczej od wszystkiego innego, ma super klimat, przeraża,a przecież niema w nim choćby jednej sceny z jakimś potworem,duchem,czarownicą et c.
Mówisz ,że to głupia historyjka dla dzieci. A który horror taką nie jest??? A może po prostu nie jesteś fanem gatunku i piszesz tak o kazdym horrorze?
Nie jestem fanem gatunku ale nie też gardzę tym gatunkiem, nawet go lubię i uważam, że Blair Witch Project jest jednym z najgorszych horrorów nie zaliczanych do nowej fali krwawych horrorów - gniotów takich jak Piła III, Hostel czy Wzgórza mają oczy. Ten film jest po prostu bardzo słaby mimo swojej zjawiskowości i oryginalności. Mnie film nie przestraszył w ogóle, nie zachwycił dosłownie niczym, jest nudny i drażniący, pozbawiony jakiegokolwiek klimatu i przyzwoitego scenariusza. Nie usprawiedliwia tego filmu jego mały budżet czy amatorska konwencja. W tym filmie nie ma dosłownie nic godnego uwagi. Nuda, kłótnie bohaterów, nuda, nuda i kiepskie straszenie. Dlatego film jest bajeczką dla dzieci, bo trudno w nią się na prawdę wciągnąć i choć na czas oglądania filmu w tą historię uwierzyć. Przereklamowany i to bardzo.