PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126795
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

naprawde zrobil na mnie wrazenie a to dlatego ze krązyły sluchy iz mam doczynienia z dokumentem, internetu nie mialem zeby to sprawdzic:D no i z kumplami zasiadamy do seansu..przerazenie rosnie wraz z rozwojem akcji a sceny koncowe w domu-poprostu zgroza...pozniej dlugie rozmowy na temaT FIMU-HE WSZYSCY PRZEKONANI ZE MAMY DOCZYNIENIA Z REALEM I ZE NIE JESst on dostępny na dvd...no pozniej wyszlo na jaw iz to tylko film..he rozczarowalem się ale mimo wszystko zdania nie zmieniam-swietny sposob filmowania, a fakt ze nic nie pokazuje doslownie jest tylko dowodem ze bardziej przeraza nieznane-wtedy koszmar rozgrywa sie w naszej glowie a nie na ekranie..jest tez dowolnosc interpretacji...Ilu z was myslalo ze to dokument na seansie hmm...?

_suspect_

ja przez jakiś czas myślałam że naprawdę ktoś znalazł te taśmy i wydał to na dvd xD.
Najbardziej bałam się tych nocy, dźwięków i jak oni wpadali w panikę, to ja właściwie też. Scena końcowa mnie przeraziła

ocenił(a) film na 10
_suspect_

tez myslalam ze to prawda, niepowtarzalny film, nic go nie przebije :)

_suspect_

to prawda, film super!!! szczególnie sama końcówka, gdy ta dziewczyna i facet poszli do tego domu... jak ona go sfilmowała jak on stoi z kącie, a potem jej upada kamera...!
też myślałam, że to doc. póki nie weszłam na neta i nie zobaczyłam, że ta cała Heather żyje i grała nawet w paru filmach
może to wydaje sie okrutne, ale je naprawdę wolałabym, żeby to jednak był dokument a oni zaginęli... :>

a dwójka beznadziejna :/ w ogóle nie była straszna... raczej dziwna

ocenił(a) film na 9
_suspect_

Ja też myślałam że to jest dokument. Ale znam wiele wersji: że te taśmy znaleziono, że to jest oparte na faktach autentycznych...
Ale nie ma co film robi naprawdę duże wrażenie i jest świetny.

użytkownik usunięty
_suspect_

Jak weszli do domu to kolega zapauzował film włączył światło i z 10 min siedzieliśmy w ciszy..... taka pękawa że szok xD

ocenił(a) film na 10
_suspect_

geniusz tego filmu to w istocie (bez względu czy film był dobry czy nie) fakt, iż za powstał za niecałe 100 tys. dolców a zarobił na dziś dzień już ponad 100 mln dolców.

ocenił(a) film na 10
Demagorgon

Film świetny ale tylko wtedy gdy oglądając go myślimy, że to wszystko zdarzyło się naprawdę...Jeszcze zanim oglądnąłem ten film że czytałem, że trójka studentów zaginęła i że odnaleziono tylko ich taśmy...Gdy widziałem go pierwszy raz byłem szczerze przerażony, a gdy dowiedziałem się że to wszystko było ustawione to byłem baaaardzo rozczarowany heh:)

_suspect_

hehe, a więc widzę, że nie jestem jedyna :).
film zrobił na mnie przeogromne wrażenie, oglądałam go mając 10-11 lat, ale jest to jeden z niewielu filmów, oglądanych w tamtym czasie, który zapamiętałam.
do teraz jest to jeden z niewielu filmów, którego nie obejrzałabym sama w nocy :).

_suspect_

Ja tez tak myslalam jestem bardzo rozczarowana;(