PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847}

Blair Witch Project

The Blair Witch Project
1999
6,3 127 tys. ocen
6,3 10 1 126772
6,4 34 krytyków
Blair Witch Project
powrót do forum filmu Blair Witch Project

nuda

ocenił(a) film na 6

Pewnie zaraz wszyscy mnie obrzucą gównem i powiedzą, że nie mam wyobraźni, ale spodziewałam sie czegoś o wieeeele lepszego. Ten film ma niewykorzystany potencjał! Fajny pomysł wykonanie też pomysłowe, ale w sumie nic ciekawego się tam nie dzieje. Nie straszny, a to miał być horror.

ocenił(a) film na 1
luiza_19

Nikt Cię gównem nie obrzuci ;) no przynajmniej JA bo jestem takiego samego zdania jak Ty.Ma potencjał,dobry klimat trzyma czasem w napieciu ale to nuda i nic wiecej :)

ocenił(a) film na 6
Sycho91

No to fajnie, że chociaż ktoś się ze mną zgodzi ;)

ocenił(a) film na 1
luiza_19

no taka jest prawda :)

ocenił(a) film na 10
luiza_19

A co tam było dokładnie nudnego ? ...

ocenił(a) film na 6
Movie_Crash_Man

No...może to, że nic się nie działo, średnie napięcie, ale najbardziej jednak to, że nie było nic ciekawego. No chyba, że ty jednak coś tam dostrzegłeś/łaś, skoro tak wysoko oceniasz? ;) Bo chętnie bym się dowiedziała co.

ocenił(a) film na 1
luiza_19

Napiecie było nie powiem,bo to prawda.Ale nie było nic przerażajacego ;) nie mówie ze miały latac ręce,nogi,mózgi,krew,trupy itp ;) Tylko,zeby sie coś działo i zgodza sie z luizą też sie chetnie dowiem :)

ocenił(a) film na 10
Sycho91

No ja też chętnie się dowiem czego oczekiwałeś.

ocenił(a) film na 6
Sycho91

No, może faktycznie nie odczułam tak tego napięcia tam, ze względu na to, że oglądałam ten film w dzień w towarzystwie 3 przyjaciółek ;P ale nadal myślę, że powinno się coś dziać.

ocenił(a) film na 10
luiza_19

a ja się pytam dokładnie co miało być tam w twoim sposobie myślenia ciekawego. Tłumacząć na polski jakie rozwiązania w filmach są wg. ciebie ciekawe.

ocenił(a) film na 6
Movie_Crash_Man

Nie będę podawać przykładów, bo każdy reżyser ma inne sposoby. Powinna jednak być jakakolwiek akcja, wydarzenia, a tam właściwie tylko się kłócili, więc wciąż te same dialogi i szczerze powiedziawszy te ich zachowania i konflikty to wyglądały średnio wiarygodnie. Gdyby chociaż były dialogi z pomysłem albo... no nie mam pojęcia co jeszcze. Cokolwiek żeby się nie nudzić. A według ciebie co w tym filmie jest ...strasznego?

ocenił(a) film na 6
Movie_Crash_Man

A i jeszcze jedno. Powinno być bardziej określone czego się boimy. No bo czego w końcu lasu, czarownicy, znalezienia ciał, zgubienia się, mordercy, zwierząt..? A na końcu nawet nie ujawnia się owe...coś.

ocenił(a) film na 7
luiza_19

właściwie to najstraszniejsze w tym filmie to było to że sami bohatwrowie się boją.
nawet ta końcówka nie była jakaś taka bardzo przerażająca. no chyba że ja sam już 'wyrosłem' z takich filmów i może gdybym ogladał to 5 lat temu, to bym się bardziej bał ;P

ocenił(a) film na 1
Movie_Crash_Man

Ja myślałam, że oni się naćpali i mają schizy. Bo to, że się liście na ziemi poruszą to straszne raczej nie jest. Miał być horror, wyszło to, co wyszło.

luiza_19

Co więcej ten film nie jest na faktach, a obiło mi się o uszy że jest.Czytałem że wydarzenia w "Blair Witch Project" to fikcja wymyślona przez producentów, więc to automatycznie zmniejsza ocenę filmu..

ocenił(a) film na 1
MuszY09

no dokładnie ! fikcja tak samo jak te paranormale itp wszystko działa na tej samej zasadzie.Zresztą ''złota malina'' podsumowuje jaki to film...

ocenił(a) film na 6
MuszY09

No jasne, bo kiedy coś jest na faktach to nie powiemy sobie ,,to tylko głupi film,, ale ,,to może zdarzyć się mnie,, ;p Taki trik.

luiza_19

Z pewnością, jeśli ten film był by na faktach to może bym nie dał tak surowej oceny.

ocenił(a) film na 1
MuszY09

dokładnie ostatnio jest moda na horrory ''na faktach" :D

Sycho91

Bo myślą, że to zachęci więcej ludzi do takowego filmu.Owszem to prawda, lecz jak dowiemy się jaka jest prawda, film zostanie obrzucony gównem ;].