Czy istnieje jakakolwiek szansa, że film ukaże się w Polskich kinach? Wiem, że bardziej realny jest chyba koniec świata po zderzeniu z meteorytem, ale ... ta iskierka nadziei zawsze gdzieś tam się tli.
Z tego jakie mam pojęcie o Bleachu to ciężko by było. Najprędzej w kinach pojawi się angielska wersja gdzieś w okolicach wyjścia japońskiego DVD. Wyjątkiem mogą być kina poza sieciami (np Multikino, Cinema City itp) zdarzyło mi się oglądać kiedyś w nieistniejącym już Sopockim "Bałtyku" po japońsku z polskimi napisami oglądać FLCL złączony - nie wiem czy to było kradzione czy walnięte z DVD ale jakościowo było wspaniałe i nigdy tego nie zapomnę.
Ogólnie jeśli chodzi o anime w kinach. Najprawdopodobniej że wyjdzie marketingowo "normalnie" to w pierwszej kolejce jest zawsze Francja, potem USA, UK ,Niemcy, Włochy, Rosja. Najczęściej tak to wygląda.
W razie jakichś informacji proszę dać znać. Pojadę do kina które zdecyduje się na emisję, choćby było na drugim końcu Polski :)
I ja z wami!
Może po prostu zorganizujmy wycieczkę? XD Dla wszystkich polskich fanów Bleacha:D Właśnie obejrzałam zwiastun i o mało nie spadłam z krzesła! Jesli choć w połowie będzie taki jak zwiastun to chyba będe go oglądać tak długo aż się nauczę dialogów po japońsku xD
"Sądząc po datach wypuszczania anglojęzycznych DVD przy poprzednich kinówkach, wersji z subami, które potrafimy zrozumieć, możemy się spodziewać gdzieś na przełomie sierpnia i września roku przyszłego" :/