PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=207715}
6,0 57  ocen
6,0 10 1 57

Bloody Murder 2: Closing Camp
powrót do forum filmu Bloody Murder 2: Closing Camp

Spore zaskoczenie

użytkownik usunięty

Spory skok jakościowy względem pierwszej części, co zdarza się naprawdę rzadko.
Znacznie lepszy obozowy klimat (sporo scen nocą), znośne aktorstwo i co najważniejsze zabójca ma inną, lepszą maskę i ogólnie budzi respekt.
Już na samym początku jesteśmy poczęstowani sceną przecinania ciała piłą, nie zabrakło też ucinania nóg, czy wbijania maczety prosto w głowę, całe gore jest na fajnym i miłym dla oka poziomie.
Natomiast scena pod prysznicem z mrugającymi żarówkami była wręcz kapitalna, jak z rasowego horroru, podobnie jak te sceny ze snów.
Body count zadowala, tak jak muzyka i golizna, której brakowało w jedynce.
Można jedynie ubolewać, że film jest praktycznie nieznany, bo na pewno jest to czołówka slasherów nakręconych po 2000 roku.

ocenił(a) film na 4

Hej, mogłabyś się podzielić, skąd udało Ci się "wypożyczyć" ten horror? Chyba, że na jakimś kanale leciał. Tracę nadzieję, że go obejrzę ;) Nie wiem, czy możesz wysyłać wiadomości na priv, bo ja do Ciebie nie mogłam, ale z góry dzięki za podzielenie się informacją.

użytkownik usunięty
wietka13

Torrenty, oczywiście tylko w oryginale.

ocenił(a) film na 4

Spoko, z brakiem napisów nie mam problemu ;) tylko, że moje torrenty nie chciały nigdy dojść do 100% ;/ ale spróbuję jeszcze dzisiaj, może mam jakieś kiepskie źródła. Ale uwielbiam slashery, a rzadko coś fajnego się pojawia, ostatni chyba Doll House mi się podobał.

użytkownik usunięty
wietka13

Z którego roku ten Doll House, bo nie mogę skojarzyć.

ocenił(a) film na 4

Eh pomyliłam tytuł, chodziło mi oczywiście o http://www.filmweb.pl/film/GirlHouse-2014-677885 - na pewno widziałaś. Niezły był naprawdę. A Bloody Murder 2 nigdzie nie ma :(

użytkownik usunięty
wietka13

Oglądałam ten film, ale nie bardzo mi się podobał. Zresztą slashery teraz ledwo stoją na nogach, a reżyserzy wolą masowo kręcić bzdurne ghost story.

użytkownik usunięty
wietka13

Widzę, że jednak obejrzałaś, ale chyba nie przypadł do gustu :)

ocenił(a) film na 4

Haha tak, na yt znalazłam i byłam podekscytowana tym faktem, ale niestety mnie rozczarował. Ci bohaterowie jacyś tacy nijacy, że nie dziwiłam się mordercy ;p Ale 'Mamula' o morderczej syrenie był niezły :D