PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4258}

Blow

2001
7,8 227 tys. ocen
7,8 10 1 227332
6,5 31 krytyków
Blow
powrót do forum filmu Blow

to zakończenie-----) fotografia prawdziwego Georga Jung'a (jakas taka straszna, przeszywająca). Film bardzo ciekawy (jak kazdy z resztą w ktorym gra Johnny), a takze niesamowicie dobra gra Penelope Cruz, byłam pod wrażeniem ! Polecam !

Pola00

acha jeszcze jedno : podajcie mi prosze tytuł piosenki z drugiego zwiastunu !!! Pliiisssska !!!

Pola00

zobacz to:
http://www.georgejung.com/images/J&G.jpg [www.georgejung.com/imag...]

Edward_Nozycoreki

http://www.georgejung.com/images/J&G.jpg

Edward_Nozycoreki

lol jak udalo ci sie to znaleźć ??? ;) bardzo interesujące, na tej fotce Georg wygląda naprawde dobrze !!!

Pola00

MAM !!! Znalazłam wszystkie zajebiste piosenki z tego filmu !!! jak coś to podam :p PZDR !

ocenił(a) film na 9
Pola00

Hej :) To podaj ;)
Film super. Johnny Depp był świetny. P. Cruz szalenie przekonująca (aż ją znielubiłam w tym filmie :P) Coś jeszcze? Zapomniałam...

fretten

Podaje Ci te najlepsze :
-Manfred Mann - Blinded By The Light
-Keep it Comin' Love - KC & THe Sunshine Band
-Blow Soundtrack - Theme Song
-Black Betty
-Cant You Hear Me Knocking - Rolling Stones

Coś wspaniałego!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Pola00

Jesli chodzi o tytuł piosenki tego drugiego zwiastunu to tez mnie to irytowało dziś.. Ale szukajcie a znajdziecie (; jest to
Stereo MC'S - Connected (((;

ocenił(a) film na 10
Pola00

Jesli chodzi o tytuł piosenki tego drugiego zwiastunu to tez mnie to irytowało dziś.. Ale szukajcie a znajdziecie (; jest to
Stereo MC'S - Connected (((;

aya_6

rewelacyjna piosenkaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!! dzieny

ocenił(a) film na 10
Pola00

rzeczywiście to koncowe ujęcie kiedy pokazano autentyczne zdjęcie tego faceta, przeraziło mnie... poczułem się jakbym oglądał fragment jakiego s horroru...

ocenił(a) film na 10
Pola00

ja mam tyle
Blow Soundtrack - 07 - Let's Boogalo
Blow Soundtrack - Nikka Costa - Push and Pull
Blow Soundtrack - Hackers - Stumble You Might Fall
blow soundtrack - Janis Joplin & Bob Dylan - It ain't me babe
Blow Soundtrack - Lynrd Skynrd - That Smell
Blow Soundtrack - Theme Song
Blow Soundtrack- Manfred Mann - Blinded by the Light
Blow Soundtrack Ramjam - Old Black Betty
blow soundtrack ramjam - ramjam - old black betty
pierwsza wymiata!!! Pozdro

ocenił(a) film na 8
klusek1988

ja też byłabym bardzo wdzięczna za piosenki maga16@gmail.com ... kolekcjonuję soundtracki z ulubionych filmów ;)

ocenił(a) film na 8
maga89

a no i oczywiście mogę sie odwdzięczyć.. mam jakieś dwie Push and Pull i coś jeszcze ale to pewnie wszyscy mają

ocenił(a) film na 10
Pola00

jeśli ktoś ma ten kawałek "Blow Soundtrack - Theme Song" i byłby taki łaskawy żeby mi go wysłać na maila...:) byłbym bardzo wdzięczny bo ja nie moge go znaleźć;/ mam prawie wszystkie kawałki z tego filmu a nie mam akurat tego...moj mail to kedarzyn@wp.pl wielka prośba...:) pzdr

ocenił(a) film na 10
Pola00

jeśli ktoś ma ten kawałek "Blow Soundtrack - Theme Song" i byłby taki łaskawy żeby mi go wysłać na maila...:) byłbym bardzo wdzięczny bo ja nie moge go znaleźć;/ mam prawie wszystkie kawałki z tego filmu a nie mam akurat tego...moj mail to kedarzyn@wp.pl wielka prośba...:) pzdr

ocenił(a) film na 10
Pola00

W drugim zwiastunie jest tak najpierw
Manfred Mann - Blinded by the Light
Następnie Ramjam - Old Black Betty
trzeciej niestety nie znam:(

ocenił(a) film na 9
Pola00

było wiele świetnych momentów film zyskał dużo dzięki świetnej roli Deep'a

adf

z pewnością, jednak jego duet z Penelope był wręcz rewelacyjny... !

użytkownik usunięty
Pola00

Wracając do sedna sprawy, kiedy pojawiło się zdjęcie prawdziwego junga to autentycznie sie przeraziłem i dreszcze miałem po całym ciele, zamarłem w bezruchu. To było naprawdę przerażające!

po wczorajszym obejrzeniu filmu naprawde znowu sie przeraziłam. To zdjecie jest nadal niesamowiie przeszywające. Jednak ogolnie film genialny. Muzyka równiez świetna :)

ocenił(a) film na 9
Pola00

byłam pewna, ze to bedzie film o tym jak to mozna sie ekstra bawic..
z początku wszystko wyglądało zajebiście..wszystko się układało i w ogóle..do czasu. wg mnie ten cały George nie był świety, ale tak naprawde mial mase dobrych chęci..za kratki posadzila go zona, potem kumple w momencie, w ktorym chcial normalnie ulozyc sobie zycie..zreszta wierze, ze tak by bylo. cholernie smutna historia...i nie wiem czy dobrze to interpretuje, ale mam wrazenie, ze ten facet z lekka oszalał (wnioskuje to po ostatniej scenie, gdzie wydaje mu sie, ze rozmawia ze swoja corka).

ps. pierwszy raz widziałam Penelope Cruz w tak obrzydliwej roli, aczkolwiek wspaniale zagraną. Johnny Depp jak zawsze niesamowity:)

ocenił(a) film na 10

Miałem to samo co AA XXX :))) Film mi sie podobał niemożliwe że taka historia zdarzyła sie naprawdę, ale jest sam sobie winien że poszedł do więzienia, szczególnie za tym ostatnim razem. Pozdro

ocenił(a) film na 9

To prawda, też się przestraszyłem.

ocenił(a) film na 9
Pola00

Fotografia straszna niesamowicie.

piotrek_majes

28.04. po raz kolejny mozemy zobaczyc ten fantastyczny film :)

Pola00

Faktycznie zakończenie porażające. Genialne. Podwójnie. Wszystkie "więzienne" sceny były niesamowicie przedstawione, wiarygodne, dawały do myślenia i poruszały, psychodelicznie się komponowały i poruszały, a efekt zdjęcia na końcu zmiażdżył doszczętnie, uwiecznił ponury obraz upadku człowieka. Ale też oceniając z innej strony: na zdjęciu zobaczyłam tego samego człowieka, którego poznałam z filmu, znajome już spojrzenie. Wybitna kreacja Deppa, niesamowicie przekonująca gra. Jego partnerka też dobrze się spisała, ale niektóre jej ujęcia (niezależne od dobrej gry) i całej tej sytuacji, ludzie... nie zawsze przekonywały. Chociaż przyznam, że widok beztroskich ćpunów i zatraconych w bogactwie ludzi mnie nudzi - chociaż to były konieczne elementy bardziej złożonej historii, przygnębiającej i odpychającej wręcz przez to samo, przez co przyciąga i budzi refleksje.

ocenił(a) film na 9
Pola00

Mnie też przeszły dreszcze. 100 razy lepsze niż najlepsze sceny z tych wszystkich głupich horrorów. Dało do myślenia trochę. Jak tylko zdjęcie zniknęło szybko wyłączyłam telewizor i pospieszyłam do swojego pokoju. Cały czas miałam tę twarz przed oczami. Potem przypominała mi się w nocy...

Pola00

Mi się najbardziej podobała końcówka. Jak ojciec słuchał listu od syna na pożegnanie. Był taki moment kiedy Jung wspominał jak przyszłapo niego policja i kiedy go zakuwali to jego ojciec powiedział do policjanta: "Klękaj i zakładaj mojemu synowi kajdanki. To Twoje miejsce!". Faktycznie mocna scena.
W góle podobała mi się gra Raya Liotty w tym filmie.

ocenił(a) film na 5
macius_4

Zdjęcie też mnie zaskoczyło i ciarki mi przeszły po plecach.

Pola00

po ponownym obejrzeniu filmu stwierdzam, że wywyołuje takie same emocje jak za pierwszym razem! świetny obraz, można nawet sie pokusić o określenie tego filmu jako dzieło !!!! Pozdrawiam ;]