to zakończenie-----) fotografia prawdziwego Georga Jung'a (jakas taka straszna, przeszywająca). Film bardzo ciekawy (jak kazdy z resztą w ktorym gra Johnny), a takze niesamowicie dobra gra Penelope Cruz, byłam pod wrażeniem ! Polecam !
lol jak udalo ci sie to znaleźć ??? ;) bardzo interesujące, na tej fotce Georg wygląda naprawde dobrze !!!
Hej :) To podaj ;)
Film super. Johnny Depp był świetny. P. Cruz szalenie przekonująca (aż ją znielubiłam w tym filmie :P) Coś jeszcze? Zapomniałam...
Podaje Ci te najlepsze :
-Manfred Mann - Blinded By The Light
-Keep it Comin' Love - KC & THe Sunshine Band
-Blow Soundtrack - Theme Song
-Black Betty
-Cant You Hear Me Knocking - Rolling Stones
Coś wspaniałego!!!!!!!!!!!!!
Jesli chodzi o tytuł piosenki tego drugiego zwiastunu to tez mnie to irytowało dziś.. Ale szukajcie a znajdziecie (; jest to
Stereo MC'S - Connected (((;
Jesli chodzi o tytuł piosenki tego drugiego zwiastunu to tez mnie to irytowało dziś.. Ale szukajcie a znajdziecie (; jest to
Stereo MC'S - Connected (((;
rzeczywiście to koncowe ujęcie kiedy pokazano autentyczne zdjęcie tego faceta, przeraziło mnie... poczułem się jakbym oglądał fragment jakiego s horroru...
ja mam tyle
Blow Soundtrack - 07 - Let's Boogalo
Blow Soundtrack - Nikka Costa - Push and Pull
Blow Soundtrack - Hackers - Stumble You Might Fall
blow soundtrack - Janis Joplin & Bob Dylan - It ain't me babe
Blow Soundtrack - Lynrd Skynrd - That Smell
Blow Soundtrack - Theme Song
Blow Soundtrack- Manfred Mann - Blinded by the Light
Blow Soundtrack Ramjam - Old Black Betty
blow soundtrack ramjam - ramjam - old black betty
pierwsza wymiata!!! Pozdro
ja też byłabym bardzo wdzięczna za piosenki maga16@gmail.com ... kolekcjonuję soundtracki z ulubionych filmów ;)
a no i oczywiście mogę sie odwdzięczyć.. mam jakieś dwie Push and Pull i coś jeszcze ale to pewnie wszyscy mają
jeśli ktoś ma ten kawałek "Blow Soundtrack - Theme Song" i byłby taki łaskawy żeby mi go wysłać na maila...:) byłbym bardzo wdzięczny bo ja nie moge go znaleźć;/ mam prawie wszystkie kawałki z tego filmu a nie mam akurat tego...moj mail to kedarzyn@wp.pl wielka prośba...:) pzdr
jeśli ktoś ma ten kawałek "Blow Soundtrack - Theme Song" i byłby taki łaskawy żeby mi go wysłać na maila...:) byłbym bardzo wdzięczny bo ja nie moge go znaleźć;/ mam prawie wszystkie kawałki z tego filmu a nie mam akurat tego...moj mail to kedarzyn@wp.pl wielka prośba...:) pzdr
W drugim zwiastunie jest tak najpierw
Manfred Mann - Blinded by the Light
Następnie Ramjam - Old Black Betty
trzeciej niestety nie znam:(
Wracając do sedna sprawy, kiedy pojawiło się zdjęcie prawdziwego junga to autentycznie sie przeraziłem i dreszcze miałem po całym ciele, zamarłem w bezruchu. To było naprawdę przerażające!
po wczorajszym obejrzeniu filmu naprawde znowu sie przeraziłam. To zdjecie jest nadal niesamowiie przeszywające. Jednak ogolnie film genialny. Muzyka równiez świetna :)
byłam pewna, ze to bedzie film o tym jak to mozna sie ekstra bawic..
z początku wszystko wyglądało zajebiście..wszystko się układało i w ogóle..do czasu. wg mnie ten cały George nie był świety, ale tak naprawde mial mase dobrych chęci..za kratki posadzila go zona, potem kumple w momencie, w ktorym chcial normalnie ulozyc sobie zycie..zreszta wierze, ze tak by bylo. cholernie smutna historia...i nie wiem czy dobrze to interpretuje, ale mam wrazenie, ze ten facet z lekka oszalał (wnioskuje to po ostatniej scenie, gdzie wydaje mu sie, ze rozmawia ze swoja corka).
ps. pierwszy raz widziałam Penelope Cruz w tak obrzydliwej roli, aczkolwiek wspaniale zagraną. Johnny Depp jak zawsze niesamowity:)
Miałem to samo co AA XXX :))) Film mi sie podobał niemożliwe że taka historia zdarzyła sie naprawdę, ale jest sam sobie winien że poszedł do więzienia, szczególnie za tym ostatnim razem. Pozdro
Faktycznie zakończenie porażające. Genialne. Podwójnie. Wszystkie "więzienne" sceny były niesamowicie przedstawione, wiarygodne, dawały do myślenia i poruszały, psychodelicznie się komponowały i poruszały, a efekt zdjęcia na końcu zmiażdżył doszczętnie, uwiecznił ponury obraz upadku człowieka. Ale też oceniając z innej strony: na zdjęciu zobaczyłam tego samego człowieka, którego poznałam z filmu, znajome już spojrzenie. Wybitna kreacja Deppa, niesamowicie przekonująca gra. Jego partnerka też dobrze się spisała, ale niektóre jej ujęcia (niezależne od dobrej gry) i całej tej sytuacji, ludzie... nie zawsze przekonywały. Chociaż przyznam, że widok beztroskich ćpunów i zatraconych w bogactwie ludzi mnie nudzi - chociaż to były konieczne elementy bardziej złożonej historii, przygnębiającej i odpychającej wręcz przez to samo, przez co przyciąga i budzi refleksje.
Mnie też przeszły dreszcze. 100 razy lepsze niż najlepsze sceny z tych wszystkich głupich horrorów. Dało do myślenia trochę. Jak tylko zdjęcie zniknęło szybko wyłączyłam telewizor i pospieszyłam do swojego pokoju. Cały czas miałam tę twarz przed oczami. Potem przypominała mi się w nocy...
Mi się najbardziej podobała końcówka. Jak ojciec słuchał listu od syna na pożegnanie. Był taki moment kiedy Jung wspominał jak przyszłapo niego policja i kiedy go zakuwali to jego ojciec powiedział do policjanta: "Klękaj i zakładaj mojemu synowi kajdanki. To Twoje miejsce!". Faktycznie mocna scena.
W góle podobała mi się gra Raya Liotty w tym filmie.