Blow

2001
7,8 228 tys. ocen
7,8 10 1 227501
6,5 31 krytyków
Blow
powrót do forum filmu Blow

Jak dla mnie ten film był dobry, fajnie się go oglądało, ale nie widzę powodu żeby go chwalić pod niebiosa. Dobry Depp, ale nie jakiś rewelacyjny. Historia ciekawa, ale historia to jeszcze trochę za mało żeby zakochać się w filmie. Warto sobie obejrzeć, ale nie grzejcie się, że jak okoleś sprzedawał kokę to mu dychę od razu trzeba dać. 7/10

ocenił(a) film na 9
radziej

Jakiś rewelacyjny nie jest, ale dla mnie na 8/10 zasługuje - pewnie dlatego, że lubię filmy biograficzne :P

"Jak okoleś sprzedawał kokę to mu dychę od razu trzeba dać. 7/10"

Dzieci Neo oceniają w imie zasady "są cycki jest główna"

Mushkin

chyba nie bardzo zrozumiales tresc filmu. tu nie chodzi o czlowieka, ktory sprzedawal koke. chodzi o czlowieka, ktory nie rozumial ze pieniadze to nie wszystko, ale tez o kims kto chcial zyc jak mu sie podobalo. moze dosc wyczerpany temat jak na kinematografie, ale moim zdaniem przedstawiony w tym filmie genialnie. dalam 10/10 i jest to jeden z moich ulubionych filmow. swietna fabula, klimat, MUZYKA. jezeli nie rozumiesz takich filmow nie bierz sie za ich ocene. oczywiscie szanuje twoja ocene i jak najbardziej rozumiem, ze film mogl Ci sie nie spodobac. mysle jednak, ze nie wyciagnales z tego filmu, tego co naprawde jest w nim wazne.

a swoja drogą szkoda tego Georg'a, zona sie w nim odkochala praktycznie od razu, kiedy stracil pieniadze, a potem go jeszcze wkopala...

ocenił(a) film na 10
radziej

Prostactwo nigdy się nie skoczy.Pozdrawiam przedstawiciela tej grupy.

radziej

i nie zrozumiesz, bo pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy że film jest oparty na faktach, a ludzie których spotyka główny bohater też nie są fikcyjni. w 2h opowiedziana historia życia człowieka, który z mielizny wspiął się na wyżyny, a później .. no właśnie - dlatego ten film dostaje 10/10

ocenił(a) film na 10
h4r

Dla mnie ten Film był 11/10 jak nie wiecej mówie tu o tym użytkowniku
(radziej czy jakoś tak) wiec o co ci chodzi?

jotubyl

a ty natomiast nie wiesz jak działa forum skoro sądzisz ze do ciebie byla skierowana moja wypowiedz.

ocenił(a) film na 10
h4r

No widocznie... Bo nie znam też zasady zaczynania zdania od "i"

jotubyl

to byla odpowiedz do tematu tego watku

<za długi>

użytkownik usunięty
h4r

I co z tego? Zachwycajmy się więc życiem tego człowieka, a nie filmem, który o nim mówi. Jasne, że z myślą 'o rany, to się wydarzyło naprawdę' trochę bardziej wszystko bierzemy do siebie i mocniej odczuwamy, ale sama tematyka nie czyni filmu doskonałym.

w tym filmie jest wiele genialnych scen, cytatow, ktore zapadaja w pamiec. jest niesamowity. moim zdaniem zarowno rzeczywisty bohater jak i sama tematyka, pokazujaca od srodka caly kokainowy swiat 80 lat czyni ten film niesamowitym i takim, ktory zdecydowanie zapada w pamiec, a to ze to wszystko dzialo sie naprawde jest ciekawym dodatkiem dajacym ludziom do myslenia.

W takim razie co czyni film zajebistym jak nie fabuła? Na dobrą fabułę składa się przede wszystkim dobra historia, a najlepiej jak jest jak najbardziej realna. Tutaj realizmu doszukiwać się nie musisz bo to się wydarzyło i tyle.

radziej

10/10 bo przecież gra Dżony a on taki cudowny i przystojny, ach. Cóż z tego, że American Gangster lepszy, przecież Deep jest taki cacy słitaśny.

ocenił(a) film na 10
radziej

1. film na faktach
2. dobra obsada
3. znakomity soundtrack
4. scenariusz na wysokim poziomie

i wy się pytacie czemu 10 ? dajcie Avatarowi albo Alicji 10 to będzie z pewnością najlepszy wybór dzieciaczki.

ocenił(a) film na 10
holdus

CAŁKOWICIE się zgadzam! Wg mnie film jest dobry jeśli chce się go oglądać więcej niż raz, ja Blow obejrzałem już trzy razy i pewnie obejrzę b warto:)

ocenił(a) film na 9
rasheed777

Potwierdzam zdanie tych którzy zgadzają się że ,,Blow" jest arcydziełem filmowym. Też obejrzałem go już kilkakrotnie, i naprawdę gdy znów będzie leciał w TV to napewno go obejrzę. Tutaj w tym filmie wszystko składa sie na arcydzieło, no historia znakomita, jeszcze bardziej zachwyt filmem pobudza to iż był on na faktach, świeta rola Johnnego i Penelope, noi naprawdę ten świat narkotyków, ogromnych pieniędzy, dreszczyk emocji przed łamaniem prawa, tym że można zaraz wpaść i pójść do paki, że można stracić życie poprzez wpadnięcie na nieodpowiednich ludzi jakimi z pewnością był min. Pablo Escobar. Film 10/10 nic dodać nic ująć, Fenomenalny !!

ocenił(a) film na 5
radziej

niezadowolonym polecam Cocaine Cowboys dużo lepszy i przede wszystkim to jest dokument, więc ma w sobie więcej prawdy:)

użytkownik usunięty
bejbelove

holdus i tu się z tobą zgodzę. Film jest bardzo dobry i godny polecenia. Muzyka jak na mój gust to jest wspaniała.
No, bo ja to tam wolę słuchać starych przebojów niż dzisiejszej muzyki, chociaż niektóre piosenki też są w porządku. W końcu to zależy kto jaki ma gust.