"Scarface Człowiek z blizną" - też o narkotykach, do dojściu do czegoś z niczego itp.
Film 25 Godzina nie jest prawie w ogóle podobny do Blow, te filmy mają tylko jedną cechę wspólną - narkotyki. Poza tym różnią się wszystkim a szczególnie poziomem do którego film Blow nie dorasta.
Nie ma podobnych do siebie filmów, każdy kolejny będzie inny w swoim przekazie, chyba że będzie to sequel lub remake.
Najnowsze kino, Wilk z Wall street. Tematyka oczywiście nie dragów, ale wszystko inne bardzo podobne. "Od zera do milionera nie do końca legalnie".
raczej całkiem nielegalnie, ale przecież legalną drogą nie można się dorobić fortuny , trzeba oszukiwać, a już na pewno na podatkach ...
Inne filmy tego typu to tak na szybko klasyka: American Gangster, Człowiek z blizną, Chłopcy z ferajny, Życie Carlita.
Znam jeszcze 2 idealnie pokazujące negatywny wpływ drugów na życie, ale bez takich fajerwerków i kasy, mino to śmieszne momentami i sarkastyczne , polecam więc "Trainspotting" i "Requiem for a dream" , poza tym przyznam przedmówcom faktycznie blow jest oparte na realnej historii dużo dokładniej opisanej w Cocaine Cowboys, a z fabularnych LVP - moim zdaniem NAJLEPSZY.
Zlap mnie jesli potrafisz od razu przyszedl mi na mysl est bardzo podobny, trochee inny fach przy czym wg mnie lepszy