PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4258}

Blow

2001
7,8 227 tys. ocen
7,8 10 1 227332
6,5 31 krytyków
Blow
powrót do forum filmu Blow

chociaż niedoceniany i pomijany przez fanów, bo Johnny nie zawsze w nim ślicznie wygląda i nie-cały-czas żartuje ;k

A oglądałem z nim Donnie Brasco, 9 wrota, Edwarda Nożycorękiego, Sleepy Hollow, Rozpustnika, Sekretne okno, From Hell, Arizona Dream, Truposza i Las Vegas Parano (w tych ostatnich równie świetny!) ... o innych nie warto wspominać ;p

rov3r

A w 1 czesci piratach moze slabo zagral? Nie wyobrazam sobie nikogo innego na miejsce Sparrow'a!

ocenił(a) film na 10
DziadziaMET

no pewnie że widowiskowo zagrał
Ale tutaj jest ta subtelna różnica, że wymieniłem najlepsze (imho) filmy z udziałem Deppa, a nie najlepsze jego role ;p (kreacja Jacka Sparrowa rzeczywiście jest świetna)

rov3r

Hallo, a Gilbert Grape, Marzyciel i rewelacyjny Ed wood?? To,że Ty nie widziałeś,nie oznacza,że nie warto wspominac:P Eda Wooda radzę obejrzec. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 10
Hellyspring

"Co gryzie Gilberta Grape'a" widziałem, wolę 'Arizona Dream' (czytaj: uważam go za bardziej godny uwagi), Ed Wood? rozważę - nie jestem fanem Burtona

rov3r

"Ed Wood" jest raczej mało Burtonowski w porównaniu z "Edwardem Nożycorękim", którego wszak wymieniłeś, "Dużą Rybą" czy "Sokiem z żuka". Jest w nieco innej konwencji i, co coekawe, czarno-biały, a Burton lubi epatowac kolorami. Polecam.

rov3r

ahhhhh ten Johny...
też twierdzę że jeden z lepszych Deppa. Chociaż mi przypadł do gustu jego oryginalny styl gry i równie oryginalne role, więc w większości odnajduję wartośc filmową.
:P
a poza tym, ahhh ten Johny...

_j_o_a_n_

Blow jest oczywiście przegenialny, ale uważam że Marzyciela, nie można pomijać...

ocenił(a) film na 9
_j_o_a_n_

O tak! Moim zdaniem Blow to jeden z najlepszych filmów Deppa :)

lestat835

Film rzeczywiście świetny. Gra, scenariusz, obsada...
Chociaż, jakbym miała wybierać spośród jego filmów, wybrałabym chyba Marzyciela :)