chociaż niedoceniany i pomijany przez fanów, bo Johnny nie zawsze w nim ślicznie wygląda i nie-cały-czas żartuje ;k
A oglądałem z nim Donnie Brasco, 9 wrota, Edwarda Nożycorękiego, Sleepy Hollow, Rozpustnika, Sekretne okno, From Hell, Arizona Dream, Truposza i Las Vegas Parano (w tych ostatnich równie świetny!) ... o innych nie warto wspominać ;p
no pewnie że widowiskowo zagrał
Ale tutaj jest ta subtelna różnica, że wymieniłem najlepsze (imho) filmy z udziałem Deppa, a nie najlepsze jego role ;p (kreacja Jacka Sparrowa rzeczywiście jest świetna)
Hallo, a Gilbert Grape, Marzyciel i rewelacyjny Ed wood?? To,że Ty nie widziałeś,nie oznacza,że nie warto wspominac:P Eda Wooda radzę obejrzec. Tyle w temacie.
"Co gryzie Gilberta Grape'a" widziałem, wolę 'Arizona Dream' (czytaj: uważam go za bardziej godny uwagi), Ed Wood? rozważę - nie jestem fanem Burtona
"Ed Wood" jest raczej mało Burtonowski w porównaniu z "Edwardem Nożycorękim", którego wszak wymieniłeś, "Dużą Rybą" czy "Sokiem z żuka". Jest w nieco innej konwencji i, co coekawe, czarno-biały, a Burton lubi epatowac kolorami. Polecam.
ahhhhh ten Johny...
też twierdzę że jeden z lepszych Deppa. Chociaż mi przypadł do gustu jego oryginalny styl gry i równie oryginalne role, więc w większości odnajduję wartośc filmową.
:P
a poza tym, ahhh ten Johny...