Kolejna historyjka o narkomanie / handlarzu który źle kończy.
Scenariusz tego filmu jest banalnie prosty i schematyczny aż do ból - typowa kariera chłopaka zdobywającego pieniądze, kobiety, sławę...Ogólnie film jest płytki
Obsada tego filmu jest dobra, ale jednak słabo wywiązuje się ze swoich ról - w końcu czego można się spodziewać po tak przeciętnym aktorze jakim jest Johnny Depp... Wiem, wiem zaraz rzuci się na mnie stado psycho-fanek z hasłami, że się nie znam, a Johnny to najwspanialszy i najlepszy aktor na świecie...
Kolejnym minusem tego filmu jest charakteryzacja głównego bohatera - Film rozgrywa się przez ponad 20 lat a główny bohater stale ma tą samą dziecinną twarz, jedyne jego fryzury zmieniają.
Ogólnie Blow to przeciętny film z mocno zawyżoną średnią na tym portalu. Obejrzałem go tylko dlatego, że w gatunkach ma wpisane 'kryminał' choć tak naprawdę Blow nie ma nic wspólnego z tym gatunkiem kina.
Nie widziałem żebyś mnie jeszcze na czymś zgasił a tym bardziej zmiażdżył... więc daj sobie na wstrzymanie, to że przeciwstawiasz swoje argumenty przeciwko moim to nie znaczy że możesz przypisywać sobie miano zmiażdżenia mnie. Jesteś zbyt mało inteligentny jak na mnie nawet jeśli zmieniłeś swój styl odpisywania (bynajmniej mi)
Spójrz na soje i moje wypowiedzi. Ja podaje konkretne argument poparte jeszcze dodatkowymi materiałami z zewnątrz, natomiast twoje wypowiedzi to takie masło maślane oparte na swoim widzi-mi-się... Taka jest prawda.
Tak, tak, tak i jeszcze raz tak, ty zawsze masz swoją opinię, swoje zdanie, ty zawsze chcesz z każdym wygrać, ale nie w moim przypadku, spójrz na swoje wypowiedzi, jeśli ja podaje konkretny argument to ty go omijasz i nie odpisujesz na niego, a jak podam taki który jest niczym nie poparty to ty jak zawsze się do niego przyczepisz, ja z kolei obalam i próbuję obalić wszelkie twoje argumenty i te poparte czymś i te nie poparte niczym. Na koniec... Czym je popierasz ? imdb i nagrodami które wyczytujesz w internecie i na dana chwilę mi je piszesz ? słabe
''jeśli ja podaje konkretny argument to ty go omijasz i nie odpisujesz na niego'' - który?
IMDB i Nagrody to tylko potwierdzenie moich argumentów.
Many pakiao7 zacznijmy od tego, że z tego co napisałeś wynika, że albo nie obejrzałeś filmu i wypisujesz głupoty tylko z sobie znanych powodów albo obejrzałeś ale Twoja inteligencja nie jest nawet na w miarę dobrym poziomie bo pisząc "narkoman" chyba nie nie mogłeś go oglądać, albo nie znasz znaczenia tego słowa. Pełne poparcie dla Saltsin_yu. Manypakiao7(Pacquiao jak już) wkręcił sobie, że jest Many Macquiao i ze wszystkimi by się kłócił, a potem na ring. Film jest zajebisty. Polecam "Kokainowi Kowboje" i "Polowanie na Pabla Escobara" te filmy są ze sobą powiązane - te same czasy, temat, powiązanie między tymi ludźmi. Polecam.
"Obejrzałem go tylko dlatego, że w gatunkach ma wpisane 'kryminał' choć tak naprawdę Blow nie ma nic wspólnego z tym gatunkiem kina.", ale masz wkręte gościu, a pisząc, że Johnny Depp jest słabym aktorem jeszcze w taki sposób jakbyś był największym znawcą i krytykiem filmowym. Udowodniłeś że Manypakiao7 to albo niewyżyty gimnazjalista albo tępy paker z osiedla;)
W sumie to co napisałeś to są tylko puste słowa, ja natomiast podałem masę mocnych argumentów co do filmu i co do samego Deppa i nikt jak na razie nie podał konkretnych kontrargumentów.
''Udowodniłeś że to albo niewyżyty gimnazjalista albo tępy paker z osiedla'' - takimi komentarzem się tylko pogrążasz, świadczy on tylko o gówniarstwie osoby go piszącej, osoba inteligentna i dojrzała nie musi nie musi posługiwać się takimi frazesami.
Nie czepiaj się mojego nicku jest taki jaki jest, oryginalny był zajęty
masz rację, już nie mam siły z tobą polemizować, ja swoje ty swoje, zakończę to tym iż twoje oceny twoja sprawa, nikogo one nie obchodzą ;]
A więc, kompletnie się nie zgadzam z manypakiao7. Film moim zdaniem jest naprawdę dobry. No ale to tylko moje jakże skromne i mało istotne zdanie przy tak wielkim znawcy filmowym. Muszę przyznać Ci rację jeżeli chodzi o zakończenie, które było utrzymane w takim specyficznym amerykańskim stylu. I może rzeczywiście cała historia zdaję się być lekko naciągana ale to już nie nam osądzać bo nie wiemy jak było rzeczywiście więc pozostaje wierzyć w prawdziwość jej autentyczności. W twoich wypowiedziach widać pewne nieścisłości, tak jak już ktoś wymienił wyżej i tak samo nie rozumiem na jakiej podstawie stwierdzasz, że Johnny Deep jest kiepskim aktorem. Musiałeś naprawdę mało filmów z nim obejrzeć skoro twierdzisz, że jest za mało wyrazisty. Ale w sumie spoko, każdy ma podobno własne zdanie. I po to jest ten portal aby dyskutować ale widocznie nie każdy jak widać posiada tą umiejętność. Dlatego jak się na nie ma na dany temat zielonego pojęcia lepiej w ogóle nie zabierać głosu. Taka mała rada na przyszłość ;)
Johnny Deep jest był jest i będzie przeciętnym aktorem...dlaczego tak twierdze? Przeczytaj wszystkie wypowiedzi w ty temacie
Też to mi zapadło w pamięci - latka leciały, a wygląd głównego bohatera wciąż ten sam.
Życie napisało ten scenariusz, gdyż jest to film biograficzny o George'u Jung'u. Dlatego jak widzisz chłopaki potrafią zrobić karierę, zdobyć pieniądze, kobiety i sławę. Śmieszne, że za to American History X oceniłeś na 10, tam patosu nie dostrzegasz?
Nie uważam tego filmu za arcydzieło, nie mniej jednak trochę przesadzasz.
Scenariuszem przypomina mi to Człowieka z blizną nieco.
Budowanie kariery od zera do bohatera i motyw upadku.
Nie tak fatalny w skutkach jak w "Człowieku".
Film mi się podoba, chociaż nie jest to jakaś popisowa rola Dżonego.
Scenariusz napisało życie?
Film tylko częściowo nawiązuje do prawdziwych wydarzeń albo raczej jest inspirowany prawdziwymi wydarzeniami jednak większość jest przerysowana a ten wątek z nacjonalizacją banków to jakaś parodia.
American History X - film nieporównywalnie lepszy od Blow. Rola Nortona zdecydowanie przewyższa role Deppa w dodatku film miał zaskakujące i mocne zakończenie, a patos był tam znikomy.
Jak chciałeś obejrzeć dokument to trzeba było włączyć Discovery Historia, a nie brać się za oglądanie filmu fabularnego.
Po za tym trochę śmiesznie brzmi to, że najpierw piszesz o dobrej obsadzie, a potem o tym, że główny bohater jest grany przez przeciętniaka. xD
Co do American History X film zupełnie w innej tematyce dlatego nie ma co porównywać, zwróciłam jedynie uwagę, że patos właśnie masz w tym co oceniłeś na 10 i właśnie we wspomnianej, mocnej scenie końcowej jest go najwięcej.
po co od razu okładać dokument, przecież jest wiele filmów fabularnych które na prawdę trzymają się autentycznych faktów i z których np. Lista Schindlera, Wściekły byk, Ray, Social Network...
Obsada w tym jest dobra, że jest znana i gwiazdorska Depp, Cruz, Liotta, Potente - niestety nikt z nich nie błysnął umiejętnościami aktorskimi
no debil...
'Obejrzałem go tylko dlatego, że w gatunkach ma wpisane 'kryminał' choć tak naprawdę Blow nie ma nic wspólnego z tym gatunkiem kina.' a wg ciebie szmuglowanie narkotykow miedzy kontynentami ,poscigi policji i w efekcie koncowym odciedzenie kilkudziesieciu lat za kratami to komedia?! buahahahah
no debil...
'Kolejnym minusem tego filmu jest charakteryzacja głównego bohatera - Film rozgrywa się przez ponad 20 lat a główny bohater stale ma tą samą dziecinną twarz, jedyne jego fryzury zmieniają.'
charakteyzacja zmienia sie co chwile patrz to ze jest gruby pomarszczony a przedewszystkim obadaj w necie jak wyglada naprawde jung!
no debil...
'Wiem, wiem zaraz rzuci się na mnie stado psycho-fanek z hasłami, że się nie znam, a Johnny to najwspanialszy i najlepszy aktor na świecie...' tego nawet nie bede komentowac bo sam niestety dokonales samo upodlenia.
no debil do kwadratu...
'Scenariusz tego filmu jest banalnie prosty i schematyczny aż do ból - typowa kariera chłopaka zdobywającego pieniądze, kobiety, sławę...Ogólnie film jest płytki'
film jest oparty na faktach,a ty chloposzku lepiej zajmi sie jakos dobra ksiazka moze wtedy bedziesz mial wiecej oleju w glowie.
albo idz grac nadal w jakas wypasiona gierke online.
nie będę nawet dla takiego szczeniaka jak ty się rozpisywał, chcesz się dowiedzieć więcej to przeczytaj cały wpis, bo na temat tego filmu zostało już wszystko powiedziane.
''idz grac nadal w jakas wypasiona gierke online.''
- dorośnij chłopczyku bo z takimi ripostami jesteś żałosny. serio
buahahah temat zostal wyczerpany jednak na twoja niekorzysc 'chlopczyku' bo tak sie moge rownie dobrze odniesc do twojej osoby.jezyk jakim sie poslugujesz :
' przeciętnym aktorze jakim jest Johnny Depp... Wiem, wiem zaraz rzuci się na mnie stado psycho-fanek z hasłami, że się nie znam, a Johnny to najwspanialszy i najlepszy aktor na świecie...' swiadczy o twojej niedojzalosci dlatego polecilem ci zagrac w jakas wypasiona gierke online bo zapewne mialbys z tego niezly ubaw.
Oczywiście że na moją korzyść gdyż jak na razie nikt mnie nie zagiął argumentami.
A jakim to niby ja się jerzykiem posługuję? Zresztą piszę oczywistą prawdę bo Depp jest przeciętym aktorem, którym zachwycają się nastolatki lub takie prostaki jak ty. A z tym graniem w gierki online to twoja sprawdzona metoda na leczenie twojej niedojrzałości, niestety dzięki ale ja tego nie potrzebuje
' jerzykiem ' no wlasnie jakim?
depp jest troche ponad przecietna .nie jest swietny ale mierny tez nie jest.
twoje argumenty sa poprostu smieszne.
a co do gierek online to chyba jednak potrzebujesz troche adrenaliny bo na tym portalu nie masz czego szukac.buahahaha
śmieszne? przeczytaj lepiej cały wpis, jest tam pełno argumentów co do Deppa na które Saltsin_yu nawet nie potrafił odpowiedzieć