PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=560352}

Blur - No Distance Left to Run

No Distance Left to Run
2010
7,9 343  oceny
7,9 10 1 343

Blur - No Distance Left to Run
powrót do forum filmu Blur - No Distance Left to Run

Chodzi dokładnie o słowa Grahama, że britpop był 100% pomysłem Damona, że to było jego przeczucie, jego intuicja. To tłumaczy, dlaczego jest tak genialnym muzykiem. :)

Dokument bardzo ciekawy, sam nie wiedziałem jak powstał britpop i skąd się wziął. Jak myślicie, jest szansa na powrót Blur?

ocenił(a) film na 9
Karton20

Co do powrotu Blur to niestety wątpię, za dużo kwasów w drużynie, za dużo innych projektów. A film idealnie pokazuje ich wzloty i upadki, ich wielkość, aż łezka w oku się kręci kiedy ogląda się te tłumy śpiewające razem z Albarnem... ile bym dała by zobaczyć ich na żywo...

ziembowa

Oj ja też. :) No i nieźle wkomponowali piosenki Blur w film.

ocenił(a) film na 8
ziembowa

z tym definitywnym końcem i brakiem szans na powrót bym się zbytni nie śpieszyła, szczególnie po ostatnich doniesieniach :D

co do britpopu, dawno tego nie oglądałam, ale na pewno musiałeś coś źle zrozumieć bo Damon nie wymyślił britpopu - zrobili to dziennikarze :) DAmon po prostu bar

ocenił(a) film na 8
leila_____

bardziej szedł w popowe dźwięki a Grahama ciągło do alternatywy (stąd mamy przecież 13stke :))
co za beznadzieja że nie można edytować posta :| albo ja nie umiem :(

leila_____

zajebista 13, dodajmy

ocenił(a) film na 8
dlugi john

to prawda :)

ziembowa

Helou, czytam te posty dzisiaj, i mam nadzieję że wiesz, że blur będzie na Openerze? : )

Karton20

Dokument świetny. Można się było dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
Minęło pół roku od Twojego komentarza i dzisiaj możemy już sobie odpowiedzieć na pytanie dot. powrotu Blur. :D

martusia565

Minęło jeszcze więcej. Są pogłoski, że po solowym albumie Damona zespół ma nagrać coś nowego. :)

Karton20

Nie wiem na co bardziej czekam. Czy na solowy album Damona czy na nową płytę Blur. :)

martusia565

Film właśnie leci na tvp Kultura, a ja mogę tylko wspominać Openera sprzed 4? lat gdzie Blur nie dość że wrócił, to zagrał w Polsce.

Karton20

Coś takiego rzeczywiście było w tym dokumencie wspomniane o britpopie, że to Albarn go wymyślił ale to nieprawda. Nie wiem kto pierwszy użył tego terminu ale większość osób kojarzy nadejście ery britpopu z zespołem Suede :) To takie wolne myśli, bo wcześniej było przecież Pulp i Stone Roses ale na pewno nie przypisałbym tego zaszczytu Damonowi :D Natomiast z pewnością Blur i Oasis odcisnęli największe piętno na britpopie.

ocenił(a) film na 8
cardigan

Zgadzam się! Ja zinterpretowałam to tak, że to w 100% był pomysł Damona by grali britpop, a nie że go wymyślił. :)