Chodzi dokładnie o słowa Grahama, że britpop był 100% pomysłem Damona, że to było jego przeczucie, jego intuicja. To tłumaczy, dlaczego jest tak genialnym muzykiem. :)
Dokument bardzo ciekawy, sam nie wiedziałem jak powstał britpop i skąd się wziął. Jak myślicie, jest szansa na powrót Blur?
Co do powrotu Blur to niestety wątpię, za dużo kwasów w drużynie, za dużo innych projektów. A film idealnie pokazuje ich wzloty i upadki, ich wielkość, aż łezka w oku się kręci kiedy ogląda się te tłumy śpiewające razem z Albarnem... ile bym dała by zobaczyć ich na żywo...
z tym definitywnym końcem i brakiem szans na powrót bym się zbytni nie śpieszyła, szczególnie po ostatnich doniesieniach :D
co do britpopu, dawno tego nie oglądałam, ale na pewno musiałeś coś źle zrozumieć bo Damon nie wymyślił britpopu - zrobili to dziennikarze :) DAmon po prostu bar
bardziej szedł w popowe dźwięki a Grahama ciągło do alternatywy (stąd mamy przecież 13stke :))
co za beznadzieja że nie można edytować posta :| albo ja nie umiem :(
Dokument świetny. Można się było dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
Minęło pół roku od Twojego komentarza i dzisiaj możemy już sobie odpowiedzieć na pytanie dot. powrotu Blur. :D
Film właśnie leci na tvp Kultura, a ja mogę tylko wspominać Openera sprzed 4? lat gdzie Blur nie dość że wrócił, to zagrał w Polsce.
Coś takiego rzeczywiście było w tym dokumencie wspomniane o britpopie, że to Albarn go wymyślił ale to nieprawda. Nie wiem kto pierwszy użył tego terminu ale większość osób kojarzy nadejście ery britpopu z zespołem Suede :) To takie wolne myśli, bo wcześniej było przecież Pulp i Stone Roses ale na pewno nie przypisałbym tego zaszczytu Damonowi :D Natomiast z pewnością Blur i Oasis odcisnęli największe piętno na britpopie.